Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificarea inclinatiei unei mici oglinzi.


Vizitator TheAngel

Postări Recomandate

Vizitator TheAngel

Salut,

 

Incerc sa gasesc posbilitatea de a modifica inclinatia unei mici onglizi, evindent acest lucru sa fie facut prin comanda electrica, de catre un microcontroler.

Ideea a pornit de la acest proiect http://www.instructables.com/file/F3Q1IAIFJ64CD22, doar ca nu ma intereseaza ideea de a face un show laser pornind de la un semnal audio, ci ma intereseaza ideea de a face forme geometrice exacte.

Din nefericire partea mecanica pentru proiectul dat ca exemplu, este putin cam delicata, si ceea ce am realizat pana acum nu imi confera exactitatea de carea as avea nevoie.

Am incercat sa caut alte solutii de a modifica aceasta inclinatie, insa fara prea mare success.

M-am gandit la o varianta cu doua motorase pas cu pas, dar nu cred ca ofera viteza necesara, si probabil partea de mecanica va fi deasemenea complicata.

Poate cinvea are o idee mai buna.

 

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator TheAngel

Am vazut si "Galvo scanning". Din nefericire sunt cateva impedimente (nici nu stiu in ce ordine sa le pun):- asa cum ai spus este o solutie industriala ... mie imi trebuie pentru un proiect acasa.- nu prea sunt disponibile in ro (din cate am studiat)- pentru a face un scanner xy ai nevoie de mai multe astfel de oglinzi- nu mai retin preturile la astfel de oglinzi .. dar tin minte ca erau suficient de mari.Desi e o intrebare pe care ar trebuii sa o pun pe aria lasere, nu am inteles foarte clar de ce toate scanerele xy cu galvo aveau nevoie de un "blind spot". Nu se putea pur si simplu sa se ia alimentarea de pe laser ?Nu astept neaparat un raspuns la aceasta intrebare, o sa o pun la momentul oportul pe aria corespunzatoare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cea mai buna varianta in cazul unei inclinatii mici ar fi ansamblul lentilei de la un cdrom sau dvdrom. Pentru inclinatii mai mari, asa cum s-a mentionat anterior, "voice coil" de la HDD.Ca sa puteti mentine bratul "voice coil"-ului la o pozitie fixa puteti folosi o metoda optica de "centrare", un disc cu o fanta cu dimensiune variabila, lipit de bratul mobil si, in functie de unghi, modifica fluxul de lumina care cade pe detector.Presupun ca treaba cu "blind spot" era necesara la laserele cu gaz ca sa nu iasa din parametri prin racire. Sau pur si simplu era "calibrarea" ori protectia ochilor spectatorilor (cel mai probabil). Dau si eu cu parerea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări