Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marius84

Membru activ
 • Content Count

  837
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Se poate si mai bine

About Marius84

 • Rank
  Membru
 • Birthday 03/02/1984

Profile Information

 • Locatie
  Dragasani VL

Contact Methods

 • Yahoo
  ostilu84

Recent Profile Visitors

656 profile views
 1. Wow. Dar vad ca au niste preturi aceste aparate...
 2. Va salut! Am un amic care si-a facut un atelier de vopsitorie, unde a montat un electroventilator trifazic pentru evacuarea vaporilor s.a.m.d. Este totusi nemultumit de faptul ca ventilatorul are un debit prea mare si ar vrea sa ii reduca viteza. Daca la monofazice exista optiuni mai la indemana, la trifazic chiar nu ma pricep ca sa il indrum spre un produs anume/sa incerc sa construiesc un montaj. Ma puteti indruma cu ceva in acest sens? Din pacate, nu am acum modelul electroventilatorului, putere s.a.m.d.
 3. Nu-i vorba de incredere, voiam detalii la tefal in ideea ca eram nehotarat daca sa il iau si pe acela, dar nu mai are rost la cat de bine arata cel rosu, deci ramane doar ce am comandat deja. Stimă!
 4. Ok, le iau impreuna pe acestea doua. Va fac astazi sau maine transferul in cont. P.S. Ati putea sa imi puneti pe whatsapp niste detalii ale talpii telafului?
 5. Fierul de calcat ce pret are? Dar slefuitorul cu vibratii?
 6. Fierul de calcat are talpa murdara, sau stratul degradat? Nu reusesc sa imi dau seama.
 7. Salutare! Sunt interesat de uscator, daca mai este valabil.
 8. Salutare! Am cumparat SH aceasta masina de spalat defecta, declarativ cu programator cu probleme, pentru a o repara si a ma folosi ulterior de ea, intrucat mecanic si estetic sta foarte bine. Ca manifestare, dupa alegerea programului si apasarea butonului de pornire, masina inchidea usa, dar nu mai facea nimic, mai exact dupa cateva secunde se aprindea ledul rosu la butonul de pornire a programului. Acest model dispune de autodiagnoza, in sensul in care cu butonul programatorului in pozitia oprit se pasa si se mentin apasate butonul play si cel de langa acesta, dupa care se roteste butonul programatorului catre dreapta. La fiecare progam, rotind catree dreapta, testeaza diferitele functii, respectiv electrovalve, motor, pompa evacuare, etc. Mi-a afisat E11, ceea ce corespundea cu ceva probleme la presostat. Deschizandu-l, am ramas foarte surprins sa gasesc in interior o bobina si un montaj electronic cu microcontrolerul PIC F629. Am refacut toate lipiturile, parand usor oxidate, iar dupa remontare masina a pornit. Cu toate acestea, programele rulau ciudat, mai exact mult scurtate. Pe parcursul unui program am obervat ca apa era rece, m-am dus din nou catre electronica masini, insa se aceasta data reparatia a constat in inlocuirea rezistentei de incalzire a apei, care era cat se poate de intrerupta. Ruland autotestul, mi-a afisat E69, care corespundea rezistentei defecte. Dupa inlocuirea rezistentei, masina functioneaza corect, dar de cateva ori la pornire a ramas bocata pe evacuarea apei. Ca rezolvare, am suflat puternic pe furtunul de golire a cuvei. Intrebare: Stiti cumva daca mai este vreun senzor, ceva prin zona pompei de evacuare a apei care se poate murdari/infunda, sau problema sa fie tot de la senzorul de nivel? Atasez mai jos cateva foto ale presostatului, mie mi s-a parut interesant. Eventual, are cineva un dump pentru acest model?
 9. Salutare! Vă rog, dacă puteți, să mă ajutați cu codul acestui radio. Originalul mașinii deși e mai fain, cu display mare nu mai pornește.
 10. Ieri mi-am făcut timp și am deschis un geam termopan cu un cutter. A mers foarte repede, cred că a durat mai puțin de un minut. Sunt convins că este silicon substanță elastica de lângă rama de aluminiu dintre cele două foi de geam. Partea proasta este că ce murdărie alba este pe interior nu se prea curata, dar voi incerca mai multe metode. Oare chiar bagă azot? O fi vreo șansă de a scoate umiditatea din aer și să îl introduc printr-un furtun in geam?
 11. Anticipam raspunsurile, dar am zis sa incerc. Am facut un calcul la un moment dat si sticla ma costa circa 1000 lei. Oricum, voi deschide unul, macar pentru a bifa experienta. Multumesc!
 12. Va salut! Am cumparat un apartament pe care mi l-am facut incet-incet singur. Bani nu au prea fost, dar mi-a iesit ok, zic eu. In fine. Am ajuns la balconul sufrageriei si este inchis cu tamplarie din aluminiu si geam termopan, pastrata destul de ok. In schimb, sticla este jalnica, alba la interior de nu vezi afara. Avantaje si dezavantaje. Nici nu sunt vazut. :-) Intrebarea ar fi: se poate deschide sticla, sterge si resigila? Daca da, cum se deschide? Cutter? Ceva chimic? Caldura? Cu ce se lipeste inapoi? Pare un silicon negru. La interior se pune veou silicagel, le undeva? In interior este vreun gaz anume? Daca da, poate fi lasat doar aer din atmosfera?
 13. Masurata doar capsula are 3.2 x 2.6 mm. Am pus in locul ledului ars o rezistenta de 100 de ohmi, evident doar pentru un test scurt si se aprind toate grupurile acum. Interesant e ca ledul defect fiind intrerult, i-am scurtcircuitat pinii si tot nu s-au aprins ledurile, deci are protectie si la supracurent. Ideea de inlocuire a tuturor ledurilor mi-a venit gandindu-ma ca cea mai grea parte a reparatiei unui asemenea stop este taierea si relipirea etanșă și estetică. Ceea nu prea se poate daca e deschis in mod repetat...
 14. Are o electronica mai ciudata, fiecare zona de cate trei leduri este controlata cu un tranzistor npn, este si un amplificator operational acolo, probabil se face monitorizarea curentului, etc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.