Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

v67

Membru activ
 • Content count

  456
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Se poate si mai bine

About v67

 • Rank
  Membru
 • Birthday 07/06/2016

Profile Information

 • Locatie
  braila

Recent Profile Visitors

185 profile views
 1. v67

  Releu cu temporizare ciclica

  releu inteligent zelio sau alta marca pot fi programate chear si de un electrician
 2. v67

  Izolatia conductoarelor contemporane.

  in certificatul de conformitate cred ca gasim rezolvarea
 3. am pornit din chestia aia ca un potentiometru -lipsa imagine si sunet ,am luminat ecranul cu un proector led 50w si se vedea cam greu mesjul LIPSA SEMNAL....(am vazut pe You Tube)ce tensiune o fi pe banda led ? e un tip anume ?
 4. rog pe cei ce ma pot ajuta la depanarea tv led philips 32pfl3008h/12 (nu sunt de specialitate inteleg electronica la nivel de amator) se aprinde led prezenta tensiune , ce ma sfatuiti mai departe?
 5. siguranta automata-intreruptor magnetotermic declansatorul magnetic declanseaza la peste 20 In -declansare rapida 0,3 s(sa zicem)si declansator termic -temporizat functie de curent , la1,2 In nu declanseaza in 2ore , la 1,5 in 3 min , 5In 3s(ceva de genul)la 30 gr ctemperatura mediului ambiant, ar mai fi caderea de tensiune pe lungimea de cablu,la 10m se monteaza doza de trecere respectind cele de mai sus instalatia electrica va functiona intrun regim termic stabil(60 gr c pentru conductor cu izolatie PVC) Sa ai spor!
 6. v67

  Cutie Contactori

  daca motorul este de 18,5 kw are I nominal aproximativ 36 a iar acei contactori AR40 a sunt ce trebue ,contactorul pentru stea 25 a va sfatuesc sa schimbati automatul stea-triunghi , AR 40 au fost cei mai slabi contactori,folositi un presostat bun dar fara supapa de siguranta nu este voie sa porniti acel compresor , o alta varianta ar fi pornirea cu softstarter s-ar putea sa coste tot atit dar pornirea fara socuri mecanice
 7. v67

  Automatizare pornire generator

  pdf ats am vazut dar pdf generator? ,in principiu intre generator exista un cablu de monitorizare -comanda , de regula pe generator gasim un automat dedicat care analizeaza reteaua si supravegheaza generatorul ( incarcare baterie temperatura bloc-motor combustiil secventa start} da comanda de pornire daca reteaua electrica de distributie nu se afla in patametrii , da comanda de revenire la intrarea in parametrii nominali ai retelei electrice de distributie pastrind generatorul in functionare la turatie joasa pentru racire.
 8. relanti -normal daca accelerez brusc se simt citeva intreruperi apoi se duce in turatia maxima la fel si in mers la schimbarea treptelor2 3 4 si accelerare imediata(sarcina medie ,cred) se simt citeva trepidatii apoi se tureaza si pare ca functioneaza corect toate astea au aparut dupa ce am alimentat la statia x.Credeti ca masina este defecta? sa merg mai departe pina consum carburantul(benzina) ?
 9. v67

  sfat achitie sistem audio

  eu cred ca va depasi 2000 lei ,nu vreau sa fie foarte scump ci raportul pret- calitate(cerinte enumerate)sa fie bun
 10. M-am hotarit sa-mi cumpar un sistem audio,pentru ai folosi zi de zi dar mai ales la petrecerile casei (craciun ,revelion ......)zona are cam 50m2 ,varog sa ma ajutati sa aleg ceva bun la care raportul calitate-pret sa fie bun as dori sa urmarim : sa fie ceva de actualitate in momentul achitiei producator model... performante...putere numar de boxe functionalitati ma intereseaza cu ce sunteti ,, inzestrati" daca sunteti multumiti sau ,,nu faceti ca mine"
 11. v67

  Termostat metoda conectare

  dati ceva detalii ,ce putere are consumaturul? daca nu are 2 contacti atunci faza va trece prin contact.
 12. v67

  contor electronic hot

  din auzite - daca sigiliul este desfacut din cauza clientului tot el plateste sigilarea
 13. v67

  Sectiune reala conductori FY

  cind mai cumparati cereti certificat de conformitate ,in cartile de specialitate sunt tabele cu sectiunea si diametru conductorului si tolerante ,in ultimul timp toleranta este doar in minus .
 14. v67

  Brasament monofazic.

  Ar fi o varianta-alegem citiva consumatori ca prioritari in limita a 10kw instalam un releu de curent pe alimentarea generala in momentul atingerii pragului de curent (sa zicem 38 A)vor fi decuplati consumatorii neprioritari (aer conditionat boiler ...) asa nu veti ramine pe intuneric ,oricum in proectare puterea instalata x coeficient de simultaneetate (subunitar)= putere contractata(din cite imi amintesc) Daca este posibil separarii unor consumatori ca neprioritari mergeti pe varianta cu bransament monofazat va scapa si de cheltueli.
 15. v67

  Alegerea sigurantei

  ,, Problema e ca sigurantele sint de tip D0I care sint construite pt tensiuni de 250 V si 400V, deci nu as gasi modelul asta pt o tensiune mai mare de 400 V." Am inteles ca ca l-ar interesa sigurante cu tensiunea de lucru mai mare de 1000v
×