Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

elektronu85

Membru activ
 • Content Count

  742
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 core_reputation_level_4

About elektronu85

 • Rank
  core_member_rank_2
 • Birthday 04/27/1985

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Gura Humorului, jud. Suceava

Recent Profile Visitors

956 profile views
 1. Priza de 12V din care alimentati statia de emisie recepție e cu tensiune peanenta pe ea sau după contact? Daca e după contact posibil sa fie o problema din cauza pornirii cu baterie slabă. Daca aveți posibilitatea verificați tensiunile la finalul audio conform datasheetului (din câte îmi aduc aminte are final audio tip TDA2005) eventual daca puteti, înlocuiți filtrul ceramic cu un condensator de câțiva zeci de pF să vedeți ce se întâmplă cu recepția... o să auziți canalele suprapuse, dar având în vedere că în afară de 22 celelalte canale nu prea au t uzitate in Romania ar trebui sa vă faceți o idee despre filtrul ceramic. Un lucru e clar, daca emisia funcționează perfect, e clar că PLL-ul funcționează perfect! Puteți face și asta, înseriați un ampermetru și vedeți ce valori de curent aveți pe recepție respectiv pe emisie, trebuie sa fie o diferență semnificativă.
 2. Buna seara!151 si 154 la mine va rog. Mulțumesc!
 3. Fâșâia și se auzeau și conversațiile suprapuse peste fâsâiala, dar cu volum mai redus decât în mod.normal?(volumul vocilor, nu al fasaielii). Și de când se aude sacadat, mai fâsâie in continuare? Cât de sus e squelchul ? Ce antena folosiți? Eventual poza cu antena și locul unde este montata... Bănuiesc că s-a bulit antena, daca spuneți că aceeași fâsâiala o aveți și fără antena. EDIT : acum am văzut că ați spus că folositi antena avanti uno, in continuare cred că este o problema cu antena sau cu cablul acesteia. Aveți antena montata pe talpa magnetica, a zburat cumva talpa de pe mașină la un moment dat? Sau aveți prindere fixa de barele portbagajului sau de hayon? Înclin să cred că aveți prindere fixa, caz în care cu siguranță a smucit cineva de antena și acum firul cald nu mai face contact sau contact imperfect la bobina...
 4. Va salut! Un preț pentru un asemenea modul se poate va rog? Mulțumesc!
 5. Buna dimineata! Pozitiile 144 si 147 la mine va rog. Multumiri!
 6. Va rog 137, 138, 139 la mine. Mulțumesc!
 7. Nu se vad pozele. Nici nu se pot accesa linkurile, cel puțin nu de pe telefon....
 8. Buna ziua! Doresc eu pozitia 4, ambele plăcute. Nu aveți cumva și cablurile panglica cu mufele de.conexiuni? Mulțumesc!
 9. Așteptăm și clasa scumpă (JBC, Pace, Metcal) Free up din partea mea și La multi ani cu multe realizări!
 10. Remote sensing-ul asta presupun că măsoară căderea de tensiune pe că Kurile de forță utilizând alte fire mai subțiri, iar în funcție de valoarea masurata, corectează valoarea tensiunii furnizate de sursa. In ceea ce privește reglajul de tensiune, am observat și eu că sursele sunt stabilizate, rămâne să văd la un test de putere și cât de bine stabilizează, mă aștept, așa cum ați spus și dvs la o variație mica de tensiune, dar rămâne de văzut. In afara de asta reglajul din potențiometru este util in anumite situații, de exemplu în cazul verificării protecțiilor unui amplificator, se reduce intenționat tensiunea de lucru sub 13,5V ca sa vezi daca protectia lucrează eficient sau nu. Până la urma, acest mic reglaj este și un moft al meu, dacă vreți, pentru că eu când vreau sa construiesc ceva îmi place să dotez utilajul respectiv cu chestii care pot fi utile în situații diverse, adică să acopăr o plajă de utilizări cât se poate de largă.
 11. Sursele de care fac vorbire eu sunt redundante, in afara sunt foarte folosite de cei pasionati de aeromodele, navomodele si alte modele, pentru incarcarea diversilor acumulatori, de regula li-ion sau li-fe-po, iar in randurile acestora sunt multi care au reusit sa puna in paralel cu succes acest model de sursa, este vorba de sursa HP DPS-800GB sau echivalente. Informatii foarte solide nu prea se gasesc, schemele electrice ale acestora nu se gasesc cu nici un chip, cu toate ca sunt niste surse excelente, foarte bine puse la punct. O sa pun si cateva poze cu interiorul sa va faceti o idee despre constructia lor. Cateva sute de amperi imi sunt necesare pentru reglajul si probarea amplificatoarelor auto de putere foarte mare, peste 1000W la iesire, amplificatoare "la metru" cum le zic eu, si care in timpul probelor pe dummy-load sug un curent semnificativ, iar ideea unui acumulator de 12V in camera nu imi surade, indiferent ce fel de acumulator ar fi. Astea ar fi sursele. In imagini se vede si o placa de backplane care "leaga" doua surse in una, problema este ca am doar o singura placa, mi-ar mai trebui inca una identica si nu reusesc sa o gasesc desi caut de ceva timp.... In poza alaturata se vede si cum se poate face un mic reglaj de tensiune cu un semireglabil care la fel de bine poate sa fie un potentiometru. Potentiometru de care vreau sa ma folosesc in cazul in care tensiunea in sarcina scade sub o anumita limita la care se decupleaza automat alimentarea amplificatoarelor. Ma pot descurca si fara acel backplane, insa constructia nu iese la fel de profesionala, si mai mult decat atat, in cazul folosirii a doua backplane se poate folosi un potentiometru cu doua sectiuni (stereo) pentru reglajul simultan al tensiunii de iesire la toate cele 4 surse, pe cand fara acele placi mi-ar trebui un potentiometru cu 4 sectiuni... si marturisesc ca inca nu am vazut asa potentiometru.... o fi existant , doar ca eu nu am vazut... Revenind oarecum on-topic, am zis ca daca nu pot face nimic cu acele surse as construi o sursa in comutatie "semi"reglabila in domeniul 10-15V, dar cu o capabilitate de curent semnificativa...
 12. Uite că numai la asta nu m-am gândit.... Ar fi o varianta interesanta! Și ca sa dezvolt ideea, am câteva surse de server, 4 bucăți de HP de 1000 W plus inca două de alt neam de cate 1300W bucată. La cele de HP găsisem la un moment dat o schema pentru adăugarea unui semireglabile pentru creșterea tensiunii până la pragul de OVP, undeva spre 14,5V, suficient pentru ce îmi trebuie... Ampermetru și șunturi de sute de amperi s-ar găsi. Problema este că nu știu dacă pot face în așa fel încât să pot regla tensiunea simultan pe toate 4 sursele puse în paralel. Revin cu detalii, poate mă poți ajuta cu o sugestie, ai mai multa experiența cu modificările de surse decât mine! Mulțumiri!
 13. Dacă ați avea macar o sugestie, cam ce sa caut pe Google, că nici nu îmi vine in minte cum sa formulez întrebarea pentru o schema de smps cu tensiunea de ieșire "semi" reglabila in domeniul dorit. :)) Sa nu mai zic că dacă puteți și vreți să postați o schema sau un link va rămân veșnic recunoscător! Atelierul unde mă "distrez" cu componente electronice și fumul acestora, este o camera din apartamentul in care locuiesc, camera in care uneori mai și dorm... Că atare nu prea îmi surâde ideea unui acumulator , fie el și AGM... n-am încredere că nu emana oareșce gaze, mai ales că de 15 ani sunt mâncat în ceea ce privește diverși acumulatori de 12 V mai mari sau mai mici! As fi întrebat la rubrica radioamatorilor dar fiind novice pe partea de radio chiar nu am habar unde ar fi locul potrivit pentru o atare intrebare... :(
 14. Mă interesează punctul 1, va rog o mica rezervare până mâine seară la ora 20:00. Mulțumesc mult!
 15. Va salut! Daca mai sunt disponibile m-ar interesa și pe mine unul sau doua cablaje în funcție de posibilități. Cu mulțumiri!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.