Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori


Postări Recomandate

  • 7 luni mai târziu...

Saluate,

Am un atmega 8, care dupa mai multe programari si reprogramari cred ca sa dus.

La ultimul cod care i l-am pus, nu mi la memorat jumatate, dupa care mi-a dat o eroare. Acum cand il folosesc nu imi functioneaza la proiectul meu, in schimb daca conectez un LED cu + la PB0 si - la masa, sta stins. Daca ating plusul LED-ului cu degetul, fiind conectat tot la masa, se aprinde incandescent.

Ce problema are, este blocat sau nu se mai poate folosi?

Editat de Fantomas
Link spre comentariu

Daca acel controler a fost scris de mai mult de 10000 de ori atunci poate fi o problema in care memoria Flash este avariata. Depinde si de unde a fost procurat acel controler, unele controlere cumparate din China (sau de la firme cu componente ieftine care le cumpara si ei la randul lor tot din China) prezinta unele manifestari mai ciudate (spun unii, eu unul nu am avut probleme de genul acesta).

 

Daca nu aceasta este problema, incearca sa scrii acel controler la o viteza mai mica. Poate ai succes asa. Fara un cod de eroare concret si/sau mai multe informatii, nu stiu ce as putea sa mai adaug.

Link spre comentariu

Acesta componenta am cumparat-o de la TME, nu cred ca sunt feck, si nu a fost scris de mai multe de 10000 de ori, cred ca pana in 100.

Eu folosesc WinAVR, nu de foarte mult timp si nu stiu cum se seteaza viteza de scriere. Ma gandesc ca l-am blocat cumva, incerc sa il mai solicit cu diferite coduri (asa se intampla la inceput, pana invat).  :scarpin

Link spre comentariu

Am fost la un prieten si am incercat cu alt usbasp pe unitatea lui, cu aceleasi programe si aceeasi poveste, nu cred ca mai are vreo sansa.

Pe PC-ul meu am diverul instalat corect si este in regula cu toate conexiunile.

Pot sa programez atmega16 si alt atmega8 fara nicio problema. Nu stiu care ar fi cauza, dar o sa il solicit si la alte programari care or sa fie in zadar, cred ca oricum este distrus.

O sa mai pun poze.

Daca mai incerc sa continui imi poate distruge usbasp-ul sau nu are legatura?

Editat de Fantomas
Link spre comentariu

Daca programarea uC se face in circuit, atunci este cazul sa verifici daca nu cumva ai un scurt pe traseul de alimentare (poate fi si o "mustata" foarte fina, vizibila numai sub lupa) si sa indepartezi defectul. Poate fi defectul si in zona conectorului ISP.

De obicei uC nu se duc asa usor si nici asa de repede.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti ce ar mai trebui facut ca sa pot inregistra niste senzori DS18B20. Am realizat montajul de la adresa http://mirley.firlej.org/prosty_sterownik_co. Am programat ATMEGA, merge programul, insa un reusesc sa inregistrez senzorii DS conform procedurii descrise de autor. Mentionez ca am incercat ambele variante puse la dispozitie de autor pe doua microcontrolere diferite. Senzorii sunt probati pe un montaj cu pic si functioneaza corect. Am folosit pentru programare USBASP- S51-AVR si Extreme Burner, iar in soclul in care am pus atmega este montat un quart de 4Mhz si condensatori de 24p. Am setat fusebitii astfel: Low:0xFF, High:0xC9.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Atmega8 Fuse Bits

 

Intentionez sa realizez urmatorul termostat: http://radiokot.ru/circuit/digital/home/29/, uC Atmega8, oscilator intern 4 Mhz. Pentru programare am folosit OpenProg cu urmatorii fuse bits: Low:0x93, High:0x99 - http://img.radiokot.ru/files/16536/qaen4rhdk.jpeg

La programare am o eroare: "Writing FUSE area ... completed, 1 errors", banuiesc ca fuse bits nu sunt corecti. Puteti va rog sa ma ajutati?

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări