Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

REGULAMENT BAZAR


Marian

Postări Recomandate

Regulament BAZAR:

 

1. Este obligatorie citirea atenta si respectarea REGULAMENTULUI ELFORUM.

 

2. Este absolut necesara completarea localitatii de domiciliu la profil. Refuzul expres al conformarii aduce riscul sanctionarii cu 3 puncte de avertisment care corespund unei perioade de 3 zile de restrictie de a posta oriunde pe forum, pentru incalcarea regulilor forumului.

 

3. Redactarea anuntului se face astfel:

3a. Nu veti deschide anunt nou pana nu aveti pregatite si pozele reale ale produselor de comercializat, aveti la dispozitie o ora de la deschiderea anuntului sa postati link-uri catre poze, timpul cat vi se permite editarea postarii, dupa care daca nu v-ati conformat, anuntul vi se va inchide.

Urcati pozele pe unul din site-urile de gazduire imagini ( la alegere: https://www.google.ro/#q=image+hosting+site ), copiati de acolo link-ul direct si atasati-l in anuntul vostru.

Important: Un tutorial despre postarea de poze la bazar, la link: https://www.youtube.com/watch?v=mnVs9OiJkuY&feature=youtu.be

Refuzul explicit de a posta poze reale sau insistenta de a deschide anunturi fara ele, aduc riscul sanctiunii cu 3 puncte pentru incalcarea regulamentului.

 

3b. Toate anunturile se vor redacta obligatoriu in Limba Romana, daca sunteti nevoiti de anumite imprejurari, puteti posta si descrieri pe scurt in engleza sau alta limba, dar se vor posta si traduceri in Romana.

 

3c. Veti face tot posibilul sa scrieti cat mai corect gramatical, veti evita limbajul tipic retelelor de socializare, veti evita deasemenea si "englezismele" acolo unde nu sunt neaparat necesare si unde exista si un echivalent in limba Romana.

 

3d. Titlul ales va trebui sa sugereze clar si direct produsele pe care le comercializati, nu se vor accepta titluri fara sens, genul "diverse", sau "curatenie de...", sau "bazarul lui...", moderatorul isi rezerva dreptul sa inchida topicurile care nu respecta aceasta norma.

 

3e. Oferiti cat mai multe detalii despre produsele comercializate, puteti deasemenea posta link catre site de producator daca exista, sau orice alt site care descrie detaliat specificatiile acelui produs dar care nu este o forma de magazin online si nici site-uri de vanzari.

Postarea de link-uri catre magazine online fie de catre autorul anuntului, fie de catre potentiali cumparatori, aduce riscul sanctionarii cu 1 punct de avertisment corespunzand a 1 zi de restrictie de a posta oriunde pe forum, pe motiv de reclama.

 

3d. Este obligatorie precizarea unui pret pentru fiecare produs in parte, fie el si estimativ, proprietarul anuntului are dreptul sa-si stabileasca orice pret gaseste de cuviinta, deci nu se accepta nici un comentariu negativ la adresa pretului, daca nu va convine, nu cumparati. Lipsa de preturi duce inevitabil la inchiderea anuntului.

Refuzul expres de a posta preturi poate aduce dupa sine riscul sanctionarii cu 3 puncte de avertisment corespunzand unei restrictii de 3 zile de a posta oriunde pe forum, pe motiv de incalcarea regulilor.

Comentariile negative la adresa preturilor aduc dupa sine riscul sanctionarii cu 1 punct de avertisment, corespunzand a 1 zi de restrictie de a posta oriunde pe forum, pe motiv de comportament abuziv.

 

4. Este permis doar un singur "UP" pe zi, puteti raspunde ori de cate ori este necesar intrebarilor directe postate pe topic, insa nu puteti adauga produse noi, si nici modifica pretul celor existente, in principiu orice interventie consecutiva in aceeasi zi din proprie initiativa este considerata "UP" si va fi sanctionata, chiar si raspunsurile postate pe topic la eventualele intrebari de pe privat, pe acelea le veti inainta in aceeasi forma cum le-ati primit, adica tot pe privat. Incalcarea acestei norme duce la inchiderea anuntului si sanctionare cu 1 punct de avertisment corespunzand a 1 zi de restrictie de a posta oriunde pe forum pe motiv de abuz de up.

 

5. Daca doriti sa faceti ceva donatii o puteti face in acest topic:

http://www.elforum.info/topic/46509-donatii/

Topicul este deschis in mod expres pentru astfel de actiuni, lasati un raspuns acolo in care veti posta detalii despre ceea ce se doneaza si conditiile in care se face acest lucru.

 

6. Orice utilizator de la bazar isi asuma riscurile pe propria raspundere pentru orice produs vandut sau cumparat de aici, daca sunteti victimele unei eventuale fraude, nu apelati la administratia Elforum, nu veti putea fi ajutati cu nimic.

 

7. Sunt permise doar 3 anunturi active simultan pentru orice utilizator, daca doriti sa deschideti un altul nou va trebui intai inchis unul din cele vechi, lasati pe anunt comentariu, sau intr-un mesaj privat catre unul din moderatori, faptul ca anuntul nu mai este valabil, moderatorii vor rezolva problema inchiderii anuntului, faceti in asa fel incat produsele sa poata fi incluse in aceste 3 anunturi. Incalcarea acestei reguli duce la inchiderea tuturor anunturilor acelui utilizator. Este deasemenea interzisa comercializarea unui produs in 2 sau mai multe anunturi simultan.

Incalcarea acestei reguli aduce dupa sine sanctionarea cu 3 puncte de avertisment, corespunzand unei perioade de 3 zile de restrictie de la a posta oriunde pe forum, pe motiv de incalcarea regulilor.

 

8. La bazar se vor comercializa doar produse din gama electrice, electrocasnice, mecanica, utilaje si masini industriale, si de divertisment ( gen carti/reviste sau CD-uri/DVD-uri originale cu muzica, filme, jocuri; sau discuri vinil... etc ). Orice alte produse care nu se inscriu in aceste categorii nu sunt admise, in special produsele alcoolice sau cu tutun, precum si cele care ar incalca legea dreptului de autor cei care incearca sa le comercializeze, vor pierde anuntul care le va fi sters direct. In cazul incalcarii dreptului de autor riscati sanctionarea cu 3 puncte de avertisment corespunzand a 3 zile de restrictie de la a posta oriunde pe forum, pe motiv de warez. Insistenta in a ignora acest punct din regulament poate aduce sanctiune cu 3 puncte pentru incalcarea regulilor forumului.

 

9. Norme generale de conduita

9a. Evitati pe cat posibil offtopic-ul, daca sunteti direct interesati de un produs, faceti cunoscut acest lucru, daca nu atunci abtineti-va de la comentarii inoportune, riscati 1 punct de avertisment corespunzand a 1 zi de restrictie de a posta oriunde pe forum pe motiv de offtopic.

 

9b. Nu va fi admisa nici un soi de licitatie, gen "eu ofer atata" si altul replica "eu ofer mai mult", fie acceptati pretul postat si deci cumparati produsul, fie negociati pe privat cu autorul anuntului.

 

9c. Inainte sa va plangeti in public sau pe privat de ceea ce vi se pare voua un abuz, recititi regulamentul in caz ca ceva v-a scapat, scopul moderatorilor este sa mentina ordinea, nu sa puna pumnul in gura cuiva. Protestele publice neintemeiate pot aduce 1 punct de avertisment cosntand a 1 zi de restrictie de la a posta oriunde pe forum pe motiv de comportament abuziv.

 

9d. Pastrati un comportament civilizat, nu se admit insultele sau injuriile, iar cei ce fac asa ceva vor fi sanctionati cu 3 puncte de avertisment corespunzand unei perioade de 3 zile de restrictie la postarea oriunde pe forum, pe motiv de insulta sau atac la persoana.

 

9e. In cazul in care nu ati fost anuntati cu privire la o actiune in care sunteti implicati, pentru lamurirea situatiei luati legatura cu moderatorii.

 

9f. Daca sesizati ca cineva incalca regulile sunteti rugati sa faceti raport pe anuntul respectiv, iar moderatorii vor lua masurile necesare.

 

 

Nota:

Moderatorul isi asuma responsabilitatea de a lasa nota explicativa pentru orice sanctiune acordata.

Utilizatorii bazarului isi asuma responsabilitatea de a citi si respecta intocmai regulamentul, in loc sa va plangeti ca ati fost abuzati luati legatura cu moderatorul pentru a lamuri situatia.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări