Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electroterapie


Vizitator abba

Postări Recomandate

Vizitator abba

Mă poate ajuta si pe mine cineva cu niste scheme electrice sau scheme bloc a unor aparate de electroterapie de diferite frecvente.Nu gasesc și aș avea nevoie.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator abba

am de facut un proiect pentru facultate despre aparatele de electroterapie si as avea nevoie de ceva schema electrica la un aparata de joasa frecventa, cum ar fi diadin 3.

Link spre comentariu

Postez doar schema (detalii precum lista de materiale sau cablajul nu cred ca sunt esentiale in acest topic). Cu scannerul disponibil A4 chiar a fost o mica provocare tinand cont ca foaia e A1 (nu A2 cum am crezut). Din cauza ca limita este de 1M am impartit arhiva in 4 parti si daca exista o problema de copyright rog sa se elimine aceste arhive. Singura informatie este cea referitoare la "ICE" si se pare ca e de prin din 1987.

Diadin M5302_1.zip

Diadin M5302_2.zip

Diadin M5302_3.zip

Diadin M5302_4.zip

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Am construit un aparat de fizioterapie cu curenti pulsatorii. Functioneaza excelent si il folosesc cu mult succes si cu rezultate excelente. Fatza de schema am introdus un tranzistor si un led ca sa vad cat dureaza impilsul si pauza dintre impulsuri. Are 3 tipuri de demnale dens dispers, pulsatosr si continuu. Cand am chef de un masaj sau am cate un junghi de la curent etc il folosesc de 2 ori si situatia se schimba imediat. Nu trebuie depasita o durata de 20 min. Electrozii i-am facut din tabla de plumb, dreptunghiulari, 9x5 cm. Intre electrod si piele se pune o bucata mai groasa de panza imbibata in apa calda sarata sau cine are poate sa foloseasca gel pt EKG (electroconductibil). Aparatul a mers din prima si nu ridica probleme. Schema e dintr-un tehnium mai vechi dar este f buna, aparatul este robust si rezista la exploatare.

Aparat_el_masaj.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări