Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ain

Membru activ
 • Content Count

  216
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 core_reputation_level_3

About ain

 • Rank
  core_member_rank_2

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Cj

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sau dintr-o unitate DVD/RW sau CD/RW. Pentru inscriptionare se foloseste un laser rosu de 30-70 mW.
 2. Neplaneitatea se poate rezolva prin utilizarea unui firmware care face aceasta corectie. Marlin foloseste un senzor inductiv/capacitiv/mecanic specializat si examineaza patul imprimantei in 9 puncte. E free, opensource, si il gasesti gata compilat pentru mai toate imprmantele 3D. http://marlinfw.org/
 3. Poti incepe de aici: https://circuitdigest.com/electronic-circuits/simulate-speaker-with-equivalent-rlc-circuit
 4. 1. Intuiam acest aspect; din acest motiv as fi incercat mai intai sa folosesc ce am la indemana. Daca nu eram multumit de rezultate as fi cautat o solutie mai buna. Inteleg de la dvs. ca implicit imi sugerati sa nu incerc substitutia AF7 in loc de EF6. Am notat. 2. La sursa nu voi face vre-un rabat la calitate. Sunt constient de importanta calitatii trafo iesire, astfel incat ma voi apuca doar atunci cand voi fi sigur ca am sanse reale sa-l fac bine. V-as mai ruga o singur lucru: imi puteti sugera valori rezonabile pentru parametii de simulare aunui astfel de trafo out? Pentru 3500Ohm/8Ohm, o sectiune de 15cmp. Multumesc mult si pentru schema.
 5. Mi-e teama ca nu inteleg intrebarea. Voi incerca sa intru in posesia celorlaltor doua tuburi AF7 si daca v-ar fi de folos ar fi placerea mea sa vi le donez. Inteleg doar ca AF7 si EF7 sunt analoage, insa cu alimentare diferita. Daca cumva cunoasteti o sursa de EF6 va rog sa mi-o indicati.
 6. Multumesc mult pentru interventie. Ra a transformatorului de iesire e identica cu cea sugerata in datasheet. Sincer as "moderniza" partea de alimentare cu redresare pe semiconductori si droser activ cu mosfet. Cel putin pentru faza de testare, dupa care mai vedem (chiar daca asta implica rebobinarea trafului de alimentare). Multumesc si pentru datele referitoare la traful de iesire. Voi incerca, in prima faza, sa-mi construiesc eu transformatorul, insa neaparat cu tole de 0.35 si cu o sectiune adecvata. Daca nu voi fi multumit de rezultate voi cumpara ceva adecvat. @LMOlimpiu, Multumesc mult pentru modele. Mai am insa o rugaminte: puteti sa ma ajutati (din motive care vor rezulta un pic mai jos) si cu modele pentru AF7 si EF13? In colectie mai aveam ceva tuburi NIB sa le zicem retro. Am o pereche de AF7 si o singura bucata de EF13. AF7 mi se mai oferise inca o pereche, refuzadu-le pe motiv ca sunt de RF, dar uitandu-ma pe curbele I-vs Ug1 mi se par destul de apropiate de EF6. Rog pe cei cu experienta sa-mi spuna daca e un subtitut onorabil care, chiar daca trebuie schimbat punctul static de functionare, nu ar altera semnificativ functionarea amplificatorului. Sincer, nu imi prea place cromatica lui AF7. Dar ma gandesc si la varianta in care o parte din tuburi vor fi ascunse in carcasa.
 7. De multa vreme doream sa-mi fac un amplificator pe tuburi, crescand cu un radio Oberon in casa si avand nostalgia acelor vremuri. Recent am intrat in posesia unei mici comori continand vreo 60 de tuburi NIB (alaturi de vreo 20 mai mult sau mai putin uzate). Intre ele, ca tuburi finale, se gasesc 2 bucati EL6 Tungstram, alaturi de EL84, EL861. Daca despre EL84 acest forum (ca si altele) sunt pline de informatii, despre EL6 inclusiv google stie destul de putin. Asa ca am cateva intrebari: 1) puteri sa-mi sugerati o schema, daca se poate testata? Eu am gasit doar: 2) Deoarece EL6 are un aspect retro, mi-ar fi de folos recomandarea unor lampi prefinale cu aspect asemanator. Am o multime de ECC-uri si alte novale, dar acestea au o cu totul alta estetca. As aprecia daca recomandarile nu ar foarte greu de gasit si nu ar fi extrem de scumpe. 3) Am gasit doar fisa tehnica a variantei Philips. Poate cineva sa-mi dea documentatia de la versiunea Tungsram? https://frank.pocnet.net/sheets/046/e/EL6.pdf 4) Sunt un electronist amator, nu am lucrat niciodata cu tuburi. De aceea mi-ar fi util sa simulez un pic potentiala schema. Are cineva un model (ltspice sau compatibil) pentru tubul acesta sau pentru unul similar? 5) detin o serie de transformatoare din echipamente profesionale, cu tole de 0.35mm grosime. Am, spre exemplu, 2 bucati cu sectiunea de 9cmp un format ce nu il cunosc, dar cu fereastra mai mare ca si clasicile E-uri. Pentru 6-8W putere de iesire, cu distorsiuni cat de reduse, cam de ce sectiune am nevoie? 6) In cele din urma, merita facut un amplificator cu acest tub? Cum ar suna fata, sa zicem, unul cu 2 EL84 in paralel? Cu multumiri anticipate.
 8. ain

  Recuperare date.

  Pai instaleaza Win pe un stick usb. De acolo ar trebui sa vezi fara probleme toate partitiile valide.
 9. Poate initiatorul este interesat de un proiect Arduino complet, inclusiv partea de alimentare PWM a ventilatoarelor. https://linustechtips.com/main/topic/711231-diy-case-fan-controller-w-rgb-led-controller/
 10. Sau, dintre vechiturile in carcasa TO3, 2N6259 cu SOA 5A la 30V. Are cipul dublu ca dimensiune fata de 2N3055. http://html.alldatasheet.com/html-pdf/2495/MOSPEC/2N6259/443/3/2N6259.html
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.