Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

bmwh548

Membru activ
 • Content Count

  733
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Se poate si mai bine

About bmwh548

 • Rank
  Membru
 • Birthday 05/21/1987

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. La urma urmei sunetul ramane o chestie pur subiectiva. Nu ascultam grafice si nici nu punem osciloscopul pe ele la achizitie. Iti place cum suna (de preferinta acasa la tine si cu boxele tale) il iei. Nu-ti place nu-l iei. Eu in comparatia amplificator versus amplituner as fi mai preocupat de ventilatia interna. Mai ales cand e vorba de modele cu integrate specializate care sunt aproape imposibil de inlocuit in caz de defectare. Cu cat a ingramadit producatorul mai multe module cu atat va avea tendinta sa se incalzeasca mai tare in functionare.
 2. Din pozitia in care e facuta poza: traseele integratului de la stanga la dreapta, randul de jos - al treilea terminal pare sa aiba traseul intrerupt putin mai incolo. Cum a zis si validae ar trebui verificate toate traseele dubioase de continuitate si eventual refacut toate lipiturile. Unele se vede ca au fost reparate, altele par sa fie originale.
 3. Mea culpa, niciodata nu e tarziu sa inveti ceva.
 4. 1. PreNandez. 2. Cred ca dupa 15 ani topicul asta trebuia sa ramana ingropat unde era.
 5. Buna seara! Masca 3M ma intereseaza pe mine! Edit: graba strica treaba. Acum am vazut ca e marime "large". Imi cer scuze de deranj, succes la vanzare!
 6. Cred ca pe principiul "urechile mele timpane nu are" initiatorul vrea sa aiba o singura sursa de semnal si sa foloseasca pentru amplificare ambele "casetofoane". Lucru perfect realizabil cu un modulator FM, oricum nu cred ca primeaza calitatea sunetului in cazul de fata.
 7. E vorba de zgomotul scos de un transofrmator cu probleme sau de un brum pe care il auzi in boxe?
 8. Daca vrei sa le faci cat mai bine ai putea sa cauti pe site-urile din State, poate gasesti kituri de reparatie. Eu ca sa ma asigur ca sunt centrate am mers pe varianta dezlipirii dustcap-ului si am introdus 4 fasii din folie de plastic (aici e chestie de improvizat in functie de spatiul existent) intre bobina si centrul magnetului. Spiderul era impecabil si cu adezivul in stare buna.
 9. Daca difuzorul e montat pe panou inelul de care zici nu indeplineste nici un rol. Daca difuzorul e montat "sub" panou inelul e "tampon" intre sasiul difuzorului si panou. Acum multi ani am facut din carton gros (doua sau trei straturi, nu mai tin minte, lipite cu prenandez intre ele), la final vopsit cu ceva pe baza de apa. Poti sa imparti inelul in trei sau 4 segmente ca sa iti fie mai usor. Se gasesc si de cumparat, americanii le spun "gasket". Poti cauta la chinezi "gasket speaker" gasesti tot felul de dimensiuni si variante.
 10. Sapat o zi intreaga la chinezi si se gaseste ceva apropiat ca dimensiuni, am avut aceeasi problema anul trecut parca. In conditiile actuale dureaza cam 3 luni, poate si mai mult sa vina comenzile de la ei.
 11. Nu uit. Ce folosesc eu au "blocul" proiectat ca si radiator si atat. Iar aerul trece printr-o banala conducta din aluminiu de sub 10cm lungime pana sa ajunga la butelia in care se ating 4-6 bari in functie de model. Daca temperaturile ar fi fenomenal de mari conducta aceea nu ar avea o viata prea lunga. Un extras de pe site-ul unui producator de compresoare: "When it comes to hotter temperatures, most rotary screw compressors are designed to run up to internal temperatures of 105°F". E alt design intern decat in cazul de fata, dar ma indoiesc ca diferentele sunt drastice.
 12. Din experienta personala de vreo 6 ani de utilizare a compresoarelor in vopsire chiar si dupa ore intregi de functionare pot atinge "blocul" cilindrului/cilindrilor fara sa-mi las epiderma pe el (repet: atins, nu tinut mana pe el). Vorbesc de compresoare uscate. Nu mai spun de faptul ca buteliile sunt intotdeauna doar putin mai calde decat temperatura corpului meu. Daca se atingeau temperaturi astronomice ar fi pus chinezul niste garnituri din metal moale sau "clingherit" nu cauciuc simplu (fie el si rezistent la temperatura). Aici nu vorbim de temperatura gazelor evacuate de un motor cu ardere interna totusi, vorbim de un compresor.
 13. Temperatura suficient de inalta incat sa se carbonizeze "mizeria" e una si o temperatura de sub 100 de grade e alta.
 14. Decarbusolv. Si nu inteleg de unde temperaturi inalte acolo care sa favorizeze carbonizarea "mizeriei". Nu e galerie de evacuare totusi sa atinga sute de grade.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.