Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Ionut

Membru activ
  • Content Count

    125
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Ionut

  • Rank
    Membru
  • Birthday 06/01/1987

Profile Information

  • Locatie
    Iasi

Recent Profile Visitors

389 profile views
  1. Am gasit! Se poate inchide! Multumesc!
  2. Mainboard BN41-01795A compatibil cu panel LTF320AP13, pentru un Samsung LE32E420
  3. Mainboard-ul este functional, suspectez sursa! Mai sap, revin! Azi nu vrea sa faca nici o figura acest tv! O fi posedat!
  4. Va multumesc! Asta banuiam si eu! Revin cu informatii dupa ce fac cateva masuratori pe mainboard, eventual il si "gatui putin" :D
  5. Revin cu problema acestui tv! In momentul in care tv-ul sta deschis ceva vreme si apuca sa se incalzeasca, daca il inchid si apoi il deschid, backlight-ul dispare in cateva secunde. Daca insist, dupa vreo 2-3 reporniri, isi revine, sta aprins. Ciudat faptul ca in momentul in care deconectez cablul de la mainboard, backlight-ul sta aprins, indiferent ca e rece sau cald tv-ul. Am verificat tensiuni, ok! Tensiunea inv-on, in momentul in care backlight-ul pica, ramane de 5v. O alta problema ce ar fi la acest tv, nu pastreaza setarile dupa ce il repornesc. Mainboard: BN41-01165A Psu: BN44-00265B Invertor: CMO T87i030.0 Panel: ChiMei V460H1-L06 rev.C1
  6. Buna seara! Stie cineva pe unde pot gasi lampi in forma de U pentru un tv lcd de 46" Samsung le46b530p7w, am cautat online si nu am gasiti nimic in RO, sau daca se pot adapta barete led de la un Samsung led tot de 46". Baretele le-am gasit de cumparat insa ce fac cu driverul necesar pentru ele? Va multumesc, stima! L.E. : Uitasem sa spun ca are momente cand ecranul sta si 2 ore deschis fara sa schiteze nimic, alteori se deschide pentru cateva secunde apoi se inchide ramanand doar sunet.
  7. Nu! Am schimbat pasta si l-am pus la loc. Revin cu informatii in momentul in care fac rost de un osciloscop
  8. Cel din dreapta de pe panoul frontal, stiu ca indica supraincalzire,insa nu acela e aprins ci cel rosu de pe pcb( sunt doua, unul langa altul) Diodele mari de pe iesire sunt masurate, sunt bune, am schimbat igbt-urile si am pornit invertorul, pornea, afisa curentul pe panou insa nu dadea nici o tensiune pe borne. Releul este ok. Am sa verific cu un osciloscop zilele astea, si tensiuni. Momentan am ramas din nou fara doi tranzistori din patru (au intrat din nou in scurt). Am gasit un rezistor de 5.18 +/-1%, strapuns pe langa acele doua leduri verzi.
  9. Buna ziua! La rugamintile unui prieten, am acceptat sa incerc sa ii repar un invertor de sudura MMA-300 ce nu mai dadea nici un semn de viata, ptc-ul fierbinte si igbt-urile in scurt! Am schimbat igbt-urile 40n60pfd cu fgh40n60smd, am verificat diode, punte, tensiune condensatori, toate bune. Porneste invertorul, insa nu are tensiune pe iesire. Cele doua led-uri verzi dintre diode si igbt sunt aprinse insa ma ingrijoreaza ledul acela rosu aprins din dreapta imaginii. Poate este cineva care s-a mai confruntat cu acest model si poate sa-mi spuna daca e bine acel led rosu aprins sau trebuiau ambele sau deloc si unde trebuie sa mai fac verificari. In dreptul led-urilor nu scrie ce avertizeaza. Nu gasesc nici schema, banuiesc din cauza ca e o chinezarie de invertor. Va multumesc, cu toata stima!
  10. Va salut cu respect! Ma chinui cu o sursa 17ips71 (varianta cu un singur optocuplor) provenita dintr-un LED Teletech 32 inch, care a suferit un soc electric. Tv-ul nu prezenta nici un semn de viata. Sursa debiteaza doar doua tensiuni : 12v si 24v celelalte fiind in sarcina mainboard-ului 17mb82s. La desfacerea capacului, masuratorile indicau 0v la orice pin iar bara de 400v indica 300v. Am schimbat u202 fan6300a, q15 mdf7n65b cu fqpf7n65c, d37 zenner de 12v, u4 opto k10104 cu el817, u1 tl431samf2 cu kia431a, verificat diode - ok, verificat rezistori 0 ohm - ok, schimbat 2 cond de 400v 39uf cu unul de 450v 100uf. Cu sursa neconectata la mainboard, tensiunile de 12v si24v apar dar scad incet, treptat, iar daca pe bara de 12v pun o sarcina cat de mica, scade la 6-7v si ramane acolo. Am demontat chopper-ul din circuit si am aplicat 12v pe bara de 12v si 24v, televizorul functioneaza. Nu stiu ca sa mai fac! Orice sfat e binevenit! Va respect! vestel 17ips71 r3.pdf
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.