Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cauciucuri iarna


suat

Postări Recomandate

Explicatia este urmatoarea:Baietii din clasa politica au vandut la fier vechi tot ce se putea vinde au privatizat(a se citi furat)tot ce a ramas au taiat salarii si pensii .Acum s-au gandit cum sa mai bage niste bani in buzunarul firmelor proprii.Pentru ei nu conteaza ca majoritatea nu se descurca cu traiul zilnic "da-i dracu daca nu isi permit sa vanda masina sa mearga pe jos ca e mai sanatos.Dar cand vezi limuzinele de lux in care isi plimba suncile clasa politica parca ti se face dor de o revolutie.Obligam prostimea sa puna cauciucurii de iarna ca asa este in lumea civilizata,dar nu ar dorii domni din clasa politica sa ne faca si venituri ca in lumea civilizata daca se tot inspira de acolo.Acum sa o iau putin pe "aratura" adica putin off topic.Cica romanul e puturos de aia nu are de niciunele ,ca nu are productivitate de aceia sunt salariile mici.Pai bai nene productivitatea in mileniul 3 este asigurata de utilaje performante nicidecum de tarnacop ,lopata si muschi ca in urma cu 200ani.Cealalta problema "puturos" ia da-i salariu 1000euro cum este in lumea civilizata sa vezi cum ii sfraie picioarele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 153
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Obligam prostimea sa puna cauciucuri de iarna ca asa este in lumea civilizata ...

Nici măcar asta nu e adevărat. Numai în Finlanda şi Suedia sunt obligatorii pe durata a 3, respectiv 4 luni de iarnă. Dar acolo iarna e iarnă.

 

În Franţa, Germania, Elveţia, Austria etc. nu ai voie să circuli cu anvelope de vară pe drumuri acoperite de gheaţă şi zăpadă, însă nu se raportează nimeni la calendar. Dacă nu e gheaţă sau zăpadă pe drum, poţi merge cu cauciucuri de vară şi în ianuarie.

 

De asemenea, obligativitatea lanţurilor pe carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă e semnalizată prin indicatoare pe sectoarele de drum unde se aplică. Nu o impune nimeni prin lege pe întreg teritoriul ţărilor respective.

 

Mulţi români au aceeaşi problemă ca ruşii şi ucrainenii, sunt imaturi psihologic, în subconştientul lor sunt în permanenţă în căutarea unui părinte ocrotitor şi vor neapărat ca statul să le conducă viaţa. De aceea unii aplaudă orice lege şi orice obligaţie impusă de stat, indiferent cât de aberantă sau abuzivă ar fi aceea.

 

Aşa e, am o eroare de logică, adîncimea minimă de rulare corespunde cu TWI doar din întîmplare.

Ai o mare problemă cu logica, în mintea ta un text de lege are aceeaşi valoare cu o indicaţie orientativă oferită de un agent economic. Şi nici nu vrei să recunoşti când greşeşti, insişti în continuare în eroare, pentru că e foarte important să-ţi satisfaci orgoliul, aşa că eşti incapabil să recunoşti când greşeşti.

 

Crezi că poliţistul te amendează după TWI sau după textul de lege?

Link spre comentariu

De ce va agitati toti ?

Este posibil ca zarva sa fie facuta special ca unii care au firme ce comercializeaza caciuciucuri de iarna sa aibe vanzariu record,apoi dupa ce se imbogatesc vine vestea ca nu e obligatoriu sa ai cauciucuri.

 

Totusi chiar daca devine ori nu obligatoriu deja s-au inregistrat vanzari record la cauciucuri de iarna,este ceva putred la mijloc !

Multumiri celor care au votat Basescu ! :bataie

CUm a fost nebunia, parca in iarna cand am intrat in UE, ca de pe 1 ianuarie (parca) trebuie sa ai vesta reflectorizanta, trusa medicala si triunghiuri.....Toti si-au luat vesta (cea mai ieftina :da ) si imediat nu a mai fost obligatorie, plus ca trusa trebuie sa fie omologata de rumanski, ca daca aveai VW cu trusa nemteasca, nu era valabila....

 

Apropo de trusa...stie cineva ce-i in ea si cum se foloseste ?

Link spre comentariu

trusa trebuie sa fie omologata de rumanski, ca daca aveai VW cu trusa nemteasca, nu era valabila....

Astea sunt legende. Omologarea în România e obligatorie doar pentru agenţii economici care le comercializează. Kaufland nu poate vinde în România truse neomologate în România. Dar dacă tu, ca end-user, ai trusă omologată în Germania, poţi s-o foloseşti şi pe Logan, nu numai pe Golf. Ţările membre UE îşi recunosc reciproc omologările, care se obţin în baza aceloraşi normative.Ai impresia că dacă te duci până în Franţa, ai nevoie de câte o trusă medicală separată pentru fiecare ţară prin care treci?
Link spre comentariu

Ai o mare problemă cu logica, în mintea ta un text de lege are aceeaşi valoare cu o indicaţie orientativă oferită de un agent economic. Şi nici nu vrei să recunoşti când greşeşti, insişti în continuare în eroare, pentru că e foarte important să-ţi satisfaci orgoliul, aşa că eşti incapabil să recunoşti când greşeşti. Crezi că poliţistul te amendează după TWI sau după textul de lege?

Observ că problema de logică nu e la mine. Nu înţeleg unde vezi neconcordanţe. Poliţistul te amendează după textul de lege, evident. Ceea ce n-ai priceput tu din posturile mele e că TWI e exact adîncimea minimă prevăzută de lege, fiindcă că nu stau toţi ca tine, cu şublerul în buzunar să le verifice. Poate ai impresia că orice idiot poate produce anvelope după bunul plac, fără nicio reglementare sau standardizare.
Link spre comentariu

Observ că problema de logică nu e la mine. Nu înţeleg unde vezi neconcordanţe. Poliţistul te amendează după textul de lege, evident. Ceea ce n-ai priceput tu din posturile mele e că TWI e exact adîncimea minimă prevăzută de lege, fiindcă că nu stau toţi ca tine, cu şublerul în buzunar să le verifice. Poate ai impresia că orice idiot poate produce anvelope după bunul plac, fără nicio reglementare sau standardizare.

Habar nu ai pe ce lume trăieşti. "Orice idiot" chiar poate produce anvelope după bunul plac, în ţările civilizate. Fără nici o reglementare sau standardizare, spre deosebire de cum ai învăţat tu în comunism. Doar că e obligat să te avertizeze că folosirea acelor anvelope nu este permisă pe drumurile publice (dacă e cazul, evident). Iar într-o ţară diferită de a producătorului această obligaţie revine importatorului. Şi dacă tu le foloseşti totuşi pe drumurile publice, te priveşte direct şi personal, ţie îţi revine responsabilitatea legală pentru anvelopele cu care circuli pe drumul public.În Suedia există alte limite privind uzura admisă. Ce faci cu acel TWI? Scrie pe el "Suedia" sau "Rest of Europe"? Poliţistul te amendează după ce măsoară personal adâncimea profilului, TWI-ul nu are nici o relevanţă din punct de vedere legal.Există firme care produc anvelope aproape manual, le încarcă cu cauciuc sau le sculptează profilul după idei proprii sau după solicitarea clientului, fără să-i pese nimănui de vreo standardizare. Dar tu nu te poţi abţine, orgoliul te obligă să insişti în aberaţia ta, deşi te faci de râs din ce în ce mai mult, pe măsură ce insişti. De la replica de mai jos a pornit discuţia, da?

Adîncimea legală e prevăzută pe fiecare cauciuc

Link spre comentariu

Ştii care e problema pe forumuri? Oricine poate spune orice aiureală, cum ai făcut tu cu slick-urile, dar dacă eu îţi explic că nu e aşa, ai pretenţia să demonstrez. Nu suntem la tribunal, aşa că nu trebuie să-ţi demonstrez nimic.Nici măcar în competiţii, slick-urile nu se folosesc decât pe asfalt uscat. Fără profil, pe o pistă umedă fac acvaplaning imediat, ăsta fiind şi motivul pentru care nu sunt admise pe drumurile publice. Nu ştiu dacă ai experimentat senzaţia, ţi se zbârleşte părul pe ceafă când mergi pe autostradă cu 180 pe ploaie, cu cauciucuri uzate şi vezi că mişti volanul fără ca maşina să reacţioneze în vreun fel.

Nu am mers cu 180km/h pe ploaie pt ca nu sunt asa viteaz;pe Aprilia T1000R am '' slick-uri '' si la RAR cand a fost inmatriculata nimeni nu a comentat nimic. Deci nu poti demonstra ceea ce spui-abtinete de la comentarii fara acoperire.
Link spre comentariu

Am avzut mai dreveme la stirile de pe TVR2 ca nu-stiu-care+nu-stiu-care au stabilit sa nu mai intre invigoare de anul acesta treaba cu cauciucurile de iarna, dar a mai zis ca soferii care fac accident dn motivul asta, sunt amendati (dar nu cred ca exista o lege privind treaba asta).

Link spre comentariu

Probabil o să fie ceva cam ca în Germania, dacă eşti implicat într-un accident şi nu aveai cauciucuri de iarnă, eşti considerat responsabil. Dar depinde şi de circumstanţele accidentului, evident.

pe Aprilia T1000R am '' slick-uri '' si la RAR cand a fost inmatriculata nimeni nu a comentat nimic. Deci nu poti demonstra ceea ce spui-abtinete de la comentarii fara acoperire.

Ar trebui să-ţi fie jenă să vii cu o astfel de explicaţie.Când o să ai slick-uri pe autoturism şi n-o să-ţi spună nimeni nimic la RAR, să vii să ne povesteşti.Toată discuţia fusese despre autoturisme.Totuşi, tu cum demonstrezi că ai fost la RAR cu slick-uri? Trebuie să te credem pe cuvânt, nu-i aşa?Ce-ar fi să-ţi urmezi propriul sfat şi să te abţii, dacă nu poţi demonstra?
Link spre comentariu

toate bune si frumoase... dar ce mi se pare aberant este valoarea amenzii... adica daca ma prinde fara cauciucuri de iarna ca ma duc la ABC sa iau tigarete cand afara sunt 22 de grade eu trebuie sa platesc salariul minim pe economie?daca m-ar scoate din sarite un politai cu asa ceva l-as bate cu cricu' pana l-as lasa lat.pai eu daca nu vreau sa pun cauciucuri de iarna nu pun si ma pis pe ei guvernanti... e zapada?!? scot lantu din porbagaj il pun in 5 minute si am rezolvat toata problema... da...perfect de acord sa ma amendeze daca fac tamponare sau accident si nu am avut cauciucuri de iarna in perioada in care se facea simtita nevoia lor indiferent daca sunt sau nu vinovat... dar cat timp stiu sa-mi port singur de grija nu trebuie sa-mi poarte nimeni altcineva!

Link spre comentariu

da...perfect de acord sa ma amendeze daca fac tamponare sau accident si nu am avut cauciucuri de iarna in perioada in care se facea simtita nevoia lor indiferent daca sunt sau nu vinovat... dar cat timp stiu sa-mi port singur de grija nu trebuie sa-mi poarte nimeni altcineva!

Corect ! Eu in iarna trecuta aveam mereu in masina o lopata de zapada (plastic) si una normala, metalica. Le-am folosit cei drept, dar mai mult pentru masinile altora.Oricine poate avea in masina o lopata si eventual i, intr-un sac de plastic, niste nisip (poate vrea pisica :da ).Am fost pana in Craciunul trecul de doua ori pe un drum plin de zapada (cu dacia unui unchi care avea cauciucuri de vara, dar bune) si a mers masina perfect (aveam lanturi noi in portbagaj, dar nu a fost cazul sa le pun).Cu putin indemanare scoti orice masina mica din zapada (presupunand ca nu esti pe un drum blocat in mijlocul campiei, tocmai cand e furtuna de zapada). Frana de mana mi s-a parut sfanta in cazurile cand trebuia sa intorc in scurt :ras: OFF TOPIC : Tot iarna trecuta eram cu dacia mea, alergam prin oras (Ploiestiul colcaia de zapada), si la un moment dat am vazut eu ca pleaca mai greu de pe loc...dar o lua cu putin ambreiaj patinat...Trebuia sa ma duc la o statie de GPL unde trebuia sa intorc pentru a ajunge la pompa, curba era mult pre greu de luat, asa ca am intrat in curtea unei institutii sa intorc in spatiu mai larg, cand vad ca vin niste portari la mine strigand ca am roata dreapta-spate blocata :ras: . Mi se stricase rulmentul si roata era perfect intepenita. Daca ar fi fost vara, probabil ca ori tarsaia , ori isi dadea drumul prinzand aderenta pe asfaltul curat. Am mai mers cativa kilometri buni cu ea asa :da
Link spre comentariu
Vizitator viobio

eu sunt de acord cu ordonanta de urgenta care se refera la cauciucuri de iarnaeu am incaltat toate masinile cu cauciucuri de iarnaajuta mult acest tip de cauciuceu de citiva ani folosesc cauciucuri de iarna ,in perioada recedaca ai masina cu transmisie pe spate nu poti pleca cu ea de pe loc sau urca in rampa anul trecut am tras un chin groaznic cu o masina la care nu aveam astfel de cauciucuri,nu gaseam dimensiunea potrivitasa se puna cauciucuri de iarna macar pe puntea motoareparerea mea este ca CEL MAI BUN CAUCIUC DE IARNA ESTE BUNUL SIMT AL PRIMARILOR DE SECTOR,POTI AVEA SI SENILE DACA NU CURATA CAROSABILUL DEGEABA PUNEM NOI CAUCIUCURI DE IARNAastept cu nerabdare prima zapada ,poate dobor recordul de anul trecut :ras: ,4 ore 14km in Bucuresti :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări