Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIY aparate de masura


Postări Recomandate

Revin cu o noua realizare. Sursa de curent constant 0-2000 μA . De data asta am si schema.

Cred ca o sa modific si sarcina programabila sa o fac cu LT1013 si sa-i pun o mufa de alimentare externa !  :nerv 

 

Posted Image Posted Image

 

PS. C4 nu trebuie pus l-am pus doar sa simulez lucru in sarcina capacitiva. Si da ... e stabil.  :)

Editat de lrai
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

... ţin minte că văzusem pe undeva o schemă de generator de funcţii pe baza unui CD4046... nu sunt foarte sigur, dar undeva într-o revistă Tehnium sau Connex...

 

ce era interesant era faptul că putea scoate simultan toate 3 formele de undă, nefiind nevoie decât de o "condiţionare" simplă a semnalului de ieşire cu câteva componente rc...chit că frecvenţa maximă de ieşire nu depăşeşte câţiva zeci de kilohertzi, existenţa a 3 forme de undă disponibile simultan mă atrage ca sirenele pe Ulise! :d(nu-mi pomeniţi de xr2206 sau max038!!! ştiu de ele, dar am găsit în "cutia cu maimuţe" un cd4046 care pare în stare bună, şi vreau să-l folosesc...)google a returnat câte ceva (am căutat şi ieri, şi azi), dar cea găsit el nu pare a fi ce ţin eu minte...

Link spre comentariu

de acord, dar nu erau pe bază de VCO! :)))))serios vorbind, am dat şi peste unul cu prea mult timp liber, care a folosit un TL494 pentru asta!!! (din nefericire, am uitat să păstrez linkul...)... google zice că a auzit de cartea aia, dar n-a văzut-o la faţă. la fel ca mine! :rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

... yet another soundcard oscilloscope!!!de data asta, e scris în Python, şi se poate folosi pe orice sistem de operare pe care se poate instala Pythonu'... de preferinţă, versiunea 2.x.x.

se dă şi schema unui cablu de măsură potrivit, chit că nu e nici pe departe la fel de complexă ca cea de la xoscope.

 

succesuri! :d

 

 

era să uit: dacă nu aveţi deloc Python instalat, reţineţi că installerul (cel puţin cel de win64, pe care l-am instalat eu), nu vine "by default" cu pyaudio, de care programul are nevoie ca să funcţioneze.

va trebui să-l instalaţi din pip (managerul de module din Python, vedeţi voi cum se foloseşte), şi abia apoi puteţi folosi minunea.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Urmează să cumpăr un șunt de 200A(75mV) cu care intenționez să măsor curentul real în timpul sudurii cu un invertor Stern.

În primă fază, de curiozitate, voi măsura așa direct cu voltmetru pe scala de 200mV, fără altă electronică. Dar ulterior va trebui să fac ceva cu operațional cu  amplificare de 2,66 pentru 200mV/200A sau amplificare de 26,66 pentru 2V/200A. Recomandă cineva un AO pentru așa ceva ? Altceva mai e indicat, gen filtru intrare etc.

Sper să nu fie așa instabilă afișarea pe multimetru de să nu pot măsura.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Interesant, cam scumpicel. Nu e deloc tardiv. Nu am mai cumparat acel șunt deoarece magazinu din Oradea e populat cu idioți și mi s-a luat.

Comandasem împreună cu un prieten, pe contul lui, și nu știu dacă au trimis sau nu coletul dar ei tot ziceau că au trimis dar nu a venit nimic, într-un tîrziu, după n telefoane, au zis că o să trimită din nou, cam ciudat dacă chiar trimiseseră inițial, da mă rog, au trimis iar. A venit coletul, toate piesele facturate, șuntul lipsă. După cît l-am așteptat l-am stresat și pe amicu ce făcuse comanda, ce mai no coment.

Oricum, e de luat în seamă ACS-ul ăla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări