Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura TELWIN technology 220s


gaby57

Postări Recomandate

Buna ziua,ia uitați ce am găsit astăzi in aparatul de sudura,o rezistența ,posibil doua și cred ca și Dioda zener e posibil afectată ,probabil ca cineva sa uitat in aparatul de sudura și ori la lovit intenționat ori din greșeala fără sa își dea seama,tin sa precizez ca aparatul a fost aruncat pe motiv ca nu mai funcționează ,am sa le schimb sa vedem ce iese,la bornele aparatului am măsurat 82 de volți 

Link spre comentariu

Omule !, ti-am zis mai sus....daca nu te pricepi lasa-l asa sa nu faci alte prostii, insa pana la urma e lucrul tau si faci ce vrei, totusi ai grija ca sunt curenti mari !.

Eu nu mai postez in topicul asta, daca doresti sa iei legatura cu mine discutam pe P.M.

 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Jignybuc a spus:

Am schimbat doar o rezistenta vizibil deteriorata ,se poate observa in poza a-6-a,altceva nu am făcut,aparatul l-am dat astăzi la o persoana recomandata de un unchi de al meu,dacă nu se rezolva îl trimit la dumneavoastră 

 

Cita lume crezi ca se baga unde au stricat altii ?!?

Link spre comentariu

Eu unul nu m-as baga intr-un invertor de sudura in care au lucrat mai mulți..... veți găsi multe stricăciuni făcute de habarnisti care își baga nasul in el sperând ca o să-l rezolve. Am avut la reparat invertoare duse la meseriasi care au pus in loc de igbturi tranzistori finali de linii din televizoare.....

Pacat de așa scula sa ajungă sa-și bată joc de ea niște talâmbi care au legat și ei 2 fire la viața lor......da-l omule la unul care se pricepe.!!!!!!

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu

Ce credeți ca am stricat dacă am schimbat o rezistenta de 220 ohmi,in cea de a-6-a poza se vede rezistenta rupta in partea dreapta pe la mijloc,nu știu la ce va referiți când Spune-ți ca cine se bagă sa repare ce au stricat alții,îl trimit la dumneavoastră și dacă nu ii dați de cap o sa primesc același răspuns din partea unui alt meseriaș sau cum vine asta ,pai așa nu îl mai repar și îl arunc ca ocupa spațiul degeaba și mai ma

ia și frica de “meseriasi”care nu umbla unde au stricat alții ,ești meserias îl faci de la zero schimbi tot si îl faci,nu vii cu replici din acestea ,fără supărare da nu prea a sunat profesionist comentariul dumneavoastră domnule sesebe

Link spre comentariu

Domnule Ciprian care este acel meseriaș care sa fiu sigur 100% ca e bun,credeți ca am încredere in persoane luate de pe net,poate i sa va supărați de unde am încredere ca sunteți meseriaș dacă nu ca cunosc,de unde știți ca eu nu sunt un electronist bun și pierd timpul sa văd ce “meseriasi”sunt pe aici,sa fim seriosi atât va intreb ce încredere am eu ca domnul sesebe este meseriaș sau domnul jhn este meseriaș ,Îmi da garanție cineva dacă da îl fac,de costuri nu zice nimeni nimic ,pai cât este o diagnoza ?mergem așa după ochi frumoși și la urma îmi ziceți ca ma costa diagnoza 1000 de lei piesele 1000 și manopera 1000 pai unde ajung ,am apus simptomele ,nimeni nu a apus ca ar putea fi un trafdriver,sau Igbt-urile sau x sau y ,nimeni nu vorbește de cât costa o diagnoza nimic nimic pai cum duc eu aparatul la cineva dacă nu îmi zice nimic de bani și la urma costa cât nu face,poate va supărați dar eu spun doar ce gândesc eu logic,aparatul a plecat la un electronist recomandat de un unchi de al meu,in funcție de cum vine ori ajunge pe banc la treaba ori la gunoi,va multumesc 

Editat de Jignybuc
Link spre comentariu

Domnule, degeaba va suparati pe cei doi colegi ai nostrii, sint de meserie si repara in mod curent aparatura electronica.

Adevarat, daca prinzi un aparat umblat de multe ori iti pui miinile in cap si mai bine`l lasi deoparte deoarece nu este rentabil sa`l mai repari, pierzi atit de mult timp cu toate "inventiile" facute incit pina l`ai face pe acela bine mesterit repari alte 10 invertoare cu probleme curente, economic nu renteaza la multe aparate o astfel de interventie extensiva.

Totusi sint aparate pe care merita sa le faci oricit de umblate ar fi insa alea sint aparatele scumpe.

Link spre comentariu

Domnule degeaba te superi.

Aparatul tau era defect "aruncat" de altii la categoria "nu se repara" si deci probabil umblat prin el. Mai umbli tu si schimbi o rezistenta sperind ca aia este problema dar nu verifici dece s-ar fi ars acea rezistenta. Il dai la un alt meserias care nu stii daca il va repara si apoi vrei sa-l dai la colegul de forum. Pina acum pot numara cel putin 4 persoane care au umblat sau vor umbla in el.

 

Fara a avea schema lui exacta de unde mai stii care erau componentele originale? Si daca nu stii care erau componentele originale cum stii sa-l mai repari?

 

Acum mai multi ani (10-15 ani) am reparat la un prieten un invertor cu microcontroler inauntru (rare la acel moment microcontrolerele in invertoare) dupa ce a trecut un autoturism peste el si a avut carcasa indreptata cu ciocanul in spatele caldirii (si apoi pus in priza) ca sa nu vada seful ce-au reusit ei sa faca. Da dar in acel invertor nu mai umblase nimeni pina la mine si avea toate componentele originale chiar daca unele erau explodate.

Am mai reparat un invertor la care i-am schimbat tranzistorii originali cu altii mai puternici (cei mai mari gasiti de cumparat) pt ca asa vroia proprietarul si au fost foarte scumpi tranzistorii. A rezistat doar citiva electrozi. S-a intors cu el la mine si i-am pus tranzistorii originali si are cred ca 10 ani decind nu m-a mai cautat.

 

 Ideea este ca schemele sint concepute pt anumite componente si nu prea merge sa pui ce ai la indemina sau te gindesti tu ca-i mai bun. De asta zic ca este important sa nu umble altii inainte iar daca umbla macar sa-l faca sa functioneze corect-ca nou pt ca atunci macar stii ca are componente corect alese inauntru.

 

Eu nu prea mai am timp sa fac depanare si de obicei repar doar pt mine sau prieteni. Am un invertor, considerat de unii jucarie, reparat dintr-unul aruncat la gunoi aproape, si-l foloseste varumiu de vreo 3 ani. Pe el a invatat sa sudeze, si a ars pina acum citeva cutii bune de electrozi si tot merge foarte bine. 

Sint altii care din depanare traiesc si ei nu-si permit sa piarda citeva zile incercind sa repare un invertor ciobanit de alti meseriasi. Si daca pierzi 2-3 zile cu un invertor cit poti sa ceri manopera (fara costul pieselor) cind iti spune omul ca decit sa dea atit mai bine cumpara o gioarsa din magazin la jumatate din pretul manoperei?

 

Cum spunea si @Bunbu, invertoarele simple-ieftine daca nu se rezolva in max o zi de manopera nu se merita sa le mai repari iar daca ai un invertor scump, profesional, nu-l dai la reparat la toti cirpacii ca sa-l minareasca.  

 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Exista o sursa destul de buna de invertoare de marca la care ai sanse sa fi lucrat necunoscatori in ele, ebay.de.

Totusi in ultimii ani nu mai gasesti invertoare ieftine defecte mai ales monofazice, s`au prins si altii.

Ca idee un WIG Rehm 200A monofazic Ac/Dc s`a dus la peste 500E, unul lafel dar 160A pe la 450E...

 

Asta spre exemplu:

https://www.ebay.de/itm/Schweisgerat-Miller-Maxstar-210-WIG-Defekt/164242396151?hash=item263d9c13f7:g:2pwAAOSwwvpe49is

Totusi am impresia ca va iesi scump la final.

 

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări