Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marius84

Membru Activ
  • Număr conținut

    932
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre Marius84

  • Dată Naștere 02.03.1984

Profile Fields

  • Locatie
    Râmnicu Vâlcea

Vizitatori Recenți Profil

1.209 citiri profil

Marius84's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Vând acest tv, ecran spart. Televizorul are sursa integrata de pe placa de bază arsa, dar l-am folosit cu cea atașată auxiliar circa 2 ani, nu merita investiția în componente și muncă, fiindcă sursa lui originală oricum scoate 12 v. Placa de bază este model tp.s506.pa63 Preț 70 de lei, vine cu telecomanda, dar fara picioare. Funcțional totul, mai puțin ecranul. https://postimg.cc/fJGrY2Pf https://postimg.cc/FdHWh2fN https://postimg.cc/S2GnfvV2 https://postimg.cc/HcvSnB55 https://postimg.cc/6yPycRV0
  2. Acesta este, mulțumesc tuturor! Voi lăsa dioda de 15v, fiindcă nu am de 16 din păcate, cum am văzut prin scheme.
  3. Nici nu mă uitasem după incripția de pe placă. Pe placa mea este scris C104, dar nici vorbă de condensator, era diodă acolo. Este chiar inscripționată WL sau WD. Am dar cu pastă albă circuitul și se vede ceva de genul 63E12. Aașez foto.
  4. Vă salut! Televizor Vortex LED-V24ZH8DCF Placa de bază CV9202L-X Sursa LXC1202 ver. 1.0 Acest tv a ajuns la mine cu o diodă SR5100 în scurt. Pentru că dușmanul binelui este mereu mai binele, am zis să pun o diodă pe radiator, să nu mai am probleme în viitor. În timp ce meșteream mecanic așezarea radiatorului diodei prin carcasă, mi-a căzut o tablă prin primarul sursei și s-a ars o diodă zenner de pe alimentarea circuitului integrat din sursă. Circuitul este minuscul, cu 6 picioare, dar capsula nu este inscripționată nicicum. Am pus un zenner de 15v în locul celei arse, în standby am 11v, în funcționare 15v, dar nu știu dacă aceasta este valoarea corectă diodei. Televizorul funcționează, dar poate mă ajută cineva cu valoarea exactă a diodei. Mulțumesc anticipat!
  5. Ați avut dreptate. Am alimentat placa cu 12v, și am putut auzi același sunet în zona altei surse coborâtoare. Am văzut bara ce era în scurt, am injectat un volt în ea și am găsit un condensator în scurt, mai exact C151 de pe spatele plăcii. L-am dat jos și televizorul funcționează ok. Din păcate, nu am schema și nu știu ce valoare are și nu am măsurat nici bara respectivă să văd pe ce tensiune este.... Am scos însă un condensator vecin și avea 10 micro. Mă poate ajuta cineva cu valoarea și tensiunea? Parcă nu l-aș lăsa fără. În altă ordine de idei, a trebuit să dau radiatorul procesorului jos și l-am pus înapoi cu pastă Arctic MX4, este ok, sau trebuie altceva?
  6. Placa de bază: BN9647718A Display: CY-NN043HGEVEH Am acest televizor, căruia i se aprinde ritmic ledul de standby și se stinge la circa o secundă. Stingerea și aprinderea par mai degrabă o apariție urmată de o dispariție a tensiunilor, nu ca și cum ar fi un cod de eroare. Se și aude în liniștea serii cum sursa bâzâie, apoi se oprește și tot așa. Am făcut ceva măsurători și am constatat că tensinea pe condensatorul de 450v variaza ritmic intre 390v și 360v. Pe backlight ajunge tensiunea la 200 de volti, dar nu se aprinde. Am testat însă cele două barete de leduri separat pe un tester de barete și se aprind, având același consum. Tot ritmic apar tensiunile de 3v, 5v și 12 v. Am scos și benzile ce duc spre display și se comportă la fel. De unde să încep? Am găsit în televizor când l-am luat un stick pe care părea să fie un soft de la samsung. Modul în care se comportă, poate fi și problemă de soft? Ansamblu TV Cod placa de bază Cod display:
  7. Vă salut! Am televizorul din titlu, cu sursa 17IPS12 și placa de bază 17MB97. L-am conectat la rețeaua de internet wi-fi de acasă, încarcă youtube, arată clipurile ca listă, dar când apăs pe unul pentru redare ecranul devine negru (backlight-ul rămâne activ) și videoclipul nu este rulat, chiar dacă îl las o jumătate de oră. Înțeleg că este generație veche, dar există vreo rezolvare pentru asta? Găsisem aici un fișier de update a youtube-ului pentru această placă de bază, dar am zis să nu încerc până nu vă întreb. https://www.rserv.ro/procedura-update-youtube-vestel/
  8. Am înlocuit cipul, abia acum a venit din China. Nu se încălzește excesiv, deci cred că doar alimentarea a condus la defect. Se aude suspect de tare pentru dimensiunea cipului.
  9. Pretul este 150 lei. Televizorul este tehnic funcțional, cu următoarele precizări: L-am luat în urmă cu ceva timp pentru mine, leduri defecte, în ideea că mi-l fac pentru acasă. Din păcate, fusese intervenit în el urât la leduri și benzile nu pot fi reparate ok(cum altfel sperasem pentru cost redus). Baretele costă cam 90 de lei cu transport inclus. Am reparat două din trei barete strict pentru a-l porni, merge ok, dar nu am telecomanda și nici picioare. Nu am mai pus lupele, de acolo și punctele luminoase. https://ibb.co/LgCB1Hm https://ibb.co/XVbyGtC https://ibb.co/XjC81bg https://ibb.co/nrgqMzm https://ibb.co/j3Tbh3b https://ibb.co/VJF6wCC
  10. Poc cred că a făcut când a fost alimentat cu 19v in loc de 9v. Radiator chiar nu stiu cum sa ii pun cipului ăsta, la cât e de mic, dar voi gasi o solutie.
  11. Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Am primit în urmă cu scurt timp răspunsul de la service-ul e-boda, integratul folosit este CS8509E.
  12. Chiar 2.5w nu cred să aibă, este totuși un difuzor de vreo 20 de cm. Am scris si celor de la eboda, să văd dacă imi spun ce integrat este.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări