Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare afisaj LCD de 5V la Raspberry Pic cu 3.3V


Postări Recomandate

E posibil asa ceva ? Am numai afisaje LCD (2x16, 2x20) care merg la 5V si as fi vrut sa folosesc cu Pico...

Ma gandeam in felul urmator... Daca alimentez afisajul la 5V, iar liniile de comanda sa dea 3.3V nu ar trebui sa se arda nimic, nu ? Pentru ca intrarile fiind la LCD, ele suporta 5V si nu se supara daca primeste mai putin. Iar daca leg R/W-ul la masa am garantat ca pinii aia nu or sa se transforme nicioadata in iesiri ca sa imi dea 5V pe Pico, corect ?

Dar chestia e ca nustiu daca se mai potrivesc nivelele logice... La LCD-ul asta zice asa: 0 logic = sub 1.5V / 1 logic = peste 3.5V. Deci se cam pare ca nu merge...

As pute cumva sa convertesc semnalele de la 3.3V la 5V ?

AC-202B.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

De stricat nu se strica nimic, de mers e cu 50-50%, unele chiar daca sunt in afara specificatiilor pentru HIGH = 0.7 * VDD se descurca si cu 3.3V. Insa se pot face sa mearga cu alimentare de 3.3V, marea majoritate a LCD 2x16 sau 2x20 au pe spate lipsa un IC cu pinout SO8 ( notat cu U3 de obicei ) acolo se monteaza o pompa de alimentare gen TC7660, 2 condensatoare de 10uF ( C1 si C2) se desface jumperul J1 si se inchide J3 in schimb. In functie de preferinte se poate micsora rezistenta de backlight ( R8 de obicei ). Asta daca ai deja LCD-urile, altfel gasesti gata facut la chinez varianta asta pentru 3.3V.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Da, are pe spate exact cum ai zis, un loc gol pentru un integrat cu 8 pini si 2 condensatoare... Dar nu am acum integratul respectiv.

 

Voiam sa ii fac level shifter, dar cand am vazut comentariul lui Bandi Szasz am zis sa fac o incercare si asa cu pinii de date la 3.3V si alimentarea la 5V. Si ce credeti ? Merge foarte bine ! :da O fi in regula sa-l las asa ?

Link spre comentariu

Daca merge lasa-l asa, nu se intampla nimic. In functie de factori externi s-ar putea sa mai faca figuri find in afara specificatiilor, daca e foarte cald sau foarte frig si asa mai departe dar din experinetele proprii n-am avut probleme in conditii normale de utilizare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări