Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

compresor saviem


Postări Recomandate

Va salut,Am citit cu foarte mare interes acest topic si pentru nu mai deschide unul pun aici cateva intrebari:1. Exista pe undeva specificatiile oficiale ale compresorului de raba ? - am vazut pe aici cateva valori dar ma interesa daca exista ceva oficial2. Ce motor electric ar fi cel mai indicat pentru constructia unui compresor folosind un compresor de raba (putere,rpm etc...)? de preferat ar fi la 220v ...3. O a treia mare parte a acestui proiect este butelia pentru aer. Ce capacitate ar trebui sa aiba pentru un regim optim de functionare? O butelie ruseasca de aragaz (din aceea rosie) ar fi potrivita? stie cineva ce capacitate are?4. Am vazut ca unii useri au folosit si o a doua butelie in special de la extinctoare pentru a ajuta la decantare, trebuie si aceasta? trebuie corelata cu capacitatea primei butelii?Va multumesc

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator stefiart

Salut, am un compresor de saviem la care i-am schimbat segmentii, si rulmentii si vreau sa-l folosesc ca compresor pentru acasa. Dispun de butelie si de presostat si manometre mai imi trebuie doar motorul. Cine imi poate spune ce motor imi trebuie pentru compresor.?Cate turatii ar trebui sa aiba?

Salut! am si eu un compresor de Raba si vreu sa-l folosesc pentru acasa ...( i-am facut reductii la strungar , l-am montat pe suportul unui vechi compresor...am facut aerisitorul ....cand am pus ulei si l-am actionat la mana tot uleiu a curs pein partea de jos unde se conecteaza la Raba , are o gaura rotunda de 5-6mm) ma poti ajuta te rog?
Link spre comentariu
Vizitator stefiart

Am sunat din nou la metrom si au zis ca biela cu ace nu exista, este doar o biela din Al care are o gaura ptr a asigura ungerea cuzinetului si se numeste biela 6002. Dar mi-a zis doamna de acolo ca sunt 2 tipuri de compresor de raba: cu ungere prin presiune si cu ungere prin barbotare. Al meu de care este?Daca este cu ungere prin presiune este o mare problema deoarece pe o parte se poate gripa lagarul deoarece nu mai are ungere, cealalta parte are rulment si nu este problema.

Eu (nu sunt sigur) as zice ca cel prin ungere prin presiune de ulei trebuie sa aiba orificii, una de intrare a presiunii si alta de iesire (retur).
Salut , am si eu un compresor de genu , l-am montat pe butelie .... i-am pus ulei...filtru de aer...am facut un aierisitor .....cand l-am actionat la mana a aruncat tot uleiu printr-o gaura in acest loc! Ce pot sa fac?

post-83805-139829765655_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator stefiart

am reusit sa il termin, cu exceptia presostatului, momentat il pornesc si opresc manual.Am sa cumpar un contactor tca. Atasez cateva poze cu compresorul:

Am si eu un compresor....asemanator, nu ma pricep foarte mult ...l-am montat , am bagat ulei si la actionarea manuala arunca uleiu pe unde am desenat cu rosu , m-am uitat la poze si al tau difera...are o placa acolo...

post-83805-139829765659_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Ionuț Raiciu

Salutare am un compresor de 100 litri cu grup compresor cu 2 pistoane în V care are fulia de 28 cm

Motorul este de 2,2Kw 2890RPM iar fulia atașat pe ax are 6 cm adică grupul funcționează la 1100RPM (250L/Min)

Eu aș dori să îi pun un motor cu 1500RPM. La ce turație ar funcționa grupul? Și dacă prin micșorarea turație devine mai silențios? Iar dacă această modificare v-a avea loc ar influența cumva turația debitul de are

Compresorul atinge 8atm și se declanșează la 3 atm

 

 

De a lungul timpului am avut o mulțime de compresoare care aveau motor de 1,5Kw la 2900RPM dar cu transmisie directă de axul compresorului adică axul compresorului era același cu axul motorului

Problema la ele era că după 6-7 luni acestea nu mai produceau aer adică ajungea la 2atm și practic nu mai se întâmpla nimic pompa mergea tot dar aer nimic și așa am schimbat 8 compresoare la fiecare 6-7 luni (utilizare de vulcanizare)

Dar ce nu înțeleg este că acelea ajungeau la 8atm și declanșau la 6atm (iar acesta declanșează la 3atm) și alea se încălzeau foarte repede vorbesc aici de compresoare cumpărate de la BricoDepot (fost BricoStore)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări