Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor Gloria


Vizitator skodaru

Postări Recomandate

Vizitator skodaru

Inca o piesa din colectie am scos-o azi de la naftalina si am inceput s-o reconditionez.Carcasa am curatat-o,e ok.

Problema este ca am vrut sa il incerc.Nu merge acordul.Rola alba e blocata efectiv.Sau are ceva smecherie?Sau o fi gripat axul?

 

Asa  arata carcasa inainte:

Posted Image Posted Image Posted Image

 

 

 

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Editat de skodaru
Link spre comentariu

Suta la suta e gripat axul condensatorului variabil. Trebuie dat cu spray degripant in lagare (in lipsa cu spirt sau benzina) si incercata miscarea axului dupa cateva minute, la nevoie operatia se repeta pana se obtine degriparea.

Mai este un dita-mai subiectul cu Gloria, se putea posta acolo. 

Link spre comentariu

Sunt butoane de la ceva scula straina,poate ruseasca.Daca nu ai butoane originale,si asta e o meteahna a acestor aparate,poti monta toate cele trei care le ai acum pe potentiometrele de volum si reglaj ton,iar pe acord poti pune ceva asemanator sau chiar cu un diametru mai mare,in functie de ce vei prinde.Daca tot esti cu el demontat,incearca sa citesti data de fabricatie pe electrolitici...in felul asta vei sti (cu aproximatie)ce data de fabricatie are.

Link spre comentariu
Vizitator skodaru

Sunt butoane de la ceva scula straina,poate ruseasca.Daca nu ai butoane originale,si asta e o meteahna a acestor aparate,poti monta toate cele trei care le ai acum pe potentiometrele de volum si reglaj ton,iar pe acord poti pune ceva asemanator sau chiar cu un diametru mai mare,in functie de ce vei prinde.

 

Deocamdata nu am niciun buton cu prinderea asa mica,in afara de cele de pe radioul asta si de pe Predealuri pe care nu le bucatesc.Nu ma poti ajuta cu unul,si sa fie ceva asemanator(nu e neaparat)?

Editat de skodaru
Link spre comentariu

Ma uit prin sertare,am adunat in timp fel de fel,dar oricat de multe ai avea la un moment dat,tot nu gasesti ce-ti trebuie.Am promisiune de la cineva care a lucrat in Tehnoton de niste butoane de Gloria,insa pana in prezent nu s-a materializat.Si eu am cateva exemplare luate pt piese,care nu m-am indurat sa le mai dezmembrez,pt ca am reusit sa le scot functionale perfect,si care nu aveau butoane in momentul cand au ajuns la mine.

Link spre comentariu
Vizitator skodaru

Inteleg treaba.Multumesc mult.Faza e  ca pana gasesc originale,ma multumesc si cu orice altceva care sa fie ori 4 la fel,ori inca unul asemanator cu cele 3,desi mai usor ies cu unul asemanator cu cele 3.

Link spre comentariu
Vizitator skodaru

Aveti rabdare pana dupa 01.07 ....atunci ma intorc din concediu si caut prin zestrea mea...este posibil sa va rezolv si pt. Gloria si pt. Predeal....rugamintea este sa dati un PM dupa data respectiva pentru ca eu sunt ceva mai batran si mai uit!

 

Ok,mii de multumiri pentru ajutor

Link spre comentariu

Eu as avea ceva rezerve in ce priveste metoda...doar daca nu e importanta mentinerea scrisului pe partile metalice(cateodata si vopseaua de pe scala se mai umfla daca sta prea mult imersata).Mai degraba as pune  o carpa imbibata in apa cu detergent doar pe portiunea cu probleme,pt a inmuia varul lavabil.In schimb,pt butoane slinoase,e ideala metoda,mai ales daca ai rabdare sa le lasi de pe o zi pe alta imersate in apa cu detergent...aproape ca nu mai trebuie frecate,cade tot slinul de pe ele.

Link spre comentariu
Vizitator skodaru

Am inteles,mersi de sfaturi.Am dat pe zona cu probleme cu niste silicon negru (de-i pot spune asa) de pantofi(se freaca cu buretele,daar fara crema).A iesit destul de bine,desi inca se mai vad putin urmele unde a fost lavabila.Am reparat si becul ,i-am facut rost de un buton(nu e chiar original,am folosit ce am gasit prin casa in lipsa celui original) fiindca inainte a fost legat pe direct,iar becul incalzea prea tare,si riscam sa topesc scala cu el.Astfel,i-am pus si un led in locul becului,desi lumineaza mai slab

Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

Vad ca mai ai electrolitici originali pe placa final audio.Rugasem mai inainte poate poti vedea ce data de fabricatie au.Cu buton de lumina original te pot rezolva si cred ca si un potentiometru de volum nou.Cel de pe aparat am impresia ca a fost schimbat tot cu ceva ce a fost la indemana si s-a potrivit,dar mi se pare ca are axul mai lung decat celelalte...poate e iluzie optica din cauza unghiului de fotografiere,dar dupa filet parca n-ar fi cel original.Vad ca la capitolul butoane te-ai scos,nu mai caut la mine...colegul flomar60 a avut ceva Gloria la viata lui,si la mine au ajuns ceva bucati.

Link spre comentariu
Vizitator skodaru

O sa ma uit din ce an sunt electroliticii.

Daca ai avea butonul si potentiometrul mi-ar fi de mare ajutor,deoarece si potentiometrul asta e uzat destul de bine,si ca sa porneasca,trebuie miscat putin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări