Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AT89C2051


Postări Recomandate

Salutari. Detin un Atmel ca cel din titlu recuperat dintr-un sistem audio chinezarie. As vrea sa stiu daca se poate face din el o telecomanda pe usb(IRda) sau daca pot sa il folosesc la un voltampermetru. Mentionez ca nu prea stiu nimic legat de microcontroller dar sunt dispus sa invat experimentand.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • 3 luni mai târziu...

am de făcut un proiect în asembler cu un microcontroller, e cineva care mă poate ajuta să fac de 0 un program sursă? să fie personalizat după bunul plac?Ce vreau să fac cu acest microcontroler? vreau să comande nişte displayuri cu 7 segmente. Cred că va fi un ceas digital până la urmă. orice părere e bine venită.Mulţumesc!

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Mai bine il arunci si cumperi un AVR, care se poate programa serial, sau iti cumperi o placa didactica gen Arduino.Ca sa inveti depre AT89C2051 nu iti trebuie prea multe in afara de datasheet. Daca nu sunt prezentate acolo instructiunile, poti cauta PDF-ul cu instructiunile, unde este explicat pana si codul masina al fiecarei instructiuni. Partea proasta este ca vei avea nevoie de un programator si aici incepe durerea. Din cate stiu eu, executa o instructiune la 12cicluri de ceas, deci sunt mai lente.89C2051 nu are ADC, deci ar fi mai greu sa masori tensiuni sau curenti, doar daca printr-un artificiu folosesti comparatorul intern, care nu poate genera o intrerupere si asta iti complica viata inutil.In rest, este posibil sa faci un receptor infrarosu cu acest controller dar o legatura USB este putin probabil ca vei reusi sa faci.

Link spre comentariu

confirm functionarea programatorului BlowIT, l-am facut si eu ( http://dadu.sunphoto.ro/Electronica/RXFNRJAVNFXETYCLFAI ). Partea aiurea era, daca-mi aduc bine aminte, ca scri si atat, nu poate citi sau verifica. Nu mai tin minte ce windows foloseam atunci, nu stiu daca merge pe 7. Dependenta de LPT e un pic stupida in ziua de azi. Cert e ca functioneaza. Vezi ca 2051 astea necesita si un C la pinul de reset, in afara de clasica rezistenta, pentru a-i face un Power On Reset extern. Cel putin al meu nu o lua din loc si nu stiam de ce.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări