Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema statie de dezlipit ZD915


Postări Recomandate

Statia asta de dezlipit ZD915 are faza pe pistolul de dezlipit.Am schimbat si stecherul in priza,am verificat impamantarea si este ok.Am gasit o solutie prin separarea galvanica cu un transformator 300VA cu raport 1:1 (220v:220v) dar nu am mai realizat asa ceva si de aceea intreb aici daca aceasta solutie imi va rezolva problema.Va multumesc!.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Letconul la ZD915 se alimenteaza la 24 volti. Cum ai tu faza retelei pe letcon...chiar nu inteleg.

Poti face separatie cu un transformator 1/1....dar cred ca tu ai alta problema acolo...cred ca n-ai impamantare la priza.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cand am zis faza pe letcon ma gandeam ca vine o tensiune pe el (exprimare gresita),intrebarea este daca nu distrug cu el cand dezlipesc mosfeturi, memorii etc cu tensiunea aste de 24 V pe el.

 

Pistolul de la ZD915 nu are tensiune de 24v pe el ci pe rezistenta de incalzire ce se afla in interiorul lui si este izolata fata de Varful pistolului , deci varful pistolului vine direct contact cu carcasa statiei si aceasta vine cu contact la al treilea pin care vine la stecher (impamintarea) nu are cum sa arda componentele

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Am editat titlul,este bine pus subiectul aici.

Legat de fază nu prea cred să aibă fiindcă are traf statia asta.Totusi ar trebui sa verifici daca intre partea metalica a letconului și pinii ștecherului ai ceva rezistenta.

Zd 915 are transformator ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări