Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

program scheme... va rog ajutor!!!!!!


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut cirip. Ce experiente ai cu ltspice? Ai folosit si modele pentru componente produse de altii?

Am incercat sa simulez un banal inversor cu LM7171, cu model de la National Semiconductor (parca) si n-a facut nimic. Ce-i drept, nici cu opampul din biblioteca ltspice n-a facut mai bine.

Link spre comentariu

Ai folosit si modele pentru componente produse de altii?

Salut. Da, am folosit, dar procedura de "integrare" e destul de greoaie. Este explicata in helpul LTspice-ului, FAQ->Third Party Models. Ca sa scap de includerea altor modele, am preferat sa caut ceva apropiat in libraria existenta. Daca totusi vrei sa folosesti modelul tau, o varianta e sa folosesti simbolul opamp2 de la sfarsitul librariei de OpAmpuri si sa ii atasezi subcircuitul modelului tau in format text.
Link spre comentariu

@cirip: scuze, am pierdut topicul din vedere :jytuiyu

Din cate tin eu minte, exact asa am facut: am pus modelul nou in directorul cu modele, am inclus opamp2 si i-am dat modelul nou.

De simulat simuleaza (asta-mi zice ca modelul a fost "incarcat" corect), numai ca rezultatul simularii n-are nici o treaba cu ce ar trebui sa faca circuitul (si de fapt chiar face, ca pana la urma l-am facut practic si merge).

Link spre comentariu

Da, trebuie sa mearga. Am lucrat cu simulatoare in mediu industrial si una din etape este validarea modelului. Orice simulare este atat de buna cat de bun e modelul. De asemenea, nu trebuie neglijate conditiile si parametrii simularii. Majoritatea parametrilor au valori fixe sau sunt ajustate automat la versiunile demo. Ptr cateva detalii, uita-te la sectiunea "hacks" din configurarea LTspice.In general se fac teste pe model al caror rezultat este cunoscut prin calcul pur teoretic. Daca precizia e acceptabila, poti baga modelul in circuite mai complexe. Garantie nu exista niciodata, dar creste nivelul de incredere ca esti pe-acolo. Ma refer la circuite cu mii de noduri, nu la amplificator cu un tranzistor sau mai stiu eu ce filtru cu 2 bobine. :)Sunt si cazuri cand modelul nu merge sau merge in mediul producatorului (versiuni, sisteme de operare), dar nu merge in mediul tau. In situatii din astea se mobilizeaza tovarasi de ambele parti, ca sa se rezolve treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări