Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

v67

Membru activ
 • Content Count

  528
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Se poate si mai bine

About v67

 • Rank
  Membru
 • Birthday 07/06/2016

Profile Information

 • Locatie
  braila

Recent Profile Visitors

416 profile views
 1. Pina voi studia normativul haideti sa ne dam cu parerea despre instalatia de iluminat subsol bloc locuinte: -trebue sau nu alimentat cu tensiune joasa de protectie 24 v - care ar fi mediul de incadrae privind umiditatea - referiri la tr 230/24 -pot monta o priza 230v pentru interventii si in ce conditii?
 2. Inadirea se poate face si prin manson cu tub termocontractibil , dar sa revenim la cutie de conexiuni,aici as avea de intrebat : -cablurile sunt din acelasi material? ( cu al) -cutia de conexiuni se afla in exterior -interior? praf? picaturi de apa? ...descrieti mediul. -legaturile se fac cu reglete sir cu papuci .. va astept cu informatii.
 3. v67

  Videointerfon

  As vrea sa montez un videointerfon intre casă și poartă sunt 30m urmează să sap un șanț pentru branșament pot pune și cablu pentru video interfon în șanț ? Și ce cablu? Mulțumesc.
 4. O varianta ar fi Camera deTratare aAerului deci pe scurt CTA am vazut la un spital ,este compus din doua ventilatoare (introducere - eshaustare)filtre baterie racire, baterie incalzire tubulatura agregat frigotehnic centrala termica, aparat udificare. Nu stiu cu ce randament functioneaza,specific este ca aerul este evacuat (70 la suta) prin partea de jos ,deci particulele de praf nu se ridica sa ajunga in caile respiratorii. Voi ce parere aveti ?casele viitorului vor avea asa ceva in dotare?
 5. Daca numarul de circuite intr-un tablou elrctrice este 5(sau mai mare) sau curentul este mai mare de100a (sau egal ) se pune intrepator general sau separator de sarcina.
 6. Spitalele sunt dotate cu Camere de Tratarea Aerului aceste CTAuri au filtre de aer -prin tubulatura de aer circula aer filtrat rece sau cald in camera aerul este eliminat prin partea de jos deci nu va ridica particule fine de praf ...toate aceste lucruri le gasim intr-un normativ.
 7. Scuze ,alimentare trifazata P =1,73xU xI cos fi ,daca iese 4mm2 din calcue foloseste 6 mm2 ,repet pentru distante scurte efortul financiar nu este semnificativ.
 8. bornele contorului de energie reprezimta punctul de delimitare aretelei de energie elebtrice-sunt sigilate firida este proprietatea asociatiei deci cine are acces si in ce conditii?Caelectrician autorizat cum procedezi?
 9. fara a intra in calcule mergem pe varianta supradimensionata -cablu 3x6 mm2 daca il ingropati CYABY3x6mm2 containarul legat la priza de pamint .
 10. Se calculeaza puterea instalata definita ca fiind suma puterilor consumatorilor . aceasta putere este inmultita cu factorul de simultaneetate,si factorul de cerere (ambele sunt subunitare} se calculeaza curentul cerut din formla puterii P =UXIx cos fi(socul de purnire nu mai mare de 35 a/mm2 la cupru) urmeaza sa calculati caderea de tensiune pe lungimea de cablu pentru 4mm2 si 6 mm 2 daca distanta e mica nu merita atitea calcule dar la distante mari da,deci va indrum sa cautati manualul electricianului editie 1995 (il gasiti si in format digital ) sa puneti toate datele problemei si poate cineva va ajuta . numi bine.
 11. despre IMPRO ce stiti? un deviz de lucrari montat reper ?/pret se poate?
 12. Inteleg ca punctul de masura se afla pe hol in firida,siguranta este in amonte de contorul de energie deci nu aveti voe sa interveniti .Daca apare un eveniment vecinii va va acuza..mergeti pe varianta(periculoasa)-scoateti conductorul izolati ...
 13. un deviz de lucrari -pret (orientativ)
 14. Electromotorul cred că este construit pentru 380 /stea 220/triunghi,deci invertorul va furniza una dintre tensiunile compatibile ,pot fi programata rampă de pornire -oprire și alti parametrii specifici convertizoarelor de frecventa? Daca da as vrea sa știu ce model este.
 15. Vreau sa construesc un uscator rotativ pentru rumegus 300-500 kg/h as dori bineinteles contra cost un proect sau documentatia unui produs industrial in vederea copierii .va asgur ca nu voi comercializa produsul este pentru uz propriu. Ar fi bun si unul sh .
×
×
 • Create New...