Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microlab 5.1


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am intrebat daca finalii se alimenteaza, ati spus ca nu. Din moment ce nu exista certitudinea ca alimentarea e in mintile ei, de ce sa fie inlocuiti? Posibil sa fie defecti, dar e posibil sa nu aiba nici o problema. Daca e prea complicat sa se verifice traseul alimentarii atunci poate ar trebui dus la cineva care stie cum sa foloseasca un aparat de masura pe cablaj. 

Link spre comentariu

     Domnu'  kotezzyno aveti un aparat de masura? Daca da atunci masurati tensiunea pe condensator  si spuneti aici cat da  si apoi  verificati la pinul 17 sau 3 ( la sta540sa) fata de masa(minusul condensatorului din filtraj) si  daca da acelasi lucru insemna ca finalul se alimenteaza(acelasi lucru faceti si la celalalt sta540sa(sigur aveti doi finali). Daca pana aici e in regula  montati satelitii si   puneti degetul usor pe pinii  la fiecare din  finali(daca se aude un brum puternic atunci finalii sunt in regula. Asta e o verificare mai babeste care de regula ne spune daca finalii sunt in regula.

     ATENTIE MARE  CAND MASURATI SA NU FACETI SCURT INTRE PINII FINALILOR!!!!

     Daca nu stiti la ce ma refer clar sunteti incepator si nu trebuia postat aici. Atentie nu e o critica eu doar vreau sa va ajut dar la sectiunea incepatori primeati raspunsuri mai relevante.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

   Din verificarile de pana acum se pare ca nu! Din ce intuiesc eu  aveti doua integrate sta540sa; la primul  se folosesc toate cele 4 canale separat pentru sateliti spate si fata( de aceea probabil brumul se aude mai incet cand atingeti pinii) iar  la celalalt integrat sunt legate doua cate doua canale(in punte probabil) pentru  centru si subwoofer, de aceea se aude mai tare cand atingeti cu degetul pinii integratului. 

   Eu banuiesc pe SJ3358; ca sa fim siguri  daca e integratul acesta trebuie facut strap intre intrare si iesirea pe fiecare canal la acel selector, si daca se aude asa cum trebuie clar e defect acel selector.

  PS: prima data verificati daca se alimenteaza acel SJ3358 (din datasheet  la pinul 10  e plusul)  trebuie sa fie o tensiune de minim 9 V. ATENTIE MARE SA NU FACETI SCURT  ACCIDENTAL PE ACOLO; spun asta sa nu patiti    cum pateam eu   mai de mult  din prostia mea ca nu eram atent si ma grabeam.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări