Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un altfel de amplificator audio QUAD


Postări Recomandate

Cautand, pe un site rusesc, un amplificator mai " rasarit " am dat cu ochii de schema unui  amplificator Quad, mai deosebit in sensul ca , are inglobat un delay la pornire si o protectie la c.c. pe iesire . Imi amintesc, ca acum 35 de ani ,am realizat  primul QUAD, alimentat doar la +/-24V, cu clasicii 2N3055, in final .Am fost incantat de cum se auzea pe doua boxe de compresie de Bucur la vremea aceea .... Am reluat mai tarziu Quad-ul 405  realizat cu tranzistori finali americani , si am fost la multe nunti ca si muzicant , fara sa am, nici cea mai mica problema cu amplificatorul . Am reevaluat azi acest amplificator, prin faptul ca am o carcasa cu tot ce trebuie , sa montez doua  module . 

M-am pus pe lucru , am stat o noapte sa-i fac cablajul ,si urmeaza sa-l realizez practic ..... Iata si schema  

Posted Image

si cablajul , poate e interesat careva .....

Posted Image

Am sa revin cu detalii , poze mai incolo .......

Numai bine ,Alex

Editat de alex mm
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@mielu80: Da, dar numai daca nu se aplica semnal la intrare.

@Alex: Spre deosebire de Quad 405 clasic, la aceasta varianta se foloseste operationalul în conexiune neinversoare, ceea ce permite obtinerea unui raport semnal/zgomot mai bun. S-a eliminat si circuitul bootstrap, ceea ce poate duce la comanda defectuoasa a finalilor pe semialternanta negativa. Atentie, finalii rusesti sunt Darlington.

Ar fi poate mai nimerit sa faceti Quad 405-2 cu intrarea modificata (Quad 405-DCD Mod 3). Pe site-ul lui Keith Snook gasiti câte ceva despre aceste modificari.

Vad ca Victor fu mai repede.

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Alex cum evolueaza proiectul sau l-ai abandonat? Eu unul m-am bucurat vazand ca se deschide un nou topic cu si despre o varianta de Quad405,pt ca sunt fascinat de acest amplificator.Si eu mai bantui pe forumurile rusesti,pt ca pricep cate ceva din limba rusa.Te rog tine-ne la curent cu realizarile tale,ignora commenturile care spun ca var x sau y este mai buna.Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări