Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver Pioneer VSX-920 se blocheaza si se restarteaza dupa 1 minut


Postări Recomandate

Salutare. Am o problema cu acest receiver Pioneer si as dori ceva sfaturi de la cei mai avansati ca mine in domeniul audio care poate s-au mai confruntat cu problema. Problema este in felul urmator: porneste, functioneaza normal dar numai 1 minut (cu aproximatie). Dupa aceea se blocheaza o fractiune de secunda (nu mai raspunde la comenzi) si se restarteaza. Din ce am mai citit, este o problema relativ comuna la aceasta familie de receivere si este un defect din "creier" nu din "putere". Manualul de service pentru 920 nu descrie procedura de intrare in meniul de service cu erori pentru a vedea istoricul erorilor, insa mi-au fost recomandate si manualele pentru 820 si 1020, fiecare avand combinatii de taste diferite, deci s-ar putea sa nu corespunda cu cele pentru 920 sau sa fie vreun efect al problemei principale. Altcineva patea la fel: nu reusea sa intre in meniurile de service si s-a conchis ca ar fi defect de "logic" (DSP). Un lucru pe care am reusit sa-l fac a fost sa intru in meniul ce afiseaza versiunea de firmware, dar nu mai tin minte combinatia de taste de la care model se potriveste (cred ca de la 1020 si anume TUNE^ si POWER simultan, aparatul fiind oprit).

 

Nu am "sapat" in el inca pentru a masura tranzistorii si alte "chestii" mari pentru ca este destul de greu de ajuns acolo si nu cred sa fi o problema de amplificare oricum - s-ar fi oprit instantaneu si ar fi dat cod de eroare daca ar fi fost din alimentare - parerea mea - bazata si pe ce am mai citit. Orice sugestie este apreciata. Pot face poze si oferi detalii suplimentare in speranta ca ajuta. Stima.

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

UPDATE: am reusit pana la urma sa intru prin meniurile de service in felul urmator. Combinatiile de taste corespund cu 1020:

-ENTER si MULTIZONE ON/OFF intra in meniul cu erori unde aveam urmatoarele: DC:002 OL: 001 si restul la 000. (6000+ ore de functionare) Am resetat erorile cu optiunea reset de la capatul meniului. De mentionat ca desi se restarteaza, nu inregistreaza erori in meniul acesta - ramane totul la 000.

-ENTER la pornirea amplificatorului acceseaza optiunea de resetare. Am facut si aici o resetare generala. Mai este o optiune aici "D. SAFETY" care este setata pe OFF si nu stiu ce face deci nu am umblat la ea

-TUNE UP la pornirea aparatului intra in meniul cu versiuni, unde am urmatoarele: DSP 1.001, MAIN 1.007, SUB 1.207.

Link spre comentariu

Am avut acelasi defect in urma cu vreo 2-3 ani, defectul se va accentua iar dupa un timp va afisa DSP0.000  (in loc de DSP1.001-1.003, in modul Service), adica va disparea partea de program pentru placa DSP. M-am chinuit cateva luni cu acest aparat (acum este in pod, am renuntat definitiv la el), am cautat informatii pe net si am ajuns la concluzia ca este defecta placa digitala, un defect de fabricatie la un integrat de pe placa digitala, multe aparate din anii 2010-11 (seria XX10 si XX11, facute cu acel integrat) avand acest defect dupa cativa ani de functionare. Producatorul avea foarte multe probleme cu aceasta serie de aparate si a rezolvat cumva inlocuind integratul cu unul nou. Oamenii trimiteau placa digitala ( este placa mare, cum dai capacul joc, este in partea de sub capac, orizontal) si service-ul de la Pioneer le trimitea placa cu alt integrat. Eu n-am vrut sa schimb placa, costa foarte mult, oricum am alt model de Pioneer si ma multumeste.

Poti sa incerci un update de firmware (gasesti pe net), gasesti in manualul de service procedura, sunt cele 3 fisiere care trebuie puse pe stick (MAIN, SUB si DSP), la mine n-a mai mers updatarea fiindca imi arata ca DSP este varianta 0.000, adica lipsea, probabil ca placa era deja total compromisa.

Oricum, este un defect foarte nasol, cel putin asa a fost la mine. Poate ai mai mult noroc...

Succes!!!

Editat de sla
Link spre comentariu

Am vazut postarile dv. intr-o alta discutie aici pe forum despre un alt amplificator asemanator, ceva cu lipsa sonorului dar functional si am conchis si eu ca ar fi DSP-ul (placa logica zis), defecta deoarece corespundeau simptomele descrise de dv. acolo. Am cautat firmware dar sa fiu sincer nu am gasit...merita incercat, nu avem ce pierde (poate doar sa devina "brick" si sa nu mai porneasca deloc).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări