Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOSFET CFA


Postări Recomandate

Dudi cu intrebarea aia intri pe un teren minat, discutia asta leco versus altii cu deschiderea incompleta a finalilor nu a avut niciodata vreo solutionare constructiva ci a dus doar la contre nedorite. E ca si cum ai incerca sa impaci stanga cu dreapta in politica...Maxente imi cer scuze pentru offtopic.

Link spre comentariu
Vizitator hpavictor

Rezultatele practice ( DIY sau PRO ) au oferit deja un răspuns credibil legat de soluția atacului tranzistoarelor IRFP940 / 9240 , nu e prea complicat :) .Căutați pe net ... Totul este la îndemână !

Link spre comentariu

Leco, dupa cum ai observat, si eu sint interesat de aceast amplif si vreau sa-l imbunatatesc. Dar eu nu ma pricep ce e ala totem pole, n-am vazut in viata mea. Daca pui o schema cum ar trebui sa fac, eu o simulez si vedem ce iese. Chiar sint curios.

 

Si inca o chestie. Nu inteleg la ce te referi tu cand zici ca nu se deschide bine mosfetul. Cat de bine vrei sa se deschida ? Ca daca se deschide prea mult face scurt.

 

Dudi, am pus cel putin 4 scheme cu tottem pole, lumea a sarit in sus si au inceput sa rida, ca e ok, ca "merge si asa fara buffere si fara 10V in plus" tipic ca la noi, merge dar cit e bine "merge"?...

 

Dar pentru ca eu te apreciez ca intotdeauna vrei sa perseverezi, iata un etaj final cu mosfeturile comandate de buffere tottem pole, atentie mosurile industriale de comutatie (cite 6 per rail) sint cu sursele in alimentare si drena comuna pe iesire.

 

Posted Image

Link spre comentariu

Am facut asa... dar se pare ca nu merge. Cred ca nu e facuta corect legatura intre totem pole si etajul din fatza... ca, na, nu ma pricep...

Am impresia ca schema de la Ecler e total diferita fatza de ce am eu acolo... Probabil nici nu se poate face adaptarea...

 

 

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

In cazul tau nu poate fi implementata solutia de la Ecler.Studiaza cu atentie etajul din fata de la Ecler, ce face mai exact acel operational.

Link spre comentariu

Cred trebuie ajustat la milivolt, altfel simetria e la balamuc, uita-te atent ce face iesirea operationalului! Si ce este in bazele trz gen VAS!

Link spre comentariu

Dar eu nu ma pricep ce e ala totem pole, n-am vazut in viata mea.

Totem pole.

În electronica, în sens strict, este numele dat unei anumite configuratii de etaj final push-pull folosita la circuite integrate logice TTL si uneori (rar) la cele analogice. În sens larg, se refera la orice etaj contratimp serie.

La schema de la #49, jonctiunile BC ale lui Q17 si Q22 sunteaza VAS pe semialternanta pozitiva si respectiv, negativa. D-aia nu merge.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Ce rol au Q102, Q103 de pe alimentarile operationalului ?

Stabilizarea (termica) curentului de mers în gol al finalilor. Ca la (aproape) orice amplificator pp. Doar ca aici trebuie doua multiplicatoare UBE ("superdiode").

Link spre comentariu

Marian, asa e schema originala... Nu inteleg nici eu de ce. Dar nu vrea sa mearga deloc. Am incercat si cu alte operationale, am zis ca o fi modelul meu defect, dar degeaba, acelasi rezultat: -15V pe iesire.

Am inchis bucla si direct doar pe opamp si la fel face. Deci problema e din acest circuit.

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări