Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu buteaza (nici HDD nici cd instalare)


Postări Recomandate

Salut.Am o problema.Nu mai incarca windows de pe hard.Apare mesajul:status 0xc000000f urmat de boot section failed because a required device is inaccessible.In bios se poate intra si am setat sa faca boot dupa cd-ul de instalare dar am acelasi mesaj dupa restart,tastatura nu functioneaza decat in bios.Unitatea optica dvd este Asus aproape noua.Am verificat banda IDE pin cu pin si masurata este ok.Am dvd pe master iar hdd pe slave.Placa de baza este Gigabyte GA-73PVM S2H.Nu stiu ce sa mai fac.Orice raspuns va fi apreciat.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

În astfel de situații, în primul rând se scoate bateria de la BIOS. Nu ”load defaults”, nu alte prostii, pur și simplu scos bateria 1-2 minute. După care poți încerca fără hdd, să bootezi de pe dvd cu un Live CD, de exemplu Knoppix. În felul ăsta știi dacă are hard disk-ul vreo problemă. Orice CD de boot e bun pentru asta, dacă n-ai Knoppix. Dar hard disk-ul să fie deconectat fizic, ca să îl excluzi complet din teste.

 

În rest, are dreptate [gigiones] - dvd-ul se pune pe slave și hdd-ul pe master, cu master-ul la capătul cablului IDE și slave-ul pe conectorul intermediar. Vezi să nu ai vreun conflict între ele, adică să nu fie pe master și dvd-ul și hdd-ul. La cablul IDE, capătul liber mai lung vine în placa de bază, conectorul intermediar nu e chiar la jumătate, e decalat spre capătul unde se conectează hdd-ul master.

 

Cele mai neobișnuite defecțiuni apar din cauza erorilor de memorie RAM. Ar fi bine să ai un CD cu Memtest 3.5 sau 4.0, ca să poți testa memoria RAM. Și tot așa, încerci să bootezi fără hard disk, numai cu CD-ul cu Memtest. Există o foarte mică parte din memoria RAM de care Memtest-ul are nevoie el însuși ca să ruleze și dacă ai ghinionul ca defectul să fie chiar în acea zonă din RAM, îl poți depista numai înlocuind modulele. Eventual, dacă ai mai multe module RAM, poți încerca să pornești doar cu câte unul, ca să-l depistezi pe cel defect.

 

Cele menționate mai sus trebuie efectuate în ordinea asta, adică mai întâi scoți bateria de la BIOS și abia apoi încerci restul. 

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Revin.Am scos hardul si booteaza dupa cd-ul de instalare.Cum conectez hardul s-a blocat.Este model WD800JB,DE 80G Enhanced IDE produs de Western Digital.Daca are cineva unul similar sau peste 80G functional,ofer la schimb un sistem Intel p4/2800(placa de baza Gigabyte,procesor Intel,cooler,placa video,retea).PM

Link spre comentariu

Placa de baza este Gigabyte GA-73PVM S2H.

 

Dacă placa nu are decât controller IDE, e mai greu să faci rost gratis de unul SATA în slot PCI, iar dacă trebuie să îl cumperi, nu se justifică investiția. Dacă ar avea controller SATA pe acea placă de bază, probabil l-ar folosi. 

 

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2691#ov

 

daca citeai putin specificatiile placii de baza, vedeai ca dispune de 3 conectori sata . si din cate stiu eu (probabil ma insel) nu va putea folosi un hdd cu adaptor pci pentru sistem de operare deoarece bios-ul nu "citeste" sloturile pci la ordinea de boot. 

Editat de dj_ando_83
Link spre comentariu

daca citeai putin specificatiile placii de baza, vedeai ca dispune de 3 conectori sata .

 

Dacă tu crezi că stau să citesc specificațiile plăcilor de bază ale diverșilor utilizatori, poți să crezi în continuare tot așa, n-am nimic împotrivă :rade: .

 

Mi se pare normal să ajuți omul în direcția în care vrea el să meargă, nu să-i explici că ar trebui să-și cumpere altceva.

Link spre comentariu

pai nu ti se pare normal sa citesti asa ceva inainte sa dai un sfat? hdd-urile ide sunt depasite si mi se pare normal sa treaca la sata daca hdd-ul e defect. 

si fi sigur ca nu ma astept sa citesti specificatiile vreunei componente inainte sa dai vreun sfat. probabil experienta isi spune cuvantul daca nu ai nevoie de asa ceva.

o zi buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări