Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa Samsung BN44-00192A


Postări Recomandate

Dumneata ai acolo o problemă simplă de sursă defectă,iar dacă ați fi specialist -dar sigur nu sunteți :rade: -ar trebuii să cunoașteți faptul că atunci când alimentați sursa după ce o presupuneți "depanată",nu o conectați direct la rețea,ci printr-o rezistență serie de 100-330 Ohm/16W :96. După ce funcționează în acest mod,și nu mai prezintă manifestări violente,atunci o conectați direct la rețea :96Altfel s-ar putea să sară siguranța de la Porțile de Fier :rade:

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Condensatorul de filtraj explodeaza cand se depaseste tensiunea de lucru (sau daca puntea este in scurt si intra alternativul). Deci circutul PFC nu lucreaza corect si tensiunea este peste 450v in loc de 390v. Scoateti din circuit mosfetul (sau mosfetii) aflati pe pfc si vedeti cum se comporta. Unele teleValabivizoare merg si fara. Este valabil pentru circuitele in care controllerul pfc nu este incorporat in controllerul pwm (2 circuite integrate diferite). Puneti in locul sigurantei un bec 220v/60-100w. Sursa fara sarcina. Daca becul ramane aprins dupa pornire ceva nu este in regula. Daca se aprinde scurt si apoi se stinge este ok. Daca ati gasit mosfetul (mosfetii) ars schimbati si controllerul.

L.E. Am vazut, dupa ce am postat ca ati gasit defectul. Condul este in circuitul snubber ?.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări