Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
schnapy

Ajutor sensor de miscare cu bec halogen

Recommended Posts

Am cumparat azi un senzor de miscare cu bec halogen. Problema e urmatoarea: Acasa l-am desfacut pentru a vedea montajul, i-am scos becul si cand l-am montat la loc iesea fum din bec (sau de pe acolo de pe undeva). Becul ala trebuie pus intr-o anumita pozitie ??? Io nu cred. Urmatoare problema e ca as vrea sa conectez o alarma la acest dispozitiv. De unde as putea sa ma leg?Ps: Becul e de 500W si se incalzeste ffffffffffffff tare.

Link to comment
Share on other sites

am si eu un senzor de miscare....si dupa cate am vazut eu, principiul de functionare sa aprinda becul ala e ceva de genul....senzorul depisteaza prezenta unei persoane si activeaza un releu care conecteaza becul, tu poti sa pui o alarma care sa o bagi in priza si si pe parcursul cablului sa ii intrerupi un fir si sa il legi la releu, el cand va actiona va porni alarma.....in leg cu becul acela....nu conteaza cum il pui..vezi ca becurile cu halogen sunt cam sensibile...poate lai scapat sau lai lovit din greseala....banuiesc ca becul e problema...daca nu de el era vb ca a iesit fum..atunci este din montaj :)

Link to comment
Share on other sites

pai da...legi alarma in paral cu becul numai daca becul e legat de la releu la 220V, dar banuiesc ca asa e..ca becul se alimenteaza la 220V, studiezi inainte montajul sa nu faci vreo prostie..eu o sa iti pun o poza cam cum zic eu ca trebuie legat....chestia am facuto in paint si nu sunt eu mare desenator :)

Link to comment
Share on other sites

becurile cu halogen se incalzesc incomparabil mai tare decat becurile normale ( balonul este din sticla de cuart ) si NU se manipuleaza cu mana goala !!! ... daca a fost atins cu mana ramane pe balon o cantitate suficienta de grasime din transpiratie care in momentul aprinderii becului intra in reactie cu sticla !!! ... cateva manipulari de genul asta si ai avut un bec cu halogen !!! ... daca totusi ai pus mana pe el sterge-l cu alcool , mai lasa-l cateva minute sa se usuce si planteaza-l cel mai la indemana cu o batista curata si uscata ! ... fumul pe care l-ai vazut a rezultat tocmai in urma fenomenului de mai sus ... raul facut nu mai poate fi dat inapoi ... ai insa grija pe viitor !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines