Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

myshyk

Membru activ
  • Posts

    546
  • Joined

  • Last visited

About myshyk

  • Birthday September 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

myshyk's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Nu gasesc firma care l-a construit, nu e mentionata niciunde. Are doar un cod scris si un cod de bare, ( lvd051021-01cn) care nu ma ajuta. Am gasit pe YT un clip de la ceva "schneder" de prin Germania, in care se vede ca in timpul functionarii, afiseaza numeric coordonatele x si y si ceva pictograme in partea de jos, asa ca se pare ca aveti dreptate ca nu e grafic. Probabil ca e ceva dedicat. Se pare ca va fi folosit fara afisaj
  2. Revin la subiect: Am gasit un display ZCM6154E, dar, in afara de faptul ca se lumineaza, nu afiseaza nimic. La display-ul original, se vede doar atat, ceea ce ma face sa cred ca e display grafic, nu alfanumeric.(dupa cunostintele mele), in vreme ce notatiile de pe ZCM, "CS, WR si DATA" ma fac sa cred ca acela nu e grafic. Stie cineva o firma care se ocupa cu reparatii de plotere?
  3. Are cineva din greseala vreo schema de la aceasta firma? E vorba de un multimetru analog, construit in Germania de West prin anul 1982.
  4. Domnii mei, toata stima pentru "incurajare" si ajutor! Intr-adevar, defectul a fost in acel grup de 4 condensatori si da, cel de al doilea era crapat si defect. L-am dat jos (asa,mai cu frica, pentru ca v-am spus ca nu sunt prieten cu smd-urile, dar,...) si.... minune! A pornit! Asa ca acuma mi-a ramas inca un prieten care sa ma laude: ba, asta e dat dreaq, stie sa repare orice! Inca odata multumesc pentru ajutor"
  5. Multumesc, cred ca voi incerca, poate,poate,....
  6. Multumesc pentru explicatii, se pare ca unul sau mai multi din grupul de 4 condensatori e in scurt, fapt ce duce la lipsa acelei tensiuni, AVDD, care nu e dect de 0,16v. Pe de alta parte, scurtul poate fi si in acel LD1, care am impresia ca e un convertor DC to DC, desi acela nu se incalzeste excesiv. Deasemenea, tensiunea HAVDD, depe CD10, e doar de 0,43v, care nu cred ca e o valoare corecta. Problema mea e ca asa cum am scris si in cealalta postare, nemailucrand in domeniu, nu mai am scule specifice, mai ales pentru reparatii pe smd-uri. Iar doar cu un aparat de masura si un simplu ciocan de lipit, nu se prea pot face depanari. Deocamdata ramane in suspensie depanarea, daca voi reveni asupra ei, va mai solicit ajutorul. E interesanta folosirea acelui kiler de scurt, dar sunt total pe dinafara acestei metode de localizare a defectiunii, mi-e ca fac mai mult rau. Poate o descriere mai ampla a operatiei, m-ar ajuta sa incerc si metoda aceasta. Multumesc pentru link, il mai "frunzaresc" e interesant, chiar si doar pentru cunostinte generale.
  7. "Un condensator in scurt poate ''bloca'' mai multe tensiuni" Si eu ce-am scris? Am urmat sfatul si acest grup de 4 condensatori se prezinta ca un scurt. Tensiunea de de 3,3v e normala, in schimb Avdd, are 0,17v. E normal sa fie atata?
  8. Pai banuiesc ca in acest caz, nici tensiunile in clasicele puncte de masura, nu corespund. De aceea mi se parea mai la indemana sa masor tensiunile, decat sa pipai fiecare condensator in parte. Sunt totusi, smd-uri, cu gabarit mic, cu acces destul de greoi la masuratori.
  9. In lipsa de ceva mai bun, m-am apucat sa denmontez televizotrul in discutie. Am ajuns la TCon, care e de tipul "8205 Sony KDL-40R450B T-CON 14Y_40FMB7S4LV0.2 LSY400HM03-A02" Ce tensiuni pot masura pe el, ca sa stabilesc daca e defect el sau display-ul? Pot pune poze cu el, pe portiuni, pentru documentare.
  10. Da, se pare ca problema e in zona Tcon-display. Care e ceva in genul placii din clipul de mai jos. Chestie care imi depaseste posibilitatile tehnice de depanare, probabil ca voi renunta.
  11. Ca explicatii: in prima poza de sus, e portiunea de placa pe care nu reusesc sa localizez sigutranta. In a doua, e placa completa,iar in a treia, e localizarea si aspectul unei sigurante pe care le-am masurat si e buna. In prima poza de jos, e alta siguranta verificata,iar in a doua poza e zona in care ar trebui sa existe o siguranta, dar care nu stiu daca e montata, pentru ca nu-mi dau seama ce alimenteaza.
  12. Manifestare defect:porneste blacklight, (doar ca mi se pare ca e cam intunecat) fara sigla si ramane asa.La verifocarea cu blocarea protectiei pe driverul ledurilor din blacklight,(BD9873, 10K intre pic 31 si masa), nu se modifica nimic. Verificand niste tensiuni si sigurante , par toate in regula, cu exceptia faptilui ca imi apare o siguranta pe placa, pe care nu reusesc s-o localizez, desi poate ca nici nu e montata pe placa. Pun niste poze, poate ca sunt mai explicite decat mine. Se pare ca va trebui sa impart pozele in doua postari
  13. Am facut testul cu blocarea protectiei, si, asa cum am si banuit de altfel de la inceput, s-a confirmat ca am tuburi defecte, cu consum marit. De acuma rutina: demontat display, scos/verificat/ inlocuit tuburi si televizorul e ca nou. Multumesc mult celor care m-au ajutat, revin curand cu altul defect, ca nu de prieteni duc lipsa.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines