Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84 & EF86 SE


Postări Recomandate

Si, sa fie tacimul complect, am trecut secundarul OT-ului in cfb. Sint absolut multumit de cum se aude, excursia potentiometrului pina la sesizarea distorsiunilor este OK. Acum a venit momentul sa fac un generator de semnal, ca osciloscop este. De fapt nu chiar acum ci anul viitor, Fericit Tuturor!

   Foarte frumos !

Incercati si varianta asta de KNFB,chiar daca avem in cazul schemei dv. o foarte mica componenta DC prin secundarul OT(si difuzor),este destul de important pentru un OT cu intrefier caracteristic SE-urilor sa "mutam" cat mai departe posibil limita saturatiei miezului,parerea mea este ca fiecare micro/mili Amper conteaza.

   Va astept cu acel generator,sunt interesat si eu de un asemenea proiect in regim DIY,chiar daca-i plin netul cu generatoare de vanzare.

    Imi cer scuze si va rog sa nu va suparati daca mi-am permis sa fac acea mica modificare pe schema dv. :sorry

 

La multi ani,Forum!

post-175212-0-96860200-1420030713_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc mult, nu am absolut nici un motiv sa ma supar. Am facut mai demult un generator de functii cu un integrat specializat, trebuie sa sap dupa el, sper sa se mai fabrice. Imi spune Gogu'.

Si eu sunt interesat de un generator de functii ,daca aveti o schema buna si se poate ,va rog sa o postati . Cu multumiri anticipate si stima .

 Eu folosesc o aplicatie ,True RTA 3 (real time audio spectrum analyzer ) dar parca un generator de functii ar fi mai bun !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Şi cînd se va descărca acumulatorul? De ce nu faci un modul de St-by cu un trafo mititel şi un releu? Un led roşu îţi semnalizează prin comutator din tensiunea ptr releu că e în aşteptare şi se stinge sau se aprinde unul verde din tensiunea de filamente cînd porneşti sursa. Poate fi şi unul bicolor.

Link spre comentariu

Aia e baterie cu litiu. Ţine minim 3 ani, dar nu asigură un curent mare şi asta poate pune probleme ledului din optocuplorul relului solid. Dacă cade tensiunea de la reţea, ori se arde siguranţa generală şi se descarcă bateria cu comutatorul de pornire uitat cuplat? Nimeni nu porneşte aşa un amplif.

.............

Releele solide au comanda de la vreo 5Vcc în sus, maxim vreo 30Vcc.

Editat de zal
Link spre comentariu

Eu am fix asa ceva, mai multe bucati: http://www.kronos.hr/images/prekidaci/N8093.jpg   

 http://sharp-world.com/products/device/lineup/data/pdf/datasheet/s101s06v_e.pdf   , daca va fac trebuinta 2-3 bucati, va cadorisesc gratis, ca sa fac un pleonasm...  :rade:

 

Eu am pus un bec de 60W in serie cu pinii ~ , iar pe pinii +- am cuplat un acumulator de 1,2V de la camera foto si..becul de 60W s-a aprins!

Editat de Untold
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări