Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator ridicator de tensiune


Postări Recomandate

Va salut stimati electronisti. Sunt nou pe aici. Ma confrunt cu o problema serioasa. Deschid un aparat generator de impulsuri defect. Observ pe placa un transformator in miniatura adica foarte mic care este ars. 1 primar si 2 secundare. Este alimentat invers ( 4 conexiuni in primar si 2 in secundar). Scoate undeva la 240V.( probat cu un alt traf cu priza mediana alimentez restul circuitului si functioneaza). Transformatoare cu priza mediana am mai vazut adica 2x12V dar acesta ma depaseste. Stiu din teorie ca sunt N transformatoare cu N infasurari. Este foarte mic si aparatul functiona de minune.Transformatorul cu priza mediana se incalzeste pana la distrugere si este unul baban adica mare. Va rog ajutati-ma!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da si nu. transformatorul acesta dupa cum se vede in poze este alimentat invers pur si simplu. in secundar scoate vreo 230-240V. Ce urmeaza este circuitul de impulsuri. Tensiunea obtinuna incarca un condensator de motor 20uF/400V iar acesta se descarca printr-o rezistenta pe un transformator de IT. Modelul acesta de alimentare al ttansformatorului nu l-am mai intalnit. Este alimentat la 12V pe toate infasurarile.(4). prima borna a trsnsformatorului 12V....3rezistente...alimentare. a2a borna a tr. alimentat printr-un transistor. a3a borna tot transistor. a4a este alimentat direct. si scoate 240V.

Editat de Badrian1985
Link spre comentariu

Mai multe poze.

 

prima infasurare are putine spire din ce vad eu. intre borna 1  si borna 2. intre 3 si 4 nu stiu pt. ca nu l-am desfacut. daca-l desfac il copiez pur si simplu. numar infasurarile si asta este.

stiu ca sunt invertoare cu tot felul de circuite de la 12  la 230. dar montajul acesta mi se pare mai simplu cu putine componente si foarte util si fara circuite integrate sau pwm-uri.

post-233653-0-14854800-1455451932_thumb.jpg

post-233653-0-94246300-1455451942_thumb.jpg

post-233653-0-63523600-1455451955_thumb.jpg

Editat de Badrian1985
Link spre comentariu

am nevoie sa stiu daca am echivalent la acest transformator. exista asa ceva?

Nu-mi trebuie chopper pt. ca restul schemei o am. Am sa o desenez. problema este ca nu am mai vazut acest model de alimentare al unui transformator. Apoi intre borna 1 si 2 am numarat doar 5 spire. Stiu ca daca vrei sa ridici tensiunea doar trebuie sa alimentezi transformatorul cu semnale dreptunghiulare aproape de alternativ, nu poti direct din curent continuu. Sunt incepator nu pot sa ma exprim atat de bine in termeni tehnici.

cred ca cel mai bine ma puteti ajuta desenand schema.

Editat de Badrian1985
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări