Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

BUGHIU

Membru activ
 • Posts

  7,918
 • Joined

 • Last visited

About BUGHIU

 • Birthday 10/14/1971

Recent Profile Visitors

1,788 profile views

BUGHIU's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Din pacate asa este !! Trebuie inlocuit procesorul cu unul nou,deoarece ,chiar daca faci reballing-ul ca la carte,tot nu va merge mult timp!! De ce? Din cauza acelor bumpere,conexiunile tot din fludor dintre pastila de siliciu si suportul chipului,se pare ca din cauza stresului termic acestea incep sa se fisureze slabind contactul electric !! Odata ce sectiunea prin care se alimenteaza pastila de siliciu se micsoreaza,creste rezistenta electrica intre pastila de siliciu si suportul procesorului.Asta duce la incalzirea si mai puternica a cipului cand este solicitat
 2. Am reusit pana la urma sa-mi dau seama ce are !! Ledurile din panel si pe langa astea ,clientul atat a butonat butonul joystic din spate pana a trecut tv-ul in modul OFF cand nu mai poate fi pornit deloc din telecomanda si nu mai are nici led de st-by,pornirea facandu-se doar din butonul joystic !! Multumesc colegului Costica pt revista de unde mi-am dat seama de problema cu lipsa iluminari ledului de st-by!! Initial am pornit sursa fortat,dar pt convertorul asta cu BD9479FV e nevoie si de o tensiune pe pinul DIM pt a porni ,nu doar BL-ON!! Pe magistrala de DIM este si pinul de STB a controlerului!! Concluzia,a pornit si iluminarea dar doar jumatea de sus a ecranului si cum era de asteptat ,la AS...O spune : '' Producătorul ne-a informat că fabricarea articolului a fost oprită. Prin urmare, în prezent, AS...O nu mai poate furniza acest articol. !! Baretele au codul 705TLB4947020K00D si cum era de asteptat in tara NU se gasesc nicaieri decat prin Polonia pe ceva site!! Concluzia ?! Renunt la reparatia lui!! Setul de barete adus de pe afara ,ajunge poate la la 100 de lire sterline cu transport cu tot .....Daca mi-ar oferi cineva gratis un Philips de genul ,nu cred ca l-as accepta!! Marca Philips nu mai este ce a fost candva,din pacate!! Inca o data ,multumesc celor ce mi-au citit postarea si m-au ajutat cu idei!! O zi buna!!
 3. Multumesc de revista colegu Costica Tv!! Sa vad ce rezolv!! Dar tare ma tem de ...procesor busit!!!
 4. Colegul dan-a2 si pe mine ma bate gandul asta cu operatia.....
 5. [email protected] Multumesc anticipat! Eu am microscop ,varianta asta mai naspa .....dar nah,cand iau ochi din el si ma uit pe placa ...degeaba ma uit!!!
 6. Daca doriti sa mi-o trimiteti...va multumesc!! Nu am mai prea cochetat cu reparatiile din cauza ochilor !! Nici pe forum nu am mai intrat de foarte mult timp!! Vad foarte rau de 2-3 ani incoace!! Abia vad sa scriu si sa citesc si pe forum.... si am fost nevoit sa renunt la atelierul din Oradea si doar acasa mai repar la cunostiinte sau ,cazul de fata,aparate la care au renuntat depanatori sa le repare in alte locuri!! Asa ca doar acasa,rar ...
 7. Colegul ''sesebe'' credeti ca e primul tv sau prima sursa reparata?! Daca ati reparat multe la viata dvs si ati intalnit si acest model de sasiu Philips ,atunci stiti bine ca e un dezastru de tv ca si conceptie si capacitate de procesare a informatiilor digitale!! Multi se feresc de el!! Placa de baza noua nu se gaseste de cumparat,doar sursa la vreo 4-5 milioane!! Schema macar a sursei ,la fel,nu exista nicaieri iar a placi de baza nu mai are rost sa zic ca nu !!Procesor doar pe e-bay sau China,la risc!! Exact cum spunea colegul Costica Tv!! Deci mai reflectati putin !! No ofense!!
 8. Nu as zice sa fie defectiune pe sursa ,din moment ce pornita fortat ,separat de placa de baza ,porneste si pe bara de 12v duce lejer un bec auto de 21W!! aici altceva e problema ,nu sursa!! Stiu de varianta cu ''recovery'',dar in cazul meu nu se poate din pacate!! Nu se aprind ledurile ,nu merge nimic,nicio comanda.... Cu alte cuvinte e ....leguma...tv-ul!!
 9. Buna tv-ul din titlu cu sursa FSP113-4FS01 ,panel TPT480LS-HJ03,placa de baza 715RLPCB0000000055....are urmatorul defect : la introducerea in priza ,ledul de st-by nu se aprinde si sursa e comandata direct de placa de baza cu comanda ''power on'' o tensiune de 3.4v, fara sa dau vreo comanda din butonul din spate sau din telecomanda!! Astfel ,pe sursa apare si tesiunea de 12v!! Totusi ,tensiunea data de convertorul pentru ledurile panel e mai mica cu 20v decat normalul si ledurile nu se aprind!! 100% lipsesc alte comenzi pt convertor de la placa de baza!! Daca decuplez placa de baza de la sursa ,nu mai apare tensiunea de 12v,sursa nu mai primeste comanda ''fantoma '' de -power on- de la placa de baza!! Banuiesc ca sansele sa gasesc o schema a placi de baza 715RLPCB0000000055 sant egale cu zero,ca sa pot face masuratori pe ea?!?! Ar putea ca softul din EMMC sau SPI sa dea acest defect sau e o problema hardware (procesor defect)?? Care e responsabil cu pornirea ? Softul din SPI sau din EMMC?? Va multumesc!!
 10. Vad ca are SSD OEM nu HDD !! Model : 3C0A104005-R!! De fapt toate variantele de SW de la 62....incolo cred ca sant cu SSD!!
 11. La navigatie faceti referire?? Pai si pe masina face acelasi lucru ca pe masa de lucru!! Porneste merge un timp si se blocheaza apoi se stinge singur!!La reset nu mai porneste singur si nici in ''test mode '' nu pot intra din cauza timpului scurt cat sta functional!! Nu ajung decat pana in ''radio service''!! Pana la urma cred ca e vorda de software!! E software OEM de fabrica!! Hardware nu pare a fi defect!! O sa caut un soft de update ,ca downgrade nu se poate face!! Am softul SW5238 dar nu merge decat ceva superior SW6270!! Poate doar daca as formata HDD cumva sa fie blank!!
 12. Sa fie softul vinovat oare?? In cazul asta ar trebui sa-i fac downgrade de la 6270 la o versiune gen 5238?!?! Se poate face ??
 13. L-am scos afara,alimentat cu 12v si merge!! Ce e ciudat de ce nu reporneste singura navigatia dupa resetare ,doar din butonul de pornire!!! Si alta ciudatenie ...imediat ce apas pe cele 3 butoane se stinge imediat ...!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines