Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie sanitara apa curenta fara curent electric


Vizitator liubarschi

Postări Recomandate

Vizitator liubarschi

Se da urmatoarea problema:cabanuta mica si draguta, fara curent electric, locuita in weekend cu o sursa de apa cu pompa manuala, consum gandit maxim 100 l apa rece, si maxim 50 l apa calda per zi.Momentan nici prietena nici mama nu prea vor sa vina acolo ca nu avem apa curenta.Am vazut prin alte parti sistem de apa fara curent electric, folosind pompa manuala cam 10 minute se umplea un rezervor pe undeva, iar cand aveai nevoie de apa calda, recuperai caldura de pe evacuarea sobei.Sistemul avea un debit mic, dar la ce frumuseti erau afara, as fi facut dus si cu ibricul.Eu vreau sa cumpar o masina de gatit pe lemne pritty(cu rezervor de apa integrat) si pentru incalzit si pentru gatit si pentru apa calda(cei care o vand spun ca este doar pt agent termic, nu pt apa pt dus) si evental si un panou de apa calda, si cumva sa reusesc sa le integrez intr un sistem gandit fara sa folosesc momentan curent electric.Caut un proiectant al acestui sistem, precum si un instalator.Astept recomandari, sugestii, bate si alte ganduri de bine.Ofer bere rece si mititei facuti in casa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ne spui si noua unde se afla aceasta " cabanuta mica si draguta". La profil nu exista nici o locatie. Daca am avea mai multe detalii poate putem sa te ajutam. Inteleg ca acolo exista apa. Vine de sus sau o extragi manual (fara curent am inteles) din pamant. Detalii pentru a te ajuta.

Link spre comentariu
Vizitator liubarschi

Salut, scuze vis a vis de locatie.10 km de Bucuresti, apa din pamant, pompa manuala de adancime, nu stiu debitul dar pare ok.

Iarasi, daca sistemul ar fi mai usor de configurat cu apa de ploaie, as putea sa adaug si chestia asta.

Ca sa raspund in avans de ce nu vreau curent:momentan ajung acolo doar eu, iar pt mine este de ajuns sistemul actual in care am un rezervor de 5 l, cu robinet, (pe care il umplu la pompa manuala), agatat de perete cu scurgere intr o chiuveta micuta care se duce direct in gradina afara (folosind doar sapun din ala ecologic) si am toaleta cu compostare.Am o lampa cu gaz si lumanari, iar atmosfera e foarte relaxanta.Cabanuta e f mica dar nu a atras-o nici pe mama, nici pe prietena pe motiv de apa curenta.Imi este frica ca bag banii in sistem fotovoltaic si in alte chestii si ele tot nu vor vrea sa vina.De aceea as dori momentan sa fac doar apa curenta, iar daca vor fi atrase voi pune si curent , doar o baterie de masina si leduri, si poate cand vor vrea sa stam acolo mai mult, vom face o casa adevarata, cabanuta actuala fiind un garaj granitul obtinut pe gratis, si facut cabanuta cu munca intre prieteni.

Masina de gatit pe care vreau sa o cumpar e pritty w10 cu manta cu apa, si tare as vrea sa folosesc si caldura evacuata pe horn.

http://www.prity.ro/masini-de-gatit-prity

Iar un panou de apa calda e deja prea mult sa folosesc fara curent, corect?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Nu a raspuns nimeni, oarecum logic.In conditiile tale, singura varianta ar fi un rezervor PE garajul ala din beton (cum l-ai "acoperit"? Cu membrana sau ai facut sarpanta? Daca ai un "pod" e ceva mai ferit de priviri si tentant pentru "luat"). Acolo pompezi apa care vine prin cadere. Bineinteles, NU iarna, cand inghetul ti-ar crapa acel rezervor. Desi nu e clar in text, inteleg ca nu se locuieste acolo, dar chiar si asa, inghetul acelui rezervor e foarte posibil (un timp si socrii mei aveau instalatia de apa pe aceasta configuratie; preferasem solutia aceasta din cauza deselor si uneori prelungitelor intreruperi a alimentarii cu energie electrica. Podul fiind neincalzit, cu toate izolatia rezervorului, apa ingheta pana la urma in perioadele geroase. Din fericire s-a facut reparatie capitala pe reteaua electrica si am trecut la hidrofor care e sub adancimea de inghet).Alta solutie simpla si ieftina eu nu vad....Succes!

Link spre comentariu

Cu ce faceti deplasarea acolo? cu autoturismul propriu? daca da, atunci aveti o sursa de energie electrica. Pompa aceea de apa poate pompa si deasupra nivelului manerului sau este acel model gen "cismea stradala" cu partea superioara deschisa? Conteaza acest detaliu pentru ca sa puteti sti daca puteti pompa apa la rezervorul din pod. Ca sa actionati pompa aceea mai "modern", confectionati o roata cu diametrul cursei manerului de la pompa si cuplata la un reductor cuplat la un motor de 12V, alimentat din acumulatorul auto. Sau puteti folosi un al doilea acumulator pe care il incarcati acasa sau de la auto. Daca pompa nu poate pompa deasupra manerului atunci este necesara inca o pompa pentru acel rezervor superior.Daca bate vantul in zona in perioada cat sunteti acolo puteti folosi o "morisca" pentru pomparea apei cuplata la acea pompa.Ca sa aveti apa calda folosind acea soba puteti lua o oala "kukta" la care in capac dati doua gauri si montati doua stuturi (s-a aplicat metoda acum cativa ani de catre cineva, era dat prin ziare). Unul din stuturi va fi prelungit pana la fundul oalei. La stuturi cuplati doua furtune rezistente la temperatura (legaturi flexibile) care le cuplati la un "boiler" confectionat dintr-un butoi de tabla cu capac avand sistem de supraplin izolat cu vata minerala si amplasat la inaltime. Principiul conteaza. Daca e vara se poate confectiona un captator solar din aproximativ 50m de furtun flexibil de gradina de culoare inchisa amplasat pe acoperis.Iluminatul se poate face cu leduri alimentate din acumulator.Parerea mea este ca sa va axati pe mecanismul de antrenare al acelei pompe pe sistemul biela manivela (ca la masina de cusut cu pedala actionata cu piciorul) actionata de un motor electric cu reductor pe care sa-l montati cumva mai ascuns si care la apasare pe buton sa aveti apa curenta.Acestea sunt cateva idei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări