Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Marius84

Membru activ
 • Content Count

  860
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About Marius84

 • Rank
  Membru
 • Birthday 03/02/1984

Profile Information

 • Locatie
  Dragasani VL

Contact Methods

 • Yahoo
  ostilu84

Recent Profile Visitors

450 profile views
 1. AM STERS CONTINUTUL ACESTUI POST PENTRU CA SE DADEAU INDICATII PROFUND GRESITE DE ALIMENTARE LED. CA SA FIE CLAR CE ESTE PROFUND GRESIT UITE CA NU STERG ASTA: Am tatonat rezistenta și cu 47k am 6.2v stabili pe ieșire, testat pe sursa reglabilă între 7v si 18v. Nu mai rețin curentul, dar am ales tensiunea modulului de 6.2v astfel încât ledurile să nu se încălzească
 2. Parca n-as mai baga inca 20$ in el.
 3. Va salut! Flux pentru reballing si tresa aveti?
 4. Conexiuni motor cu probleme? Lipituri reci triac? Relee de sens cu probleme?
 5. Da, pe ebay. A venit în țiplă, dar ăștia produc și țiple, deci sigur nu ești de nimic...
 6. Am înlocuit cipul, dar ori nu am făcut eu lipirea celul nou ok pe statie, ori a fost cip vechi, rebilat de chinez. Mergea la apasarea usoara a placii de baza, i-am facut un reflow si nu a mai afisat nimic, probabil s-a distrus si cipul acesta. Exista vreo solutie hardware pentru folosirea partii video din procesorul i5? Chiar şi plătită...
 7. Dacă vreți să închideți topicul, sunteți la un click distanță. Întâmplător sau nu, chiar am citit regulamentul înainte de a posta și mi-am dat seama că discuțiile vor tinde spre secțiunea începătorilor, dar mi-am asumat un eventual eșec. Nu știu cât de bună este ideea cu acea lampă, e destul de greu de fixat.(poate să o modific cu ceva magnet neo ) Am vrut să elimin alte dispozitive, în orice caz. Aveam posibilitatea lipirii unor benzi cob pe parasolar, cabluri, etc. Nu vreau însă a face vreun lucru inestetic. O să revin cu datele plafonierei, de va mai fi deschis pe aici...
 8. Salutare! Mai este disponibil hdd-ul?
 9. @RealAlex Nu le-au montat din fabrică fiindcă cei care fac caietele de sarcini sunt absolut dezinteresati. Din acelasi motiv nu au prevazut direct de pe linia de fabricatie suporții pentru fixarea rampei, au dat gauri si deja a aparut rugina. Dar asta este alta discutie.
 10. Va multumesc pentru multitudinea de raspunsuri. Voi reveni cu o schita a lampii, este spatiu inchis, deci nu va fi ventilare deloc. Cred ca la interior sunt vreo 90cm cubi, poate mai putin. Cam 10 cm x 3 cm x 3 cm, deci ledurile vor trebui sa lucreze cat mai reci. Lumina nu trebuie să fie exagerată, dar să se poată scrie la lumina ei. Se poate si la becul de 5w, dar este obositor pentru ochi. Este vorba de o autospeciala de politie, de multe ori trebuie sa scriem noaptea(multe se intampla atunci) La vechiul logan am folosit ledurile blamate de la mivarom, rezistență de limitare si cam atat, dar acum as vrea sa obtin flux luminos constant, daca tot este masina noua. Ca alta discutie, setarea din fabrica este ca alimentarea plafonierei sa fie taiata dupa 2 minute, chiar si pe pozitia mereu aprins. La loganul vechi aceasta temporizare era de 30 de minute. Probabil ca se poate modifica aceasta setare cu testerul.
 11. Este ceea ce îmi trebuie, dar plafoniera loganului nu are reflector, becul fiind prins cu soclul in sus, nu lateral.
 12. Modelul pus de mine stie si tensiune, si curent.
 13. Mă gândeam să nu dăuneze sursei dimmingul, să o defecteze, iar când primeşte iar 12-15v adio limitare şi gata incendiul.
 14. Desi nu cred ca merge sursa aia, fiindca masina face dimming la aprinderea si la stingerea plafonierei. Probabil ar merge daca as renunta la dimming si totodata la pozitia corespunzatoare a intrerupatorului.
 15. Vă salut! Am un logan 0.9 tce şi frecvent trebuie să scriu în el noaptea. Problema o constituie faptul că becul de 5w din plafonieră face o lumină foarte slabă pentru nevoile mele şi m-am gândit să trec la leduri. Voi îngrămădi pe un cablaj de test câte leduri vor avea loc, modelul fiind acesta, de la miva: Nu am parametrii acestor leduri, dar îmi amintesc că funcţionau ok, fără a se încălzi pe la 3,3v(nu mai reţin curentul). Problema este că la acest model apar fluctuaţii mari, chiar si de 5volti pe parcursul utilizarii masinii, deci doar cu rezistenţă de limitare a curentului nu obţin un flux luminos cat de cat constant. Pot folosi un modul de genul pentru scopul meu? Îmi puteţi indica altă soluţie? Mă gândeam să pun câte 3 leduri în serie, cu acest modul.
×
×
 • Create New...