Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma home made


H Robert

Postări Recomandate

Vreau sa fac o alarma pt atelier:Am 2 sonerii auto 12V de acelea de alarma si 1 senzor de prezenta luat de la un reflector 500W 230V,sirenele vor fi legate in paralel la un trafo de 12V si senzorul va fi legat de trafo astfel cand detecteaza pe cineva senzorul inchide circuitul la trafo si suna soneriile, problema este ca desi se poate mari durata in care sa sune acele sonerii dupa un timp se opresc si daca e miscare iar pornesc,acum eu vreau ca atunci cand pornesc soneriile sa sune in continuu chiar daca senzorul deschide acel circuit, ma gandeam ceva cu ajutorul unui releu sa aiba un contact de automentinere si sa pot doar eu sa opresc soneriile dupa ce au pornit cu un buton si cand pornesc iara senzorul sa fie alimentat iar cand detecteaza miscare sa porneasca soneriile, sper ca ati inteles ce vreau, mai explic daca nu e clar.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai simplu este cu un tiristor.Tensiunea de start este aplicată porţii, tiristorul se deschide, consumatoruleste alimentat şi va rămâne în această stare chiar şi după dispariţia tensiuniide pe poartă. Întreruperea funcţionării se face numai prin deschiderea circuituluicare alimentează consumatorul. Nu ai dat informaţii mai concrete despre acea sirenă.Dacă ea funcţionează pe baza întreruperilor de circuit (ca în cazul soneriilor clasicesau a claxonului maşinii) atunci trebuie montat un rezistor în paralel cu sarcina, pentrua menţine tiristorul amorsat.Atenţie, principiul se poate aplica numai în circuite de curent continuu furnizat de baterii sau acumulatoare. Dacă se utilizează o tensiune redresată atunci trebuie neapărat utilizat un filtrucapacitiv pentru a împiedica stingerea tiristorului la prima "trecere prin zero" a tensiunii.

Link spre comentariu

Multumesc pt raspuns.

Soneriile sunt ca asta Posted Image

Bineinteles ca vor fi alimentate in c.c. ce voaloare sa aiba rezistenta care vine in paralel cu cele 2 sonerii? O schema ar fi utila.

 

cristi71 nu cred ca o sa am probleme cu senzorul, atelierul meu nu are geamuri nu misca nimic prin el cat timp este incuiat, deci nu ar avea motiv sa porneasca aiurea fara sa detecteze o miscare

Link spre comentariu

ca sa te convingi daca e de calitate sau nu, faceti un apel cu telefonul mobil la cativa metri de el (senzor). daca declaneaza nu l montati,o sa aveti probleme chiar daca nu misca nimic in atelier. o schema simpla, cu tiristor, cu 3 zone era in revista conex electronic,insa nu mi amintesc numarul.

Link spre comentariu

@robert230 :Te poţi inspira din schema de mai jos.Rezistorul notat cu asterix se alege astfel încât să asigureprin tiristor curentul minim de menţinere (pe care îl găseşti îndatasheet). Dacă sarcina nu asigură acest curent (sau încazul exemplelor pe care le-am dat în postul anterior), atunciva trebui montat. Trebuie doar să reţii că tiristorul rămâne amorsatnumai dacă curentul prin sarcină nu scade sub valoarea recomandatăde producător. Bineînţeles că funcţia butonului "B" poate fi preluatăşi de un tranzistor sau de contactul unui releu.

post-19062-139829478841_thumb.jpg

Link spre comentariu

Rezistorul notat cu asterix se alege...

Uite ce înseamnă să dezlegi cuvinte încrucişate în timp ce mai şi postezi pe ELFORUM !!! :rade:

(8 vertical - Îndrăgit de copii = Asterix) :limb:

Mai bine acel careu ar fi avut ca temă "Perendev", "HHO" sau "Perpetuum mobile", pentru că

fie nu m-ar fi interesat, fie n-aş fi avut ocazia să pocesc cuvântul ASTERISC !

Îmi cer scuze pentru OFF TOPIC, tuturor o seară bună !

Link spre comentariu
Vizitator SINEKT

Confirm afirmatia despre calitatea senzorilor de miscare facuti pt. iluminat. Detin 2 astfel de senzori, unul pe hol si celalalt in baie. Cel din baie se declanseaza singur cel putin de cateva ori pe zi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu am mai umblat cu alarme auto dar mi-a spus un prieten ca existe o componenta in ansablul alarmei auto prin care poti seta tonul dorit am facut semn in imagine sa vedeti ce este, vreau sa stiu daca este asa si cum se cheama, ar fi mai repede sa o cumpar separat de la cineva decat sa cumpar alte alte sonerii

 

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări