Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor sensor de miscare cu bec halogen


schnapy

Postări Recomandate

Am cumparat azi un senzor de miscare cu bec halogen. Problema e urmatoarea: Acasa l-am desfacut pentru a vedea montajul, i-am scos becul si cand l-am montat la loc iesea fum din bec (sau de pe acolo de pe undeva). Becul ala trebuie pus intr-o anumita pozitie ??? Io nu cred. Urmatoare problema e ca as vrea sa conectez o alarma la acest dispozitiv. De unde as putea sa ma leg?Ps: Becul e de 500W si se incalzeste ffffffffffffff tare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

am si eu un senzor de miscare....si dupa cate am vazut eu, principiul de functionare sa aprinda becul ala e ceva de genul....senzorul depisteaza prezenta unei persoane si activeaza un releu care conecteaza becul, tu poti sa pui o alarma care sa o bagi in priza si si pe parcursul cablului sa ii intrerupi un fir si sa il legi la releu, el cand va actiona va porni alarma.....in leg cu becul acela....nu conteaza cum il pui..vezi ca becurile cu halogen sunt cam sensibile...poate lai scapat sau lai lovit din greseala....banuiesc ca becul e problema...daca nu de el era vb ca a iesit fum..atunci este din montaj :)

Link spre comentariu

becurile cu halogen se incalzesc incomparabil mai tare decat becurile normale ( balonul este din sticla de cuart ) si NU se manipuleaza cu mana goala !!! ... daca a fost atins cu mana ramane pe balon o cantitate suficienta de grasime din transpiratie care in momentul aprinderii becului intra in reactie cu sticla !!! ... cateva manipulari de genul asta si ai avut un bec cu halogen !!! ... daca totusi ai pus mana pe el sterge-l cu alcool , mai lasa-l cateva minute sa se usuce si planteaza-l cel mai la indemana cu o batista curata si uscata ! ... fumul pe care l-ai vazut a rezultat tocmai in urma fenomenului de mai sus ... raul facut nu mai poate fi dat inapoi ... ai insa grija pe viitor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări