Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung LE32D550


Recommended Posts

TV Samsung LE32D550 ajuns la mine defect fara a se cunoaste istoricul.

Manifestare:

  • backlight-ul se aprinde si ramine aprins si este realizat cu CCFL.
  • reactioneaza la butoane 
  • ecranul in schimb nu se lumineaza decit foarte foarte putin si clipeste intre 2 tonuri de grii foarte intunecate.

Sursa a fost verificata cu osciloscopul si se comporta foarte bine atit in load cit si in sarcina maxima specificata pe ea. Cod sursa: LP801SD; I2632F1_BDY; BN44-00438C  sint cele 3 coduri notate unul deasupra celuilalt.

Din punctul meu de vedere o defectiune in sursa este exclusa in acest moment.

Codul la placa principala sau la TCON nu-l stiu acum si mi se pare ca TCON-ul este integrat in display sau cel putin este foarte bine ascuns in partea de jos a display-ului.

Pe placa de baza nu retin sa fi vazut condesatori electrolitici.

Nu am apucat sa verific tensiuni in restul TV-ului ci am testat / verificat deocamdata numai sursa.

 

Intrebare: defectiunea este cel mai probabil in main board , TCON sau display? Ce ar trebui sa verific prima data cind ajung din nou sa ma ocup de el.

 

Link to comment
  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu mai are nimeni nici o părere - indicație? 

Intre timp am găsit scurt circuit pe un condesator electrolitic tantal de pe TCON și pe vreo 2-3 ceramici de filtrare apropiați de electrolitic, probabil sint conectați împreună. 

Oare or fi condesatorii sau sarcina lor e dusa. Verific miine. 

Siguranță TCON e OK. 

Link to comment

Alimenteaza cu 1,2V/3-5A  bara care e in scurt, sa ai si o rezistenta de limitare in serie cu alimentarea 0,15-0,22 ohmi, pui degetul pe suspecti si care frige e in scurt, e metoda cea mai ok, am rezolvat multe in felul acesta, inainte foloseam 2-3 acumulatori de 3,6v(laptop) in paralel, asta pana intr-o zi, cand am aplicat metoda la un main board de Philips, condensatorul ceramic a "fumat" pana a crapat, a iesit din scurt dar 3,6v au inaintat lejer catre procesor, unde trebuia sa fie 1,2V,  supralimentarea procesorului sa lasat cu un defect aparent minor, adica la pornire face timp de 4-5min oscilatii orizontale, dupa care isi revine la normal, durerea mare e ca nu pot sa-l vand asa chiar daca functioneaza corect dupa 4-5 min(pana se incalzeste procesorul), ma uit la el ca e smart de 40 inch si imi vine sa dau cu pietre in caini :41, in concluzie m-am invatat minte sa mai pun 3,6v, acum folosesc exclusiv acumulatori de 1,2v(bormasina) in paralel

Edited by Guest
Link to comment

Cu sursa profesionala nu cred ca merge. Am avut o placa de baza de la un philips, cu scurt pe traseul de 3,3v. Am folosit o sursa RXN-3050 si la 3A intra in protectie, nu puteam sa-mi dau seama unde este scurtul. Poate sa mearga cum spune Costica cu un acumulator de amperaj mai mare.

Link to comment

Am acces la servici la surse de pina la 250A (poate si mai mult dar nu am cautat) deci cind spun profesionale ma refer la unele care chiar merita numele acesta.

Am folosit oricum o sursa capabila de 20A dar nu am ajuns cu valoarea curentului mai sus de 1.2A. Poate mergea si mai sus dar nu am vrut sa depasesc 1.5V.

Oricum am gasit un tranzistor MOS-FET in capsula sot23 , N channel, de 1.1-1.5A care este in scurt. Trebuie sa-l schimb si mai vad pe urma cum se comporta TV-ul.

Este de linga un asic de alimentare care are vreo 3-4-5 surse SMPS implementate in el..

 

Edited by sesebe
Link to comment
Acum 3 ore, horhogea a spus:

Cu o asemenea sursa gasesti si cel mai al naibii scurt.

Este o sursa de laborator Sodilec 0-40V/50A. Este liniara și cred că are vreo 70-80 kg. Are filtraje de 100000uF. Câteodată la start îmi aruncă siguranță de la tablou.

Edited by dan cod
Link to comment
16 hours ago, dan cod said:

 Este o sursa de laborator Sodilec 0-40V/50A. Este liniara și cred că are vreo 70-80 kg. Are filtraje de 100000uF. Câteodată la start îmi aruncă siguranță de la tablou.

Un fel de aparat de sudura pe tensiune continua :rade:

Edited by Guest
Link to comment
  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines