Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

softuri pentru desen-executie.


myshyk

Postări Recomandate

Am urmatoarele softuri:Desen:Catia5, Corell, ArtCam,LazyCamExecutie:Mach3, Kcam4Problema e ca nu stiu cum sa le folosesc, in ce formula, pentru a le putea utiliza: -de ex., fac desenul in Corell, salvez ca .PLT, il deschid cu Kcam4 si il pot executa pe router, cu mentiunea ca setez 0 pe axa Z la adancimea pe care vreau s-o obtin la frezare.- In varianta asta, nu pot genera Gcode pe fisiere exportate/salvate ca DFX.(2D)In ce format pot salva desenele din Catia In 3D, pentru a putea genera Gcode cu unul din cele doua programe de executie, sau ca sa le convertesc cu ArtCam sam LazyCam?Mai concret, desen 3D in Catia, salvare ca....., deschidere/import/convertire cu....., executie cu.....Ma puteti ajuta cu asa ceva?OS win 7 proc, 2,6Ghz,RAM " GB, placa video 1GbRouter hand-made constructie proprie, 1200/850/150 mm/pe axe.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, printre altele:model;igs;stp;hcg;wrl;cgr;3dmap;si stl.Dar Mach3 si Kcam4 nu importa decat plt, bitmap/jpeg si dxf, din cele care ma intereseaza.Daca la fisiere plt, in 2D am reusit sa ma descurc, la fisere 2,5 D inca nu. Poate cu putin ajutor....Oricum, nu sunt nici mare specialist la softurile pe care le am, dar ma descurc atata cat sa pot avansa. Unde nu stiu singur, mai cer ajutor. :sparge:Ce fisiere video sunt acceptate pe forum, ca sa postez un clip cu routerul meu?

Link spre comentariu

Iti recomand Aspire, facut de Vectric. E scump daca vrei sa-l cumperi, dar gasesti pe torente versiuni mai vechi functionale (daca nu gasesti iti pot trimite un link pe privat).Pentru generat Gcode e imbatabil din punctul meu de vedere.E foarte usor de invatat, importa multe formate 3D si 2D (stl, dxf, bmp etc).Pentru clip video uploadeaza pe youtube si pune aici link-ul.

Link spre comentariu

Nu stiu daca mai este de actualitate , dar ...uite cum vad eu treaba asta . Pentru generarea instructiunilor ( G-code ) ai nevoie de un soft CAM ( art-cam , aspire , etc ) Aceste fisiere G-code se fac pe baza unui vector ( desen 2D , indiferent de extensie / dxf sau altceva ) bineinteles , in situatia prelucrarii 2,5D ( 3 axe / XYZ ) . Cand prelucram true 3D , avem nevoie de modelul tridimensional si de axa 4 ( axa de rotatie ) . Bun ... Softul care " inghite " si trimite instructiunile catre masina ( prin intermediul driverelor de comanda , catre motoare ) este Mach3 . Faptul ca acest soft stie sa deschida si alte formate , in afara de nc, cnc , tap , etc , este alta dicutie ... Deci , in rezumat , ai nevoie de un soft CAD ( Catia , Rhino , Solid , Schetch ) ca sa desenezi piesa , si din care sa extragi vectorii de lucru ( formele geometrice de baza ) . Apoi ai nevoie de un soft CAM sa generezi fisierele G-code ( instructiunile ) indiferent de extensie , apoi , bineinteles , softul de control ( Mach3 , EMC , etc ) . Eu personal folosesc Rhino 3D pentru proiectare / desenare / vectori , Art-Cam +CamBam pentru fisierele G-code , si Mach3 pentru control . Nu e complicat , trebuie doar sa exersezi ... Vezi in ce soft de desen te simti confortabil , studiaza tutorialele pe net pentru softurile CAM , la fel si pentru Mach3 ... ar fi bine sa gasesti un soft de simulare , ca sa poti exersa " in aer " fara sa muncesti masina ... Succes.

Link spre comentariu

Asa cum am scris mai sus, pentru desenat, exersez in Corel si Catia, pentru generare ArtCam si pentru executie, Kcam4.Problema e ca, fiind cam "incepator batran", ( :jytuiyu ), nu reusesc sa le imbin intre ele: adica desenele pe care le fac in Corel,(pe care-l cunosc cel mai bine )inca nu stiu sa le prelucrez in ArtCam. In rest, am reusit sa generez Gcode si sa-l execut cu Kcam.Ca exemplu, am acest desen, dupa care ar trebui sa obtin o sculptura in lemn, la care desenul sa fie in relief.Ceva in genul acestui stalp.

post-33222-139829679862_thumb.jpg

post-33222-139829679866_thumb.png

Link spre comentariu

Pentru acel gen de prelucrare , ArtCam-ul are acele toolpath-uri 3D , respectiv " machine relief " . Ar trebui sa generezi modelul 3D , apoi sa exporti in format stl . ArtCam stie sa genereze un toolpath dupa un fisier stl fara probleme ( sincer , n-am facut-o peronal niciodata la modul practic , doar cateva simulari in soft , sa vad cam ce-ar iesi ... ) . Problema nu rezida in generarea toolpath-ului ...ci in executia "inteligenta" . Ideea este sa nu stai cateva ore dupa masina sa realizeze un relief de 200mm x 200mm , ci sa gasesti o strategie de prelucrare mai rapida si mai corecta ... Exista o serie de metode , am citit si eu pe net , n-am aplicat nimic insa ... succes.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator radio_blanck

eu folosesc Autocad--->Rhinoceros 5(visualmill) ---> Mach3(doar asta cu licientza) si asta din cauza ca folosesc un adaptor usb (leaffboy77)care nu a vrut u Mach3 spart

toate merg super sirelativ usor de folosit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări