Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

core

Membru Activ
 • Posts

  388
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  VPN(Iași)

Recent Profile Visitors

1,239 profile views

core's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Jazz at the Pawnshop, e o inregistrare renumita. Am si eu o copie relativ recenta, dar daca e discul original, ar putea valora mai mult, daca e in stare buna.
 2. daca acel offset e constant pe o plaja mare de temperaturi, sunt sanse ca offsetul sa vina de la caldura data de alte componente din vecinatate, si compensare din soft e metoda cea mai ieftina, daca pcb-ul este deja facut, si nu se poate izola termic corect.
 3. Eu am patit sa imi fie spart contul de wish de un ucrainian. Plata s-a facut automat de pe cardul Revolut, de unde am primit notificare imediat pe telefon cu multumiri pentru comanda. Cand sa intru in cont wish, mi-a schimbat parola, dar din fericire eu tin diferite palolele de email si cele a magazinelor online, si a fost usor sa-mi recuperez contul si sa anulez comanda imediat, fara interventia directa celor de la wish. Banii au fost returnati in aceasi zi. Am putut identifica locatia de livrare a produsului in ucraina, dar ce puteam sa fac? La ali nu am avut aceasi problema, desi parola era aceasi ca cea de la wish, de unde inclin sa cred ca sunt anumite protectii suplimentare la ali.
 4. In al doilea sof,t id-ul folosit e GP, deci ar trebui sa mearga cum era original sursa bas. La schema a doua, TX-ul modulului e inversat de doua ori, probabil sa faca adaptarea de la 3.3v la 5v, asa e si pe schema celui care nu merge?
 5. Daca identificatorul de gps e diferit, nu iti trece de filtru si nu decodeaza datele. Poti incerca sa vezi daca iti merge cu celalalt identificator, schimband in sursa "bytTalkerID = 0" in "bytTalkerID = 1" si regenerare hex. Daca nu merge nici cu celalalt identificator, trebuie depanat ce iti comunica modulul cum au spus si alti colegi. Modulul GPS iti transmite date periodic si neconfigurat, doar alimentand si pus o sonda pe pinul lui de TX, se poate vedea ce baud rate foloseste, eventual ce cuvinte transmite, cu o aplicate terminal ASCII, sau decodare din osciloscop, daca suporta. Cel care spui ca-ti merge, are o configurare mai redusa, setarea in mod stationar si salvarea configurarii e identica, dar dezactivarea SBAS difera.
 6. Daca ce spun e adevarat, inseamna ca daca nu mai alimentezi timp de 90 de zile ai ramas blocat cu masina diesel, sau cum? Si rezervorul stocheaza motorina, nu?
 7. Pana la urma conteaza cat esti dispus sa oferi maxim. Daca chiar vrei sa castigi un obiect la licitatie, ori oferi mai mult decat face, ori esti prezent in ultimile secunde si incerci sa oferi suma maxima de care esti dispus sa dai, dar cel mai bine sa o faci doar cu o secunda doua inainte de terminarea licitatie, ceea ce implica o sicronizare buna a ceasului cu serverul si o singura oferta la final, chiar daca se dovedeste la final ca fiind prea mica. Daca licitezi cu mult inainte de final, inseamna ori ca nu te intereseaza de suma maxima ori ca sa te "abonezi", vei primi notificare ca se apropie termenul de licitatie sa te ajute sa nu uiti, chiar daca te supraliciteza altul. Oferta din ultima secunda e in general cea castigatoare, la obiectele care sunt cautate. De asemenea te poate ajuta sa il iei cu un pret mai mic, pentru ca nu dai sansa altora sa revina in lupta, mai ales daca ai o rezerva suficient de mare. Oferta din ultima secunda ar trebui sa fie cu suma maxima pe care esti dispus sa o dai, cu cu 2-3$ in plus fata de cine este liderul, asta daca vrei sa ai sanse mai mari sa castigi.
 8. Am si eu cartela de aia de 1000 de numere, si am fost cu ea la Orange sa-mi puna numarul vechi pe ea Dar intr-adevar nu orice telefon recunoste toate numerele, sau stie sa lucreze corect cu cartela. Telefonului nou, care il am de un an, ii crapa aplicatia de agenda cand dau sa vizualizez doar continutul cartelei, si are Android 11.
 9. sau iti cumperi un aparat de masurat rezistenta interna de pe ali, cu masurare pe 4 fire, gen YR1035+, care se gaseste si in deposite in EU cu pret in jur de 60$
 10. Eu am luat acelasi obiect de doua ori, de la acelasi vanzator, comenzi separate, pagini separate de vanzare, cu preturi diferite dar diferenta era mica, ambele cu Cainiao Super Economy. Mi s-a asignat initial tracking de forma UA..HU la fiecare, dupa care, la vreo doua zile m-a anuntat ca au fost combinate cu tracking YAEX. Credeam ca doar Ali saver da tracking de UA..HU, dar se pare ca si Cainiao Super Economy, si nu gaseam obiectul decat pe Ali, nu era be bang. Totusi e posibil ca metoda pentru YAEX, sa functioneze si pentru altii, chiar daca la shipping ies ceva mai sump la final cu 1-2 $.
 11. Nu se vor incalzi cablurile care leaga priza de dulie, dar dulia se va incalzi cu cat este mai puternica lumina. Dulia este in general facuta sa reziste la temperaturi mari, chiar daca in unele cazuri pare din plastic, cel putin daca se topeste, nu ar trebui sa arda cu flacara. Becurile cu led de 10W sunt probabil prea mari sa le poti pune, dar daca reusesti, singura problema care o vad, e ca s-ar putea arde becul, daca caltura din glob creste prea mult, insa cablul va fi ok. Becurile led nu rezista la temperatura mare la fel de bine ca un bec clasic cu incandescenta. Becul de 42W, e halogen? Cred ca ar fi ok, chiar daca e la limita la consum, totusi nu este peste 100mm?
 12. Nu este acelasi lucru, pentru ca in realitate e de 7W consumul ceea ce e mult sub cei 40W care sunt maxim recomandati. 60W e doar puterea echivalenta de iluminare.
 13. poti incerca sa folosesti un adaptor metalic la E14, unde ai mai mare sanse sa gasesti un bec de putere mai mare cu inaltime mica (ex: Philips P48, EyeComfort, E14, 7W (60W) cred ca are sub 100mm) cauta: "Adaptor dulie E27 - E14 Metalic"
 14. Eu am un model cu lampa de iluminat mai subtire, practic e doar o banda cu led circulara: https://www.aliexpress.com/item/1005001405418722.html Odata ce iti reglezi oculare bine, se vede mai bine decat pe monitor, si daca suportul iti permite, poti ridica vreo 50 mm placa de lucru sa ai mai mult spatiu. La modelul meu prefer sa lucrez fara suportul orizontal, chiar daca imi reduc spatiu de lucru, iar camera cu care vine e slaba calitativ, dar nu pot sa renunt la ea pentru ca are pot-ul de reglare luminia integrat. Cred ca e o chestie de obisnuinta, sa poti folosi usor cel cu brat cu vedere pe monitor, sau cel stereo unde spatiu de lucru e mai redus.
 15. Pot sa confirm ca Ali trimite spam doar conturilor active, adica cu cat intri in cont si vezi mai multe produse cu atat ai mai mult spam, nu neaparat legat de ce cautai, poate si in functie de ce ai optat in setarile contului. Eu am renuntat sa iau de pe ali de un an si jumate doi, de cand shippingul Ali nu mi-a adus produsul si nici banii nu mi i-au mai returnat. De atunci intru o data la jumate de an si imi reiniesc subscriptia de iptv. Spam-ul de la ei s-a redus treptat pana cand nu am mai primit deloc de vreo jumate de an. Recent, am zis sa mai incerc sa mai iau un obiect cu shipping care sa nu fie Ali, si mai intru spatamanal in cont sa vad cum pe unde e pachetul, si iar a inceput sa apara usor cate un mail de la ei.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines