Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare pompa apa cu Altivar 61


Postări Recomandate

Salutare. Mi-a cerut o cunostinta ajutorul in setarea unei automatizari pentru o pompa de apa.

Dupa fiecare pana de curent mai mare de 2 3 ore pompa nu mai porneste. Pana acum venea cineva care asigura mentenanta, baga cablu ii seta ceva parametri si pornea, insa firma respectiva nu mai exista si nu cunosc pe nimeni care sa se ocupe de problema. 

Ma puteti ajuta cu cateva detalii referitoare la setare??.

Banuiesc ca am nevoie de un laptop cu interfata serial si un cablu consola(serial la rj45)

Am atasat poza cu controlerul pompei si un cablu.

Este bun cablul respectiv??

De ce program am nevoie pentru a putea seta controlerul?

Va multumesc

 

post-182463-0-79497100-1424891012_thumb.jpg

post-182463-0-57873700-1424891025_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In catalog softul e numit PowerSuite. Nu-i musai sa-l programezi cu PC-ul, cu rabdare merge si de la tastaura. Ca aplicatia pare simpla.

 

Acuma ca obtii softul si te legi la el e bine, dar manualul zice ca are memorie flash. Asta n-ar trebui sa se stearga la lipsa de tensiune. Ar trebui pusa intrebarea la Schneider de ce-si pierde setarile.

Link spre comentariu

Acela e un convertizor de frecventa , in general din cate stiu nu prea isi pierd parametri de functionare.l Ca sa il pornesti trebuie sa aibe comanda de star atfel nu , daca pica tensiunea pe retea e normal sa nu porneasca. Cam toate convertizoarele care se afla in run si le taie alimentarea ,dupa ce bagi tensiune in ele nu mai pleaca pana nu i-a coamanda de start. Comanda se poate da ori de pe panoul lui ori din  morsetiera unde se afla mai multe comenzi.

Depinde foarte mult si cum lucra el, presupun ca pompa nu merge tot timpul.

Link spre comentariu

azi am incercat sa ma conectez cu laptopul la dispozitiv insa fara succes, posibil sa fie de la adaptorul usb la serial cu probleme. 

 in meniu am intrat dar nu am comanda ,,SIN""  de start, am doar ,,SUP' si ,,LAC'. 

 

 Langa convertizor mai a un aparat numit SR3b101fu care are si el meniu dar nu pot sa il deblochez, are o cheita in coltul dreapta. Din manual an inteles ca ar fi password protected. Cum il pot reseta???

 Daca scot toate firele din sr3b101fu el e posibil sa porneasca convertizorul??

Link spre comentariu

Acela este un automat programabil, in functie de anumite intrari el face iesiri ,presupun ca acel automat da start catre convertizor. Verifica ce fire intra pe partea de sus, adica in intrari. Daca are vreun  cablu din partea de jos catre convertizor.

Sa nu-l restezi ca are un program in el si s-ar putea sa-l pierzi, cred ca acela da start la convertizor. Trebuie sa aibe un presostat sau releu de nivel in functie de ce face cu acea pompa.

Ale caror fire se duc in partea de sus a programabilului.

Link spre comentariu

Automatul este in run, ce vad din imagine, trebuie sa iti dai seama de unde vin acele intrari si sa treci peste ele sa vezi daca porneste. Adica presostatul de exemplu are contact nc sau no ii faci strap ca si cum ar avea presiune sau nu sa vezi daca pleaca pompa si asa mai departe sa vezi daca defectul este pe teren. Deocamdata scoatem din ecuatie ca, convertizorul este defect. Butoane nu are din care sa i dea drumul sau un panou de coamnda. E un pic cam greu cand nu ai lucrat cu asa ceva dar pana la urma de acea exista acest forum. Speram sa rezolvam problema

Q1, q2 sunt niste rele in interiorul automatului care se fac in functie de intrari. Ele toate, iesirile au un comun care cred ca vine din acel convertizor. Adica releul are de exemplu un contact fix si un contact basculant care se inchide in momenetul cand bobina releului este facut. trebuie sa intelegi un pic cum functioneaza ca sa iti dai seama ce poti incerca sa vezi defectul. Am discutat cu cineva in masura despre aceste convertizoare si mi s-a spus ca sunt foarte greu de parametrizat de acea e bine sa nu umbli in el, poate defectul pentru care nu porneste este din alta parte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări