Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intel Pentium D 925 sau...?


Postări Recomandate

Mie imi par stupid de mari declarate TDP-urile pt pentium Dual-core, celeron dual core si i3-urile noi (sandy, ivy, hasvel). Nu au 65 W sau 55W alea nici supravoltate si overclocate la maxim. Nu se refera 65W cumva la tot sistemul? cam asa ar fi din ce vad prin fisierul ala atasat.Nu stiu ce vrea sa exprime acel TDP pus lafel pe clase intregi de CPU-uri. E si aberant sa ai TDP 65W la un Core 2 duo cu 4MB L2 si acelasi TDP si la un celeron dual core cu 0,5 sau 1MB L2 deci cu mai putini tranzistori consumatori de curent.Nu mai spun ca wolfdalurile au trecute acelasi tdp cu conroe alendale si de fapt toate procesoarele duale core din tehnica core de dupa netburst.La pentium D cred ca consumul atinge 95W in full si OC dar la alea mai noi nici 65W declarati nu ating dupa cum vedem in exemplele pt E2160 si 2140.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

E cred ca e cat rezista sa ii dai in gusa fara sa faca probleme. E o valoare garantata.Ex. seria E are un capac protector. Intre el si siliciul de sub el e o rezistenta termica. Si daca ai pune mama coolerelor si a pastelor, intotdeauna miezul va fi putin mai cald decat radiatorul.Probabil nu e bine sa insisti peste acea valoare pt ca interiorul va atinge cote alarmante.

Link spre comentariu

E vorba de capacul metalic numit IHS?Rezistenta termica e chiar mare in unele cazuri. De exemplu la al meu sta lejer la 45 de grade in interior desi pe senzorul extern arata cu 15-20 de grade mai putin adica vreo 25 si chiar radiatorul e rece. Acelasi senzor extern imi arata la pentium D valori mult mai mari si cred ca e bun senzorul.E 21xx stiu ca arata pe senzorii interni insa valori foarte mici de genul 30 grade. Desi e ruda buna cu celeronul meu totusi nu inteleg de ce acele celeroane au asa temperaturi mari interne desi sunt extrem de reci la exterior. Am verificat la mai multe cpu-uri si pc -uri cu celeron conroe-L si toate-s cam lafel cu temperaturile

Link spre comentariu

iata temperaturile dupa catev aore de mers, miezul din cpu are 48-50 de grade iar radiatorul doar 28-30, deci diferenta de 20 de grade verificat si cu degetometrul. Placa video nici 40, e rece si ea daca o verific cu degetometrul. Posted Image.

 

C1E nu-mi da mai jos de 1,13 voltii pt CPU.

Link spre comentariu

cand am avut pentium D am facut de cateva ori downclock pana la 800Mhz din scaderea FSB-ului din windows. Statea pe la 22 de grade dar cu 4MB L2 si dual core era capabil in continuare sa faca treaba, browsingul rulatul filmelor si altele nu erau problema.

Posted Image

Link spre comentariu

ala la 880mhz era mai puternic decat astalalt, cel putin la utilizare normala. Inteste o fi mai slab cred.

Posted Image

 

Asta scade singur la 1200Mhz in idle. Downclock i-am facut doar pana la vreo 960Mhz tot din windows cu un utilitar mai demult, ajutat si de c1e.

Link spre comentariu

daca a facut upgrade de la xp la 7 evident ca initiatorul nu mai vede diferenta intre pentium 3 si dual core mai ales la cat de bine gestioneaza resursele si daca o fi cu doar 1GB de ram e chiar nasol.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Cautand alte  informatii legate de procesoarele  intel  generatia D si generatia E am dat din nou peste topicul de aici. Pe desktop am facut upgrade-ul( suporta pana la maxim D935). Am primit moca si o placa video  veche  pe slot AGP ,un amd hd3850, si am instalat windows 7 starter . Momentan am vreo 2 Gb rami DDR1 (antici). Aaa precizez  ca separat am un laptop cu procesor i3  deci  desktopul il tin mai mult  pentru jocuri asa din placere.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări