Jump to content

v67

Membru activ
 • Content count

  458
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Se poate si mai bine

About v67

 • Rank
  Membru
 • Birthday 07/06/2016

Profile Information

 • Locatie
  braila

Recent Profile Visitors

149 profile views
 1. contor electronic hot

  din auzite - daca sigiliul este desfacut din cauza clientului tot el plateste sigilarea
 2. Sectiune reala conductori FY

  cind mai cumparati cereti certificat de conformitate ,in cartile de specialitate sunt tabele cu sectiunea si diametru conductorului si tolerante ,in ultimul timp toleranta este doar in minus .
 3. Brasament monofazic.

  Ar fi o varianta-alegem citiva consumatori ca prioritari in limita a 10kw instalam un releu de curent pe alimentarea generala in momentul atingerii pragului de curent (sa zicem 38 A)vor fi decuplati consumatorii neprioritari (aer conditionat boiler ...) asa nu veti ramine pe intuneric ,oricum in proectare puterea instalata x coeficient de simultaneetate (subunitar)= putere contractata(din cite imi amintesc) Daca este posibil separarii unor consumatori ca neprioritari mergeti pe varianta cu bransament monofazat va scapa si de cheltueli.
 4. Alegerea sigurantei

  ,, Problema e ca sigurantele sint de tip D0I care sint construite pt tensiuni de 250 V si 400V, deci nu as gasi modelul asta pt o tensiune mai mare de 400 V." Am inteles ca ca l-ar interesa sigurante cu tensiunea de lucru mai mare de 1000v
 5. Alegerea sigurantei

  cu un simplu clic veti gasi sig cu tensiunea de lucru 1000 v(joasa tensiune) diferiti curenti - chear specifica producatorul ,se pot gasi si pentru medie tensiune le puteti vedea pe circuitul de medie tensiune 20 kv protejeaza transformatorul (post de transformare rural) mai da detalii ,schema sigur va va ajuta cineva
 6. Daca folositi cite un releu de curent pentru fiecare motor cred ca v-ar ajuta ,Montati un( obstacol ) limitator pe limita deschis pentru ca pe inchidere cred ca exista, reglati timpul de deschidere mai mare cu citeva secunde, ar mai fi de ajutor in cazul inghetului sau cind este zapada si motorul intra in suprasarcina sau masura preventiva antistrivire .
 7. acoperis tigla metalica

  multumesc,nu ma deranjeaza ca va contraziceti ,mai aflu cite ceva si eu,imi va fi greu sa ma hotarasc,astept si alte sfaturi
 8. Pot schimba tabloul electric ?

  Se verifica reziatenta de izolatie -preferabil mai mare de 1Mohm,continuitatea conductorului L N PE,verificare rezistenta de dispersie a prizei de pamint legaturi in doze (inceputuri de incendiu sau daca izolatia conductorilor eate rascoatra semn ca e o neregula) corectitudinea executarii sau modifecarilor unde e cazul ,tabloul electric, sectiunea conductorului-cu ce siguranta este protejat ,alte nereguli prinind siguranta in expoatare(personal am gasit in podul unei case intre doua doze conductorul avea izolatia casanta se vedea clar ca depasise temperatura maxima ,doza aproape scrum ,am convins propritarul sa urce sa se convinga ,l-am salvat de la incendiu)
 9. Pot schimba tabloul electric ?

  Cred ca in Manualul electricianului instalator am citit ca instalatiile electrice aferente cladirilor de locuit vor fi verificate o data la 10 ani legea 123 nu cred ca face referire la asa ceva, este o recomandare care nu mi se pare deplasata, pina la urma si instalatia electrica neconforma reprezinta un pericol de electrocutare, incendii, istalatia de gaze este mai bine supravegheata de lege. Cite case au proecte pentru instalatia electrica?
 10. acoperis tigla metalica

  Ma ,,supara "tabla de pe casa citeva foi au ruginit(dupa 14 ani) de la inceput a,, lacrimat" prin citeca locuri , am hotarit sa folosesc mansarda distractia acum incepe vreau sa schimb tabla lisa cu tigla metalica nu stiu nimic ,va rog sa ma ajutati cu sfaturi,nume producatori ,executanti, pret manopera ,
 11. motor tubular pentru usa garaj

  ,, Are un varistor pe alimentare cred acela e protectia la supra sarcina. "Nu, este protectie la supratensiune , la alta poarta exista protectie antistrivire ,daca intilneste un obstacol (20 kg)poarta se opreste sau ... deci arfi bun un senzor de curent il gasesti pe alliexpress la fel si modul RF .
 12. Pot schimba tabloul electric ?

  electricianul care va schimba tabloul electric nu este deajuns sa fie autorizatANRE el va functiona ca entitate economica SRL PFA II deci elibereaza un bon fiscal ,da garantie , dca nu stiti instalatiile electrice aferente cladirilor de locuit ar trebui verificate o data la 10 ani .
 13. Ai inteles bine conductorul de faz a L(L 1 L2 L3) -nul N- nul de protectie PE pentru sectiuni 16 mm2 Cu vor avea obligatoriu aceeasi sectiune.Colegii nu ti-a precizat pentru ce curent sa fie intreruptorul diferential -si ce curent de defect ,pentru o dimensionare corecta a conductoarelor instalatiei electrice se urmareste o functionare intrun regim termic stabil fara depasirea temperaturii maxime admisibila(60 gr c pvc),fara depasirea caderii de tensiune pe lungimea (f+n) cunductorului ,in cazul cind circuitul se continua cu un conductor mai subtire siguranta va fi dimensionata pentru a proteja conductorul cu sectiunea mai mica .In cazul unui defect de izolatie ,scurtcircuit, curentul electric sa admitem ca va circula prin conductorul de faza si nul de protectie deci in cazul nostru dimensionam siguranta pentru 1,5 mm2 daca tot ati pomenit deI7 nu sunt tabele in care se da sectiune conductor numarul de conductoare din tubul de protectie diametru tubului de protectie curentul maxim admisibil ?
 14. Se considera ca electrocutarea are loc cind prin corp se stabileste un curent mai mare de 35ma ,puteti monta un intreruptor diferential300ma ,,limga contor" ca general, iar pe consumatori precum boiler masina de spalat (30 ma)fiecare cite unul pe circuit .Tinind cont ca principalul misloc impotriva electrocutarii este legarea la nulul de protectie in situatia relatata cu nulul de protectie de 1,5 mm2 consideram ca si celelalte conductoare ar fi de 1,5mm2 si dimensionam siguranta caatare deci 10a. Pentru a clarifica cum este cu nulul de protectie-impamintarea -pamintarea-......priza de pamint vreau sa stiu daca locuiti la bloc? la casa?aveti priza de pamint separat (3 tarusi dein teava zincata 1,5 m.....)In casa puteti verifica doar continuitatea legaturii la nulul de protectie PE deci un conductor din cupru are o aumita valoare ohm/metru data de producator, deci de la priza pina in tabloul electric veti masura o valoare comparati cu datele de catalog +/_10la suta.
×