Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Bytemaster1

Membru activ
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Bytemaster1

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday January 13

Profile Information

 • Locatie
  Constanta

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da, aparatul se stinsese dar stick-ul continua sa palpaie, culmea...ramasese "agatat" asa. L-am lasat vreo 15 minute pe urma am renuntat, dandu-mi seama ca nu sunt sorti de izbanda.
 2. Multumesc. Am incercat sa fac upgrade-ul, incepe instalarea, insa se opreste in timpul instalarii. Continua sa porneasca pe urma insa normal ca nu s-a rezolvat nici problema....gunoi din pacate :))
 3. Am vazut postarile dv. intr-o alta discutie aici pe forum despre un alt amplificator asemanator, ceva cu lipsa sonorului dar functional si am conchis si eu ca ar fi DSP-ul (placa logica zis), defecta deoarece corespundeau simptomele descrise de dv. acolo. Am cautat firmware dar sa fiu sincer nu am gasit...merita incercat, nu avem ce pierde (poate doar sa devina "brick" si sa nu mai porneasca deloc).
 4. UPDATE: am reusit pana la urma sa intru prin meniurile de service in felul urmator. Combinatiile de taste corespund cu 1020: -ENTER si MULTIZONE ON/OFF intra in meniul cu erori unde aveam urmatoarele: DC:002 OL: 001 si restul la 000. (6000+ ore de functionare) Am resetat erorile cu optiunea reset de la capatul meniului. De mentionat ca desi se restarteaza, nu inregistreaza erori in meniul acesta - ramane totul la 000. -ENTER la pornirea amplificatorului acceseaza optiunea de resetare. Am facut si aici o resetare generala. Mai este o optiune aici "D. SAFETY" care este setata pe OFF si nu stiu ce face deci nu am umblat la ea -TUNE UP la pornirea aparatului intra in meniul cu versiuni, unde am urmatoarele: DSP 1.001, MAIN 1.007, SUB 1.207.
 5. Salutare. Am o problema cu acest receiver Pioneer si as dori ceva sfaturi de la cei mai avansati ca mine in domeniul audio care poate s-au mai confruntat cu problema. Problema este in felul urmator: porneste, functioneaza normal dar numai 1 minut (cu aproximatie). Dupa aceea se blocheaza o fractiune de secunda (nu mai raspunde la comenzi) si se restarteaza. Din ce am mai citit, este o problema relativ comuna la aceasta familie de receivere si este un defect din "creier" nu din "putere". Manualul de service pentru 920 nu descrie procedura de intrare in meniul de service cu erori pentru a vedea istoricul erorilor, insa mi-au fost recomandate si manualele pentru 820 si 1020, fiecare avand combinatii de taste diferite, deci s-ar putea sa nu corespunda cu cele pentru 920 sau sa fie vreun efect al problemei principale. Altcineva patea la fel: nu reusea sa intre in meniurile de service si s-a conchis ca ar fi defect de "logic" (DSP). Un lucru pe care am reusit sa-l fac a fost sa intru in meniul ce afiseaza versiunea de firmware, dar nu mai tin minte combinatia de taste de la care model se potriveste (cred ca de la 1020 si anume TUNE^ si POWER simultan, aparatul fiind oprit). Nu am "sapat" in el inca pentru a masura tranzistorii si alte "chestii" mari pentru ca este destul de greu de ajuns acolo si nu cred sa fi o problema de amplificare oricum - s-ar fi oprit instantaneu si ar fi dat cod de eroare daca ar fi fost din alimentare - parerea mea - bazata si pe ce am mai citit. Orice sugestie este apreciata. Pot face poze si oferi detalii suplimentare in speranta ca ajuta. Stima.
 6. Link-ul pus de mine ultima oara este inca valabil - incercati.
 7. Mda...cred ca e momentul sa-mi caut si eu programator de Nand-uri...m-am lovit des de problema asta.
 8. Da, corect, ambele sunt "flash". Cel pe care l-am incercat eu este cel mic cu 8 picioare SPI 25Q40. Mai este unul mai mare dreptunghiular ca memoria de stick-uri care este NAND-ul banuiesc - ALA este buba.
 9. Da, am incercat SPI, de aia ziceam ca flash-ul este cel mai probabil problema...alta placa :(
 10. Salutare. Sunt aproape sigur ca este o problema care nu se rezolva decat cu o alta placa, dar m-am decis sa intreb: acest TV Samsung ue24h4003aw afiseaza logo, sta cateva secunde pe negru apoi se opreste si o ia de la capat. Nu intra in meniul de service. Am gasit din intamplare intr-un alt post un dump pentru el. Este o memorie acolo, un 25Q40 pe care am scris-o si chiar inlocuit-o, dar fara rezultat. Putem conchide ca memoria flash este corupta/defecta sau ar mai exista vreo sugestie ? Nu am programator pentru flash din pacate si oricum nu cred ca exista soft. Am 12v din sursa iar led-urile stau aprinse fara probleme. Salutari.
 11. Da, greseala mea inca odata pentru lipsa de detalii, scuze: este cu VFD, nu mecanic cu ace. Nu intelegeam de ce intreaba domnul Neculavasile daca metrul revine cand e scos din priza. Ziceam "duuh, normal ca revine - nu mai are curent atunci" :)) dar pe urma am realizat ca nu zisesem de fapt ce este acolo. Am dat jos panoul fata si este o placa cu niste integrate si un chip mare negru in mijloc - banuiesc ca sunt niste op-amp-uri si integratul care face segmentele sa se aprinda in functie de volum.
 12. Oprit insemnand fara niciun semnal nici de la banda nici de la intrare - nu, nu revine - ramane pe rosu mereu indiferent de sursa, chiar si cu ambele module finale scoase. Am facut de curiozitate testul sa vad daca afecteaza ceva, dar metrele sunt conectate la "intrare" deci n-aveau treaba cu finalii oricum.
 13. Bazait rezolvat cu schimbarea lui C6: in original la 50uF, nu am avut, asa ca am pus la 68uF si nu mai face. Nu am testat cu sunet efectiv sa vad daca se mai aude CEVA - ar fi de ras sa nu mai bazaie dar sa fi murit de tot...glumesc :)) Acum ramane sa vedem vu-metrul de ce nu se "opreste"...
×
×
 • Create New...