Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hidrofor cu probleme


Vizitator val1402

Postări Recomandate

La cate probleme face presostatul in timp cred ca este mai bine sa inlocuim acest dispozitiv electromecanic cu unul electronic. Avem multi colegi priceputi la microcontrolere care pot proiecta ceva in acest sens. E o chestie simpla dar depinde de fiecare ce tip de senzori prefera. Cineva a realizat un montaj cu senzor hall.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

 In jur de 10 euro cred daca il faci cu microcontroler. electronica nu e neaparat sa fie in groapa umeda. dar chiar daca e sa fie acolo se poate monta in carcasa absolut ermetica. senzorul poate fi magnetic care nu tine cont de umezeala.Si presostatul meu a fost schimbat acum 6 ani si inca merge dar cu reglaje sistematice. Unul electronic ar fi o alternativa plauzibila cred.. plus ca dispare si problema contactelor la umezeala.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Cristian B_262727

Buna ziua! Am si eu o problema. Dupa ce folosesc apa din bazinul de la hidrofor el porneste dar elicea nu se invarte si atunci trebuie sa o invart putin si porneste. Oare ce are? Va multumesc

Link spre comentariu

Daca prin "porneste" inseamna ca presostatul inchide circuitul, adica motorul are curent (si nu e blocat mecanic, ca altfel nu-l invarteai de elice), cel mai probabil condensatorul.

Iar daca esti cine cred eu ca esti (99% sigur), ti s-a mai spus asta, si pierdeai mai putin timp sa schimbi o piesa de 10 lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări