Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse ATX ( scheme si documentatie )


Postări Recomandate

Am mutat discutia aici.

 

Poti pune ceva poze cu zona aceea de placa?

Intreb pentru ca mie cel putin imi este neclar despre ce rezistenta este vorba ( ca si principiu ).

Pinul 4 este drena mosfetului intern, nu are nevoie de rezistenta catre alimentare ( condul de 450V ), TNY isi ia alimentarea chiar din traf.

SIngura explicatie pe care o vad a unei rezistente in pinul 4 este pentru snuberizare...

 

PS: Vlad are dreptate, nu te grabi sa o testezi pe PC, intai trebui identificat ce rol avea acea rezistenta si de ce s-a intrerup, ar putea ascunde un defect mai serios.

Editat de Marian
Link spre comentariu

deci   revin   , rezistenta e 4,7ohmi   este pusa intre cond si trafo cioper(piin1)   iese in pinul 2(ceoper) si merge la pin4 tny  si am inteles ca e  pusa pt o limitare   am depistat pinul de pornire al sursei   l-am pus la masa si a pornit sursa si scoate toate tensiunile care trebuie . acea tensiune este (scrie)  12v vsb si este pe culoare violet. Aceasta sursa cind se alimenteaza  scoate pe  verde  4,5v si este on/of    iar pe violet 11,30v  vsb . Dat la masa firul verde porneste tot ,ventilator si scoate tensiunile de care e nevoie     3,3v  ,+12v   -12v .am tinut-o in proba cu strap 45 minute si functioneaza   ,Luni o pun pe calculator  va multumesc de sfaturi si am revenit cu verificarile facute

Link spre comentariu
11 hours ago, neculavasile said:

deci   revin   , rezistenta e 4,7ohmi   este pusa intre cond si trafo cioper(piin1)   iese in pinul 2(ceoper) si merge la pin4 tny

Era deajuns sa zici ca e inseriata cu traful auxiliarei catre plus, acum am inteles despre ce rezistenta este vorba si cei 4,7 Ohm ar trebui sa fie ok.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara, detin o sursa pc rasurbo dlp55.1 care un timp a tiuit apoi nu a mai pornit, intra in protectie in 5 secunde, la fel face dupa ce am schimbat ceva capacitori ( nu pe toti), restul i-am masurat cu esr, am masurat rezistori, mosfeti..protectia e cu wt7510. Am 5v pe standby..

Va rog o schema daca are cineva si niste sfaturi mi-ar fi de folos. Multumesc! Sarbatori cu bine!

Link spre comentariu

Cele 2 metode se folosesc de pe vremea lui Tesla: prin inlocuire piese pana se  nimereste sau printro procedura specifica surselor in comutatie ce conduce direct la componenta defecta. Nimic nou sub soare!

 

Link spre comentariu

Ai d-le osciloscop?  Nu stiu de ce nu incepe fiecare postarile asa:

1) Va bat la cap pt ca nu am osc si poate reusim sa rezolvam ceva cu informatii minimale;

2) Asa arata oscilogramele pe secundarele sursei auxiliare si a celei de forta. Am putea trage o concluzie cu ajutorul lor unde s-ar produce acea "fierbere"?

 

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări