Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marius84

Membru activ
 • Content Count

  828
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Marius84

 • Rank
  Membru
 • Birthday 03/02/1984

Profile Information

 • Locatie
  Dragasani VL

Contact Methods

 • Yahoo
  ostilu84

Recent Profile Visitors

322 profile views
 1. Marius84

  Probleme Acer Aspire R14

  Intreb, pentru știința mea: Daca sunt condensatori cu este mărit, sursele din care fac parte se vor comporta mult mai ok pe baterie?
 2. Marius84

  Probleme cu un stick USB

  Până la urmă, cum s-a rezolvat? Trebuia neapărat recuperată muzica? Și-a revenit cu o formatare?
 3. Marius84

  Restaurare date partitie HDD extern

  Nu pot sa va dau like, dar solutia dvs. m-a ajutat si pe mine. Daca alte softuri recuperau fisierele fara structura, acesta a pastrat foldere, tot. Si la o arhiva cu fisiere foto si video de 10 ani, chiar a contat sa am denumirea originala a fisierelor. datele fisierelor, etc. Deci, recomand!!!
 4. Marius84

  Asus x54c probleme RAM?

  Gata! L-am rezolvat! Biosul de la rusi era pe contul de drive al omului arhivat fără nicio extensie. În momentul când l-am scris cu programatorul CH341 am cautat fișierul alegând all files. Mi l-a scris fără nicio problemă așa, dar nu a funcționat, laptopul nu pornea deloc. Am zis sa adaug, măcar ca încercare extensia .bin la numele fișierului, l-am scris și surpriză!!! Laptopul a pornit, fără memorie ram în slot nu afișa nimic, deci nu o mai citește pe cea on-board! Cum am adăugat memorie în slot, am avut și video. Am făcut testul cu memtest și nu mai am nicio eroare. Deci, acum voi putea instala windows. Cu memoria onboard cu probleme, mergea linux de pe usb, am înteles că linux știe să evite zonele rele din memorie. Softul aici: https://drive.google.com/file/d/0B1ky3LYXVwR9RjBsX0ZGN0ZJRnc/view Dezarhivați și adăugați extensia .bin!!! Link-ul spre youtube:
 5. Marius84

  Asus x54c probleme RAM?

  Am uitat sa mai scriu aici ce am mai facut: Am dat cipurile de memorie jos si placa nu a mai pornit. Am cumparat o memorie ram care avea exact acelasi tip de cipuri, le-am rebilat si le-am pus in locul celor vechi. Laptopul a pornit, dar eroarea de memorie a persistat, la testul facut de pe un live cd cu memtest apar fff multe erori ale memoriei ram. Am gasit un bios pe la rusi despre care se scria ca nu ia in calcul memoria lipita pe placa de baza, dar cu acesta nu porneste deloc laptopul, nu are nicio reactie la apasarea butonului de pornire. Are cineva un bios care sa faca acest lucru?
 6. Trebuie sa o predai si nu mai este? Ideea este ca pentru uz personal chiar nu o recomand. Omoara prea repede acumulatorii...
 7. Marius84

  Laptop MSI CR620

  Placa video este dedicata, sau cea din procesor? Ati incercat sa porniti windows in safe mode, la o rezolutie scazuta?
 8. Marius84

  Samsung np300 fara video, se opreste dupa 3 secunde

  Aseara am mai comparat placa buna cu cea defecta in regim de functionare si am vazut ca la cea defecta lipseste tensiunea de circa 2,7v care face comanda ON pentru cipul care comanda partea de forță pentru tensiunea de 0,8v. Pe schema, care nu este exact pentru modelul meu, este notatata si se formeaza din P3.3v, conform schemei de la pagina 48. Tensiunea P3.3V exista si este ok. In continuare ar trebui sa verific de ce nu se formeaza P3.3V_D, deci ce se intampla cu zona CHP3_PEG_PWREN#, fiindca pe R155 am 3,3v, care sunt pusi la masa de q18. Samsung Petronas-14 DC - Schematics. www.s-manuals.com.pdf
 9. Marius84

  Samsung np300 fara video, se opreste dupa 3 secunde

  Nu a mai fost nevoie sa fac rescrieri de bios, fiindcă mi-a picat in mana alt laptop identic, functional. Am inlocuit cipurile de pe o placă pe alta, constatând că placa funcțională merge cu biosul placii defecte, însă placa defectă nu merge cu biosul placii functionale. Deci, problema nu este din bios. Singura tensiune care nu mi se formeaza la pornire pe placa defecta este cea de 0,8v din zona cipului grafic. Daca o adaug eu cand pornesc laptopul de la buton se poate intampla ceva? Bine, întâi trebuie sa construiesc sursa, fiindca ce am porneste doar de la 1,2v. L.E. Din punct de vedere al rezistenței ohmice, pe circuitul de alimentare cipurile video au ambele vreo 6 ohmi. L.L.E. Am incercat sa fac din cele doua baterii una buna, am ales celulele, le-am incarcat individual, dar bateria nu functioneaza, controllerul a vazut ca s-a intamplat ceva nasol. Pe timpul transplantului de acumulatori NU am asigurat tensiune pe cele 3 segmente ale bateriei, avand la fiecare baterie cate un grup de celule defecte. Vreo sansa sa o readuc in simtiri?
 10. Marius84

  Samsung np300 fara video, se opreste dupa 3 secunde

  Chiar acesta este.
 11. Marius84

  Samsung np300 fara video, se opreste dupa 3 secunde

  Mi-a venit din China un programator ieftin, care suporta si cipul de bios al acestui laptop, deci voi incerca in aceste zile. Intre timp, vazand pe olx un alt laptop cu carcasa rupta, am zis ca iau placa de baza, era vreo 100 de lei cu tastatura, care imi era necesara la alt laptop ce facuse cunostinta cu o ceasca de cafea... Vine placa "nouă", o conectez, dar asta nu porneste absolut deloc. Pun mana pe diferite zone si gasesc un cip fierbinte, iar tensiunea de 3v3 era vreo 2,5 v. Cred ca nu merita niciun efort, dar mi-a venit alta idee. Placa mea este cu grafica dedicata, iar aceasta cu grafica integrata. Daca defrisez tot ce tine de partea de grafica dedicata si adaug strapurile si eventuale piese lipsa si cipul cu biosul pentru video integrat, am vreo sansa sa mearga? Nu am observat diferente in ceea ce priveste pcb-ul... In alta ordine de idei, iata cum arata doua baterii diferite pentru acest laptop, ambele cu grupul dinspre + distrus fizic. Care o fi cauza?
 12. Marius84

  Display ltn156at02-a04

  Up!
 13. Salutare! Am montat pe masina un radio sd usb de la PNI. (Stiu, proasta alegere). Ideea este ca volumul difera foarte mult intre surse. Pe radio si usb/sd am un volum, iar la muzica redata prin bluetooth de pe telefon, volumul este foarte redus, chiar daca din telefon setezi volumul la bluetooth la maxim. In aceste conditii, sunt nevoit sa dau volumul casetofonului spre maxim pe bluetooth, iar la comutarea pe orice alta sursa, daca uit sa il reduc inainte, fac direct infarct, volumul este insuportabil. Pentru a evita asemenea situatii, m-am gandit sa va intreb daca se poate interveni in aparat in sensul maririi volumului modulului de bluetooth, sau trebuie sa adaug un preamplificator dupa acest modul? Multumiri anticipat!
 14. Marius84

  Display ltn156at02-a04

  Cum scrie si in titlu, am nevoie de acest display led pentru resuscitarea unui laptop msi. Astept oferte!
 15. Marius84

  Masina de spalat Indesit WIE127 eroare F12

  Pana la urma, am inlocuit modulul de putere, cel din spatele masinii. La o verificare mai atenta, pe condensatorul de pe tensiunea de 5v aveam o rezistenta de circa 100 de ohmi, care nu a disparut decat odata cu indepartarea procesorului. Evident, procesorul se incalzea. Nu fff rau, dar se incalzea. Deci, procesor defect. Memoria pe care o aveam deja programata pe modulul defect am pus-o pe cel nou(recuperat) si a functionat. Intrebare de noob: si in procesor exista un soft, nu? Pe langa continutul de memorie. As cumpara un procesor si un uln2003, just for fun, daca procesorul ar lucra doar cu datele din memorie. Desi e cam nonsens ceea ce zic...
×