Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator SONY STR-DE598


Vizitator Daniel Nafplio

Postări Recomandate

Daca avea final ars nu mai iesea din protectie. In functie de semnalul de intrare se poate atinge maxim de putere (volumul maxim) chiar daca potentiometrul de volum este la 50%. Intra in protectie ca atat poate ampliful, iar de incalzit e ceva normal...pana la o limita. :95  Eu am facut upgrade radiator cam la toate amplifurile, iar ca masura extra am pus cate un cooler de pc (60x60mm) alimentat de la incarcator de telefon, care sa mai miste aerul prin radiator (radiatorul fiind montat in carcasa de fabrica, curentul de aer este inexistent).

Una peste alta, nu e un amplif de forja...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie explicat cum funcţionează o protecţie.

Acţionează nu numai la apariţia unei tensiuni continue la ieşiri, cazul străpungerii etajelor finale, fie că sînt cu trz, fie cu integrate, dar şi la volum exagerat, adică tensiune alternativă mare la ieşiri. Acelaşi circuit din protecţie se ocupă de ambele situaţii prin încărcarea unui cond de 47...220uF. Uneori, din cauza uzurii, acel cond îşi pierde capacitatea şi protecţia acţionează la nivele mai mici, căci cond se încarcă mai repede.

Şi acum un alt detaliu: de regulă, volumul maxim e calculat să se obţină în poziţia mediană a puţometrului de volum, altfel se poate obţine şi la alte poziţii în funcţie de nivelul semnalului de la intrări, dacă e prea slab nici la maxim nu se va auzi ceva, invers, dacă e prea puternic la primele gradaţii sparge urechile.

Astea sînt pe înţelesul tuturor... sper.

Link spre comentariu
Vizitator geogeo

Tartor ...zici ca ar fi acel condensator ?  Dar ma gandesc ca poate asa e facuta sa se protejeze la volum de 73 pe display, la 72 nu intra in protectie  fara boxe  conectate,am facut asta crezand ca este de la boxe.

 

O sa-i pun un cooler de sursa pc cum a zis mariu75  macar cat ascult  la  volum 60 sa nu se mai incinga  asa tare,m-am cam saturat de omleta :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări