Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??


Vizitator no_nick

Postări Recomandate

dupa lege nici casa nici masina nu e a ta ..nimic legea data asa cum e se interpreteaza ..daca unul ''pus acolo''te poate scoate din casa ta printr o semnatura ..ei vand mine cu aur la pret chilipir si eu daca umblu pe dealuri dupa fier vechi cu detectorul fur din patrimoniul statului ?in curtea mea fac ce vreau si daca dau de aur :)))daca :)))

Link spre comentariu
Vizitator Stefanxx

mda. am auzit de legea aia. dar avand in vedere ca vroiam sa il folosesc o singura data asa miam propus deocamdata nu se stie pe viitor...in curte la tara. mia povestit mama ca in timpul razboiului cand veneau rusii  mama ei a strans tot ce era de pret in casa si lea ascuns in curte. si curtea fiind mare 3000 metri patrati fara o jucarie dasta nici nu ma gandesc sa ma apuc sa le caut. si cand zic lucruri de pret ma refer la bijuteri si alte chestii  aur argint. in prezent detin o tava de argint 1 polonic si cateva furculite din argint care au ramas neingropate. cine stie ce o fi acolo in pamant. si casa cumpar un detector sa  merg la politie etc e prea mare bataia de cap + bani cheltuiti.

Editat de Stefanxx
Link spre comentariu

Nu stiu, dar cred ca pretul pentru inchiriere este un procent din valoarea "gaselnitei". Intra pe detectiemetal.com si intreaba acolo, sigur afli, era cineva care a inchiriat un detector pt gasirea unei verighete pe fundul unui lac...

 

P.S. Pune-ti locatia la profil, de unde sa stie detectoristul unde tre' sa vina in caz de?  :rade:

Editat de Untold
Link spre comentariu
Vizitator boboc5

Buna ziua tuturor ! De doua zile va tot citesc discutiile si cred ca ma apuc si eu de facut un Surf PI . Mi-ar fi placut daca pinpointerul rusului ar fi fost facut si cu familia ATMEL, un attiny85 spre exemplu. Eu cu Atmel lucrez (Arduino), dar nu cred ca gasesc varianta .hex-ului si pentru el. :(  . Imi place mult ideea de a face un detector de metale cu microcontroller, ca poti schimba anumite parti in functionarea lui...avand programul in fata..( aici ma refer la programarea atmel-urilor cu Arduino IDE) . Am gasit o schema facuta cu Arduino dar e ceva simplu si nu e ok nici ca pinpointer.

 

 

http://blog.atmel.com/2013/07/25/build-your-own-metal-detector-with-an-arduino/

 

PS: al doilea atasament este skethul (programul Arduino)  acestui detector din schema, evident cu extensia .pdf ce trebuie stearsa, ca sa ramana .ino , pentru cei ce lucreaza cu Arduino.

post-178415-0-42614100-1442323773_thumb.jpg

metal_detector.ino.pdf

Editat de boboc5
Link spre comentariu

Eu am facut Surf Pi-ul, si cele doua pinpointere ale rusului cu PIC12F675, cel cu discriminaree si celalalt.

Cel cu discriminare merge fain, se schimba radical tonul la feroase fata de neferoase si invers.

Toate functioneaza ok, sunt in stadiul de cablaj cu piese, n-am finalizat nimic, doar testat. Ba chiar Surf Pi-ului i-am pierdut si bobina...  :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări