Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marius84

Membru activ
 • Posts

  871
 • Joined

 • Last visited

About Marius84

 • Birthday 03/02/1984

Recent Profile Visitors

867 profile views

Marius84's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Am citit tot de acolo, am aplicat, dar nimic. Am un noroc fantastic.
 2. Voi încerca, deși am găsit un bin pentru placa aceasta, pe care l-am scris în memoria 25q64, fara niciun rezultat. Am incercat procedura de rescriere bios si prin usb. La aceasta procedura, cand pornesc laptopul cu tasta end si power (doar cu tasta power nu porneate) se vede cum face update-ul, dar nu porneste backlightul la ecran. La finalul incarcarii biosului se opreste si nu mai reactioneaza decat la end+power. Mai este vreo bucata de soft in super IO?
 3. Salutare! Am acest laptop, căruia i-am instalat recent Windows 10. Cum dușmanul binelui este mereu mai binele, mă uit după instalare în device manager și văd că nu toate dispozitivele interne erau instalate. Cum Windows update nu a rezolvat problema, mi-am zis să merg pe site-ul oficial și să rezolv problema. Aveam două opțiuni, să caut manual ce credeam că îmi lipsea sau să folosesc utilitarul lor. Aleg calea mai simplă, găsește că trebuiesc actualizări pentru 5 dispozitive, dau next și plec. La întoarcere, găsesc laptopul cu ecranul negru, ventilatorul la maxim, și nu mai reacționa la nimic. Am apăsat lung butonul power și după aceea s-a oprit. Dar apoi nu a mai pornit de la apăsarea acelui buton. Suspectez că s-a stricat biosul. Am scos bateria de bios, bateria lui și alimentatorul, am făcut scurt pe pinii bateriei de bios, nimic. Am citit pe net și am văzut că au mai pățit și alții. Laptopul pare să intre în procedura de restaurare Bios la apasarea tastei END + Power, dar nu am ce trebuie pentru stick. În cel mai rău caz, am un programator CH431, dar la acest moment nu am dump, nu am fișiere pentru stick, nu am nimic. Dacă mă poate ajuta cineva, vă rog.
 4. Salutare! Caut să cumpăr placă de bază pentru acest tv, care este momentan blocat pe logo, după care se stinge. Pe eticheta cu cod de bare scrie BN94-08128S Pe PCB scrie CODE: BN41-02156A Model:BN41-02156 Eventual vând display + sursa funcțională, placa de bază defectă(cu radiator procesor dat jos și procesor încălzit) și telecomandă fără capac baterii la 300 de lei. Adică tot tv ul, cum este acum.
 5. Am uitat să mai scriu rezolvarea. Deși bazaia, o electrovalva nu mai baga corect apa, ci la un debit foarte scazut. Pune garnitura la loc, vezi care electrovalva nu mai lucreaza(chiar daca bazaie) și inlocuieste-o. Eu am inlocuit ambele electrovalve(intreg ansamblul) si acum merge totul ok. Am gasit la un centru de reciclare.
 6. Poate avea firul dintre borna minus și motor retezat, contact defect, fara masuratori in diferite puncte nu ne putem da cu parerea.
 7. Alaltaieri am schimbat simeringul si rulmentii la masina de spalat. O placere cum se invartea dupa inlocuire. Daaar, cum dracul nu face biserici, am uitat o pilă in cuvă, care nu s-a mișcat nici de nebuna cand am manevrat cuva ca sa o aud. Am reasamblat masina, a spalat o tura, iar la centrifugare pila a plecat de la locul ei, a găurit tamburul si a spart cuva. Acum, ghici cine cauta sa cumpere masina. Despre zile proaste....
 8. Vă salut! Masca pentru vopsit s-a dat?
 9. In acest caz, problema este clar din zona incarcatorului. Fie alimentator obosit, fie cablu cu probleme, fie chiar mufa. In ceea ce priveste mesajele din windows cu privire la statusul incarcarii sau conectarii la alimentator, au ceva delay, deci luati de bune indicatiile de la hardware, in cazul dvs. ledul de stare. Ca sa va convingeti 100%, puteti merge la un magazin local si testa un alt incarcator. Atentie insa daca testati un alimentator universal, cu tensiuni multiple si mufe adaptoare, ca lenovo e sensibil tare, mai ales daca are pin central, ca la dell pentru detectarea incarcatorului.
 10. După descrierea situatiei, pare că încărcătorul nu ar face față consumului. Cel mai simplu ar fi de probat cu un alt incarcator. Atentie totusi ce incarcator-lenovo e cam pretentios. Sau ar mai fi varianta testarii doar cu incarcatorul conectat-fara baterie si pus sa faca ce greu, sa vezi daca apar blocaje/restart. Evident, edificator ar fi cu el desfacut, sa se masoare tensiunea de pe alimentator cand se manifesta situatia descrisa.
 11. Cauciucul a devenit foarte rigid, are crapaturi si pompa are joc, vibreaza libera, nu mai preiau vibratiile cum trebuie. Oare se pot copia cumva sa le fac din silicon?
 12. Vă salut! Are cineva idee dacă se găsesc de cumpărat tampoanele din cauciuc care preiau vibratiile pompei de aer si o fixeaza pe carcasa din tablă?
 13. Inca asteapta un nou proprietar!
 14. Mulțumesc! Acum nu il pot testa, a montat intre timp alt radio, fara display color, dar cand il vai monta voi reveni cu urmare.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines