Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marius84

Membru activ
 • Content Count

  845
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Marius84

 • Rank
  Membru
 • Birthday 03/02/1984

Profile Information

 • Locatie
  Dragasani VL

Contact Methods

 • Yahoo
  ostilu84

Recent Profile Visitors

391 profile views
 1. Marius84

  Placa de baza laptop Asus X54C

  Bateria mai este cumva? Scuze de off-topic.
 2. Nu, s-a inteles gresit, 40+40, nu 80+80, n-as face asa ceva...
 3. Cam asta as vrea sa fac. Sa dau gpl de pe solenza jos, sa o dau la rabla si instalatia sa o pun pe "noua" masina de naveta. Si pentru familie, vad ce voi face intre timp.
 4. Am o solenza acum, cu gpl, sunt multumit de consum, dar nu o vad sa mai duca trei ani lupta cu dismanul-rugina. Parca nu m-as duce spre logan, si astea vechi sunt rupte de rugina. Desi este cam cel mai bun pret... Ma gandeam ca gasesc ceva mic ca volum cu comsum pe masura.
 5. Da, vreo 2-3 ani, cred. Socrul meu a avut un lupo, dar nu stiu cat de fiabil ar fi la vechime de minim 15 ani. Ma gandeam la un matiz, sa gasesc ceva cu gpl, dar chiar nu stiu nimic despre aceste motoare daewoo.
 6. Vă salut! Se preconizează ca in viitorul apropiat să trebuiască sa fac naveta circa 80 de km zilnic, circa 20 de zile pe lună şi voi avea nevoie de o maşină sh, care să aibă consumul cât mai mic. Nu mă interesează confortul, doar să consume puţin şi întreţinerea să fie relativ ieftină. Idei?
 7. Marius84

  Masina gatit orez

  Verificati rezistenta/rezistentele pentru incalzire, senzorul/senzorii de temperatura, precum si inchiderea capacului, ce intrerupator exista pe acolo. Ar fi utile si niste poze, sa ne dam seama ce tip de surse de tensiune are, cum se comanda partea de forta, etc.
 8. Marius84

  Incarcare baterie Logan 0.9 TCE

  @t0rquemada, pentru mine chiar a fost o descoperire. Si poate pentru multi altii.
 9. Marius84

  Incarcare baterie Logan 0.9 TCE

  Off topic: cand am vazut prima data componenta de pe borna minus am crezut ca este o borna care explodeaza in caz de impact, nu stiu unde citisem ca ar exista asa ceva.
 10. Vă salut! Am rămas surprins zilele acestea să aflu odată cu folosirea unui încărcător de telefon cu voltmetru integrat că spre deosebire de versiunile anterioare, la noul logan încărcarea acumulatorului nu mai este constantă, pe toată durata cât rotorul alternatorului se învârtește. Mai exact, dacă aprind becurile pe fază scurtă, alternatorul prin grupul regulator dă 14.3, 14.4v. Cum dispare consumul, oprește și încărcarea, repornind-o după un logaritm prestabilit. Am întrebat la Dacia service și mi s-a comunicat că așa a fost prevăzută încărcarea pe noile autoturisme. Opinii? Este bun pentru un acumulator un asemenea tratament? Îi prelungește viața? Ce cunoașteți despre această situație? Am observat că pe borna minus a apărut un traductor de curent, cel mai probabil. Atașez foto senzor și video comportament. Videoclip
 11. Eu zic asa: Te-ai cam precipitat cu mufa rupta. În mod cert era reparabil traseul acela, sau se putea duce un fir de la cei 12v până unde trebuia, sigur este în zonă un convertor dc dc. Refăcute lipiturile celelalte, poxipol sau plastic topit si o mai ducea mult si bine. Recomand să refaci bateria, dar cu mare atenție sa nu faci scurt, că litiul e furios tare și cineva cu sculele de rigoare, intr-un service gsm pune mufa la loc și îi reface funcționalitatea in maxim 5 minute.
 12. Marius84

  Unde este releul 128 amplasat (logan 2005)

  Chiar cel galben este, pare să fie în stânga coloanei de direcție. Nu știu însă dacă este vizibil când se elimină cochiliile de sub volan.
 13. Marius84

  Unde este releul 128 amplasat (logan 2005)

  Sper sa nu gresesc, parca este in uch. Oricum, la dezaburire nu este buton de forță, este un buton cu revenire, care dă un impuls la uch, care la rândul său comandă releul dezaburirii. Temporizare vreo 15 minute. Eu tind să cred că este în habitaclu, se aude clanțul specific în interior, nu în compartimentul motor. Urechea vă va conduce spre el.
 14. Salutare! Am o unitate centrală cu windows xp, sp.3, care a fost folosită cu o placă de captură ca un fel de dvr cu 4 camere. DIn păcate, nu mai am cd-ul original, care continea driverele si softul de înregistrare. De două zile, tot incerc cu ceea ce am gasit pe net si nu am reusit decat cu un program sa vad live ce preia camera, nu oferea si functia de inregistrare. Programul original era destul de intuitiv, doar că nu vede placa de captură, care însă este instalată și am reusit să vad imagini cu alt soft. Mă poate ajuta cineva? Atasez foto.
 15. Marius84

  sigurante cuptor microunde - de unde cumpar?

  Inainte de a mai investi in el, scoateti mica si vedeti daca vopseaua din acea fanta este ok. Daca nu este ok, inseamna ca magnetronul este degradat si nu cred ca mai merita.
×