maresaldeflota Postat Octombrie 24 Partajează Postat Octombrie 24 Nici nu știu dacă autovehiculul putea evita accidentul , poate dacă mergea ca melcul sau o lua pe câmp, și așa era riscant. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 24 Partajează Postat Octombrie 24 Dacă șoferul autoturismului realiza că nu are cum evita impactul, o lua efectiv pe câmp, așa scăpau cu viață.Ieșirea în decor era singura variantă acolo. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 (editat) Săracul om s-a pierdut și a făcut ce sintem toți învătați ca să evităm tamponarea, frînat la maxim, din păcate n-a fost suficient. E și inșelătoare situația aia, dacă era TIR-ul intr-o depășire reacționa mai repede să tragă dreapta, așa cum s-a răsucit remorca probabil i-a dat senzația ca se răsucește in continuare nu alunecă și va trece pe lingă el, din nou vestitul E85... Anul trecut am sărit șanțul intr-o tarla cu pămîntul proaspăt lucrat, discuit mărunt de era să mă infund in el, aveam vreo 70km/h cind TIR-istul a intrat in depășirea unui tractor, ori i s-a rupt că veneam din față ori avea orbul găinilor. N-am avut ce face și am tras tare dreapta, șanțul noroc că nu a fost tare adinc și am luat-o căteva sute de metri prin arătură cu a 3-a in blană să nu mă opresc că apoi acolo rămîneam. Noroc cu Loganul că e inalt, am scăpat doar cu un lustru de pădure de la tufișurile de pe marginea drumului. Editat Octombrie 25 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 (editat) Acum 21 ore, Marian a spus: Macar de-ar fi intrat in sant pe camp, rupea masina dar scapa cu viata. Aceeasi parere o am si eu, mai mult ca sigur ca se astepta ca idiotul ala sa redreseze tirul ala sau ce era, nu se astepta sa ajunga perpendicular pe drum... Aluia i-as da direct puscarie cu executare, si as schimba si legea: Ai facut accident soldat cu deces din cauza depasirii vitezei regulamentare pe acea portiune de drum, ai facut accident soldat cu deces din cauza depasirii pe linie continua, baut sau drogat, fapta exista CLAR, deci judecat rapid in maxim 72 ore si la zdup! Sa vezi cum se potolesc marea majoritate! Apoi sub aceleasi conditii de mai sus, accidentul, dar fara deces, se confisca fierul si 5 ani stat pe bara, fara permis + plata tuturor despagubirilor catre victima, ca de aia avem noi super preturi la RCA, ca, legea e proasta, e prea blanda si-i doare in cur de ea pe smecherasii astia. Acum 20 ore, validae a spus: Dacă șoferul autoturismului realiza că nu are cum evita impactul, o lua efectiv pe câmp, așa scăpau cu viață.Ieșirea în decor era singura variantă acolo. Exact! Editat Octombrie 25 de DjLeco2021 Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Pe canalul "History....." sunt inca episoade "Caught on dash cam" cu intamplari reale care "bat filmul". Link spre comentariu
dorofteius Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Da. Dar din pacate, nu ai cum gandi asa ceva in timp real. Creierul iti spune ca si shantzul te va omora. Nu poti sa spui nimic. Acolo au fost 2 secunde. Nu ai cum gandi ca trebuie sa te arunci in shantz. Urata treaba. Pacat de oamenii aia. Si in 90% din cazuri, este alergatul dispeceratului . Ca trebuie sa ajunga la timp . Multi sunt zombie. Stiu pentru ca trimit si primesc si eu marfa. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 Tot timpul ești prelucrat ca să nu depășești viteza legală, să circuli în siguranță dar ai bareme de timp pentru rezolvat deranjamentul... Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 6 hours ago, DjLeco2021 said: Ieșirea în decor era singura variantă acolo. Cineva m-a intrebat azi daca in locul acelui sofer eu as fi iesit in decor, si as fi fost ipocrit sa-i spun ca da. Aici la rece pentru noi e simplu sa analizam, dar marturisesc ca in situatia reala nu sunt sigur cum as fi reactionat. Judecand dupa ceva poze suplimentare vazute azi, cel mai probabil iesirea in decor nici macar n-ar fi avariat semnificativ masina ( sa nu mai zic ca cei doi ar fi scapat fara vreo zgarietura ). Dar totul s-a intamplat in cateva secunde si in locul lor eu nu stiu cum as fi reactionat. E drept ca destule au fost situatiile in care a trebuit sa franez agresiv si sa fac manevre bruste sa evit impactul cu diversi imbecili cu permis de condus, totusi nimic atat de serios ca accidentul asta, deci, repet, probabil ca noua ne e usor sa judecam acum. Pacat, erau amandoi inca tineri... PS: Din ce in ce mai multi soferi tineri devin "profesionisti", din ce in ce mai mult veritabil "pustani" la volanul unui mastodont, tineri plini de aere si de tik tok, tineri cu ochii lipiti iremediabil de ecranul telefonului, si ca urmare tot mai multe carnagii cauzate de ei. Parerea mea e ca accesul la astfel de categorii de permis este mult prea usor, cel putin la noi in RO ( ca habar n-am cum e afara ), si nu stiu daca este sau nu posibil dpdv al directivelor UE si CE dar eu cred ca trebuiesc facute urgent schimbari semnificative la dobandirea categoriilor C, D si E, pentru ca din punctul meu de vedere un tanar abia iesit din adolescenta este psihic incapabil sa conduca in conditii de siguranta un asemenea mastodont. Prin urmare, in opinia mea limita de varsta pentru aceste categorii ar trebui ridicata la 30 de ani, poate chiar mai sus, si retrase automat aceste categorii soferilor trecuti de 50-55 de ani. Un adult trecut de 30 este mai putin controlat de testosteron si teribilism decat un pustan abia trecut de 20. Si, in plus, celor prinsi stand pe telefon la volanul unui camion, sa li se anuleze de facto categoriile astea. Pana nu impui masuri drastice si pana la limita absurdului, imbecilii n-or sa se sperie. E discriminare impotriva profesionistilor? Probabil ca da, insa un mastodont din ala scapat de sub control provoaca de fiecare data carnagii si tragedii si pagube greu de imaginat, pe cand un turism se infasoara in jurul primului copac si aia e... Deci legea trebuie sa fie mult mai dura pentru camionagii! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 25 Partajează Postat Octombrie 25 (editat) Exact, Marian, de pe margine, vezi altfel totul altfel... Merg la pariu ca omul a crezut ca soferul TIR, va redresa mastodontul, si de aia a franat, de avut timp sa iasa in decor, avea, iar atent a fost pentru ca altfel nu frana. Locul nepotrivit la momentul nepotrivit... Editat Octombrie 25 de DjLeco2021 Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 26 Partajează Postat Octombrie 26 Acum 9 ore, DjLeco2021 a spus: Exact, Marian, de pe margine, vezi altfel totul altfel... Merg la pariu ca omul a crezut ca soferul TIR, va redresa mastodontul, si de aia a franat, de avut timp sa iasa in decor, avea, iar atent a fost pentru ca altfel nu frana. Locul nepotrivit la momentul nepotrivit... Cand esti setat sa mergi pe asfalt "nu ai reflexe" de a iesi in decor......doar daca exersezi. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Duminică la 14:12 Partajează Postat Duminică la 14:12 (editat) Uitandu-ma mai atent pe o filmare de calitate buna, exact cu circa 1-1,5m inainte de impact, a avut intentia sa iasa in decor, doar ca, prea tarziu... https://postimg.cc/XG90HWL2 Editat Duminică la 14:26 de DjLeco2021 Link spre comentariu
validae Postat Duminică la 17:12 Partajează Postat Duminică la 17:12 E vorba și de însușirea unor cunoștințe de conducere defensivă, scopul tău în viață nu e să ții mașina nezgâriată, ci să ajungi sănătos la destinație. Mai bine ieși în decor inutil decât să nu o faci când trebuie. Am fost într-o situație oarecum asemănătoare, într-o curbă un dobitoc de camionagiu a depășit pe linie continuă și impactul era imposibil de evitat, am tras de volan dreapta și am ieșit de pe drum, fără să stau pe gânduri. Din păcate puțini instructori te pregătesc și de astfel de situații. Dar sunt oameni pregătiți, ca Titi Aur, care mai vorbesc despre asta, pentru cei dispuși să învețe. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Duminică la 20:01 Partajează Postat Duminică la 20:01 Exact. Fierul e fier se repara sau se schimba, omul, mai greu sau deloc. Link spre comentariu
merck Postat Luni la 08:43 Partajează Postat Luni la 08:43 https://www.facebook.com/reel/1156363456687504 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum