Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

v67

Membru activ
 • Content Count

  542
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 core_reputation_level_4

About v67

 • Rank
  core_member_rank_2
 • Birthday 07/06/2016

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  braila

Recent Profile Visitors

476 profile views
 1. Convertizorul VLT FC 302 poate fi utilizat in locul convertizorului VLT Aqua drive FC 200 in aplicații cu apă ? Și dacă are aceeasi configurație schema,borne.parametrii.
 2. As dori sa utilizez convertizorul de frecventa parker ac10 pentru actionare variabila pentru mentinerea presiunii constante cu un grup de pompare apa potabila compus din doua pompe( in cascada si oprire la atingere presiunii si lipsa debit) Vreau sa stiu daca cineva a mai folosit acest convertizor,si poate ma ajuta cu manualul de utilizare (in limba romana).
 3. Sunt obligati sa monteze DPST? Descarcatoarele fac aceeasi treaba ca si ,,MOV" urile dar pe alt curent ,informatia oferita este valoroasa -multumesc, doream sa aflu ca cineva a folosit releul de tensiune -minimala-maximala de 3 ani si nu a avut electrocasnice arse,ce model ,cine l-a fabricat . multumesc.
 4. Vreau sa montez o protectie la supratensiune pentru circuit monofazat,in urma unor intreruperi de tensiune repetate dar si fluctuatii vizibile observate la la lumina becurilor citeva electrocasnice s-au defectat.Nu am posibilitatea sa folosesc un analizor de retea ,va cer doar sfatul sperind sa cunosc lucruri verificate in timp .
 5. Pretul calculat cu 50 ( 80)lei intreruptor..... nu este acceptat in cazul traseelor lungi cum ar fi la vila,o evaluare ar putea fi facuta avind planul casei cu proect instalatie electrica apoi cu ajutorul unui normativ se face un deviz de lucrari .Asa veti vedea fiecare lucrare ex intruducere conductor in tub flexibil valoare lei/m x numar conductoare x metri.
 6. Este sursa in comutatie ,am verificat condensatorul,am alimentat cu 12v functioneaza. Sa construesc o sursa gen tr-punte condensator? Sa cumpar o sursa(se gaseste?)
 7. Ar fi normal sa se faca ordine in instalatiile electrice de utilizare ,inspectate macar o data la citiva ani ,impunerea remedierii a tot ce este neconform , nu pentru a lua electricianul bani ci pentru o siguranta a cetateanului ,a proprietarului cit si vecinilor.Nu puti sa ceri vecinilor sa-si verifice instalatia electrica dar un incendiu se poate intinde la nu stiu cite case , institutiile statului pot. Nu am vazut ca cineva sa pomeneasca de certificat de confotmitate,daca prizele de mai sus nu stim cum au ajuns in magazine la punerea in functionare a instalatiei electrice a unei case noi pe linga proiect sa apara si certificatul de conformitate in acest fel vom avea mai putine evenimente
 8. Am instalat unul pe un ventilator 4kw ,a functionat toata vara are documentatie in limba romana usor de inteles. succes!
 9. Va salut , am nevoe de schema Surround sound speakers Z506,am gasit siguranta arsa pe intrare 230v am inlocuit-o am deconectat plecarea si am alimentat-o acelasi lucru trg concluzia ca blocul de alimentare este defect,as incerca cu o sursa de laborator dar nu stiu cu ce tensiune se aalimenteaza sistemul. Multumesc anticipat.
 10. M-ar interesa amanunte despre un uscator de rumegus 500 kg/h ,principiu de functionare, parametrii, ...
 11. Am cumpărat mașină wolksvagen avind montat acest dvd SM 10560101900 adaptat de fostul proprietar , necazul este că nu funcționează camera fata_spate și bluetooth care ar fi de mare ajutor . Rog pe cei cunoscători să mă ajute.
 12. In meseria de electrician am avut ocazia sa intilnesc instalatii electrice executate de firme de renume pe plan national .Prima intrebare care mi-am pus-o esra legat de folosirea unui transformator 400/230 care asigura tensiunea de comanda si surpriza, un capat al infasurarii secundare legat la pamint ,tabloul de forta legat la reteaua de distributie -TNC.Normal ca mi-m pus intrebarea de ce nu a folosit o faza si nulul ? era tot 230v,nici pina acum nu am o explicatie(banueala este ca impedica patrunderea unor ,,scame " in circuitul de comanda echipat cu PLC) .Inteleg ca legarea la pamint a retelelor se face doar din ratiuni de electrosecuritate, in I7 din 2011 cpitolul 3 legarea la pamint a retelelor de curent alternativ ,legarea la pamint a retelelor de curent continuu ar explica ceva .Daca cineva vrea sa complecteze as fi bucuros.
 13. Eu as pune intreruptor pe circuitul primar(intreruptorul montat la parter nu in subsol) asa evit consumuri inutile circuitul primar protejat de o siguranta automata(disjunctor) la fel si in circuitul secundar curentul nominal il calculam in functie de puterea transformatorului , as monta intreruptoare pe circuitul secundar -cai de acces apoi intreruptor la fiecare boxa. In cazul cind se monteaza o priza pentru lampa portabila credeti ca ar fi bine sa realizam TNC in circuitul secundar prin legare la pamint a unui capat al infasurarii secundare fiind N (neutru) cit si PE ?.Am varianta in care subsolul este inundat (mediul ud) un defect de izolatie al conductorului activ va declansa rapid protectia.
 14. Avind ca inspiratie internetul am construit un electromagnet din transformatorul de la cuptorul cu microunde numai ca nu am inteles ce rasina se toarna pentru rigidizare, impermeabilizare si izolare.Va rog sa ma ajutati cu denumire si de unde il pot cumpara.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.