Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest g_fane39

DRW-ALL100 (Philips DVDR610,615,616)

Recommended Posts

Guest g_fane39

Detin de mai multi ani un dvd-recorder ALLVIEW DRW-ALL100 ce a functionat (utilizare f rara) fara probleme pana in urma cu cca doua saptamani.
La un moment dat l-am gasit, in priza fiind, cu afisajul blocat pe ora 12:00 si fara a reactiona la niciuna din comenzile (inclusiv cea de Standby/ON) de pe panoul frontal. De asemenea nu ia nici comenzile date prin telecomanda, insa icoana-martor corespunzatoare de pe afisaj palpaia cand apasam tastele, indicand ca aparatul receptiona emisia IR,fara sa execute ceva.

L-am scos din priza si lasat un timp,in speranta ca ar fi ceva aleator,insa ulterior realimentarii afisajul (tip VFD - Vacuum Fluorescent Display) nu s-a mai aprins.

Dupa ce am desfacut aparatul,am constatat ca interiorul este in fapt Philips, avand placile si schema corespunzatoare modelelor DVDR610,615,616 (service manualul pentru aceste modele se gasesc pe Internet, in format pdf).

Am masurat tensiunile de pe placa de baza, ce contine si microcontrolerul (TMP87CM74AF) pt display, si par in regula (3,3/5/12/33/-27/-5), cu sau fara conectorii celorlalte placi.
Am schimbat cuartul de 27khz si masurat tensiunile pe ambele cristale (si pe cel de 8Mhz),parand a fi in regula. Nu detin osciloscop...facand o verificare cu o sonda TTL pe cele doua oscilatoare ale microcontrolerului,ar parea ca am oscilatii. Insa pe pinul 19 al controlerului,unde ar trebui sa am vreo 4-5V,am 0V (aici ar trebui sa fie semnalul de 40khz ce comanda mai departe etajul ce produce tensiunea de alimentare a VFD).

Am cunostinte de electronica,care a ramas la nivel de pasiune,ocazional reparand diversele casnice, pentru mine sau prieteni.
Intrucat nu sunt familiarizat (incerc inca) cu modul de functionare a acestui gen de aparat,rog sprijin pentru a intelege cum opereaza,respectiv in ce ordine sunt activate diversele etaje dupa alimentare,in standby,on samd.
Microcontrolerul mentionat este responsabil de gestionarea afisajului,a placii cu butoanele frontale si a senzorului IR. Este posibil ca acesta sa fie defect, desi l-am gasit cu afisajul functionand?...deci generatorul intern de 40khz functiona...nu inteleg de ce ulterior realimentarii nu a mai afisat nimic (de asemenea nicio comanda nu este luata)...este cumva comandat de pe placa digitala ce contine mircoprocesorul ce gestioneaza intregul aparat?...caci microcontrolerul functioneaza in mod SLAVE (cel putin asa se mentioneaza in catalog si manualul servis pt DVDR610,615,616)...de unde ar putea primi vreo comanda ce l-ar putea inhiba...este cumva defect?...ce verificari trebuie sa mai fac in privinta (pt a stabili daca e defect) sa sau a altor componente...

Va multumesc anticipat pentru sprijin. Toate cele bune!

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines