Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renovare baie


ain

Postări Recomandate

Ma poti ajuta si cu o solutie pentru partea neacoperita cu faianta? Ar ajunge o amorsa urmata de 2-3 staruri de lavabil antimucegai, sau mai trebuie ceva hidroizolatie? Eventual ceva mai ieftin ca CC83, ma gandesc ca nu trebuie aici flexibil.  

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca exista mucegai trebuie indepartat stratul impregnat cu ciuperca respectiva,refacut cu glet si vopsea lavabila. Daca nu-i atat de compromis stratul de finisaj,se poate utiliza o solutie pentru indepartarea acelei ciuperci urmata de mici reparatii daca este cazul,amorsa si vopsea.Puneti accent pe aerisirea si incalzirea corespunzatoare a incaperii.Nu ai nevoie de hidroizolatie la vopsitorie.Probabil te gandesti ca daca hidroizolezi pe interior nu mai ai probleme cu igrasia. Poti sa pui si tabla pe pereti daca nu inlaturi cauzele,efectul reapare.

Editat de Viorel Baciu
Link spre comentariu

Cand am dat prima data cu lavabila peste ulei a aparut si mucegai. Dupa aplicarea unui strat antimucegai am scapat de el. Asta s-a intamplat acum 4 sau 5 ani, moment din care nu am mai avut probleme.

Ma gandeam sa folosesc antimucegai pur preventiv. Nu am suprafata mare la vopsit, asa ca nu e diferenta semnificativa de cost. Repet, nu am igrasie sau infiltratii.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator radu niculescu

 se simte destul de multa umiditate in baie, baia e fara geam, dar am ventilator. Nu am placat cu faianta pana sus, asa ca tavanul si partea neplacata o voi da cu lavabila. din experienta ce-mi recomandati?

Link spre comentariu

Eu stateam la parinti, la etajul IV (ultimul etaj), si tot timpul aveam probleme.

Cand m-am apucat de renovat baia, am decoperatat tot mortarul pana la caramida si curatat bine tavanul. Am folosit solutie antimucegai si am lasat cateva zile sa se aeriseasca peretii. Am placat cu gresie pana in tavan si am folosit chit de rosturi antimucegai. Tavanul l-am placat cu polistiren extrudat de 2cm(am lipit cu CM11), si peste acesta am lipit lambriu lat de 20cm. Vreau sa va zic ca, cand se face baie nu se mai aseaza o picatura de condens pe tavan.

In alt an a venit randul izolatiei planseului. Sa va zic ce vecini mau ajutat? Nici unul. Dar cand au vazut ca decopertez tot planseul, au crezut ca fac acoperis, si toti ziceau ca o sa i-si faca o magazie in acoperis. E, n-a fost asa. Zona de deasupra baii, a fost acoperita cu polistiren extrudat de 3cm. Am turnat o sapa deasupra de 2cm si apoi am izolat cu carton bitum.

Intre timp parintii mei au izolat si pe afara blocul. Cand faci un dus, nu se mai simte faianta rece.

Au trecut exact 13 ani de atunci si totul este ca la inceput.

Baia are si geam si ventilator.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Inainte de lipire am facut un test:am lipit o bucata de polistiren cu CM11, iar a doua bucata a fost slefuita cu panza de bomfaier. Dupa doua saptamani,bucata de polistiren neslefuita a fost deslipita intreaga. Bucata de polistiren slefuita a fost data jos bucatele, si nu usor.Renovarea baii are 13 ani, si arata la fel ca atunci cand am finalizat baia.Stiu ce este CM11. Dar pt polisirenul extrudat am constatat ca este mai bun.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

 se simte destul de multa umiditate in baie, baia e fara geam, dar am ventilator. Nu am placat cu faianta pana sus, asa ca tavanul si partea neplacata o voi da cu lavabila. din experienta ce-mi recomandati?

Trebuie ca sa si intre aer in baie nu numai sa evacuati cu ventilatorul. Daca nu aveti geam, cand dati drunul la ventilator trebuie sa permiti si intrarea de aer proaspat, din alte camere in cazul dvs. Banuiesc ca evacuati in aerisire. Daca nu va intra niciun alt aer, acel ventilator este folosit fara randament. Nu stiu daca e mare branza datul cu lavabila, mediul umed este acelasi.

Link spre comentariu
Vizitator AnduMe
Lavabila trebuie sa fie una potrivita pentru mediu cu umiditate, gen savana cu teflon, Aeria Gold cu porus X care are permeabilitate sporita la vapori. Ar fi bine sa ai si tencuiala tot asa, antiigrasie. Vaporii care sunt in exces trebuie sa poata fi cedati treptat, in caz contrar condenseaza si se produce mucegaiul.  
Link spre comentariu

Eu am tinut o saptamana un ventilator pornit si se simtea aer proaspat dimineata. Aseara l-am oprit si cand intrai azi-dimineata in baie se simtea un aer cald, stat. Am dedus ca ventilatia conteaza si ea la bunastarea baii.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări