Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest no_nick

detector de metale ..se poate??

Recommended Posts

Guest no_nick

se poate face asa ceva acasa?vreau sa gasesc pistolul lui bunicu(d-zeu sa-l ierte), care sta ascuns intr-un perete din casa (de frica comunistilor). p.s. nu vreau sa daram toata casa :weedman:

Link to comment
Share on other sites

se poate face asa ceva acasa?vreau sa gasesc pistolul lui bunicu(d-zeu sa-l ierte), care sta ascuns intr-un perete din casa (de frica comunistilor). p.s. nu vreau sa daram toata casa :weedman:

oau,tare treabacauta cu google metal detector,sunt destule schemeunlele lucreaza pe principiul unui oscilator cu frecventa data de o bobina,care genereaza in casca un sunetcand apropii acea bobina de un obiect de metal,i se schimba inductanta,si astfel se schimba frecventa oscilatorului si a sunetului
Link to comment
Share on other sites

Un oscilator prin gama de unde medii si un amarat de receptor. Cand de bobina oscilatorului se apropie un obiect metalic, frecventa se schimba. Daca initial ai acordat receptorul pe zero beat, cand se apropie oscilatorul de un metal incepe sa fluiere receptorul. P.S. Vezi ca este destul de periculos sa detii o arma fara autorizatie. Cauta legea 295/2004. Se gaseste pe forumul clubairguns. Ca sa o pastrezi te poti face colectionar, iar arma trebuie dusa la un armurier autorizat care sa o faca inofensiva.

Link to comment
Share on other sites

Nu l-am mai incercat ca era prea slab

M-am documentat si am gasit ceva bun la aceasta adresa

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Metal/Metal.htm

 

 

 

Dupa mai multe ore de cautari pe net am tras concluzia ca exista 3 tipuri de detectoare de metal

 

1.VLF very low frequency

2.PI pulse induction

3.BFO beat frequency oscillator

 

Pentru cei ce sunt interesati din cate am citit BFO si VLF sunt mai putin complicate si sunt bune daca vrei sa iti faci o idee cum functioneaza si cam ce iti trebuie ca sa te apuci de cautat comori

PI-pulse induction pare a fi foarte laudat si este cel mai recomandat pentru treburi serioase fiind folosit chiar si de armata pentru a detecta minele ramase pe campurile de lupta

 

Ideea declararii cate stat a detectoarelor de metal sta in simplu fapt ca ceea ce gasesti in padure sau stiu eu unde apartine statului si tot ce gasesti nu este al tau ci... al statului... s-ar putea sa gresesc eu pe undeva pe aici rog sa fiu corectat de catre un profesionist eu stiu lucrul acesta de la un amic care nici el nu a stiu sa imi explice mai exact

 

Bon Voyage!!! :smt004

Link to comment
Share on other sites

2 articole, cu descrierea functionarii

1) din cartea CALEIDOSCOP TEHNIC, scrisa de dl. G.D. Oprescu

http://i19.tinypic.com/5zfp24m.jpg

http://i9.tinypic.com/4qxsnz6.jpg

http://i11.tinypic.com/6bxt92d.jpg

 

2) din CONSTRUCTII ELECTRONICE PENTRU TINERII AMATORI, scrisa de I.C. Boghitoiu...

http://i12.tinypic.com/4z20pr9.jpg

http://i8.tinypic.com/6euzk06.jpg

http://i16.tinypic.com/52gck2d.jpg

http://i2.tinypic.com/4k9cc1z.jpg

http://i6.tinypic.com/2urm8fn.jpg

Link to comment
Share on other sites

Salut, e problematica situatia cu detectoarele de metale. Construirea e destul de simpla doar ca in Romania e ilegal sa construeshti, sa detzii sau sa folosesti un detector de metale fara autorizatie. http://www.dccpcnjtimis.ro/legislatie/L ... 3_2003.htm

Lucrarea mea de licenta trebuia sa se numeasca "Vehicul robotizat autonom detector de metale", m-am documentat privind legislatia(Ministerul Culturii, Criminalistica, Arme si munitii) si am fost nevoit sa renunt in a mai prezenta functionalitatea---e ILEGAL. Ce prevede lege:

-am o moneda de 50bani, e proprietatea mea

-o ingrop in gradina, devine proprietatea statului

-o scot din pamant, se numeshte "furt din patrimoniu"--> caz penal

 

E relativ ushor sa realizezi un dedector de metale, dar in Romania inca nu e vazuta treaba ca un hobby(cum ar fi normal).

bafta.... :supz:

 

 

 

Blind: Cleanup in toate posturile din topic

PS: Multumim pt considerentele legale

Link to comment
Share on other sites

am si eu o intrebare ! in acest post au fost prezentate o multime de detectoare de metale dar nu stiu daca gaseste si metalele neferoase ?!? Al. Cu. Au :weedman: :weedman: poate gasesc firele de 220 din pereti sau diverse metale (cablu coaxial , plasa de fier-beton) :partyman:

Link to comment
Share on other sites

Am vazut un filmulet cu unul care lega cu scoci, spate in spate, un minicalculator de buzunar si un radio pe AM. Radioul prindea parazitii de la calculator, cand se apropia de metale se schimba tonalitatea parazitilor. Cel mai simplu detector de metale la care se putea gandi cineva.Sunt sigur ca functioneaza.

Link to comment
Share on other sites

RoGeorge nu stiu ce calculator era ala dar la mine nu merge ,merge cu o telecomanda de Tv la care blochezi un buton (se aude exact pacanitul emis de led - si se poate vedea cu o camera digitala) nu cred ca este o metoda asa buna cea cu radioul ! si nu inteleg de ce ii emitea ceva la calculatorul de buzunar ???

Link to comment
Share on other sites

si nu inteleg de ce ii emitea ceva la calculatorul de buzunar ???

Calulatoarele mai vechi de buzunar aveau afisarea cu tub digitron care necesita o tensiune continua anodica de +15V pana la +25V, tensiune care se obtinea de la un convertor DC-DC. De obicei se alimentau la 3 - 6 - 9V si presupun ca generau armonice care erau receptionate in AM.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines