Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

audio1984

Membru activ
 • Posts

  265
 • Joined

 • Last visited

About audio1984

 • Birthday 06/04/1984

Profile Fields

 • Location
  Timișoara

Recent Profile Visitors

910 profile views

audio1984's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Bună dimineața ! Sunt la serviciu , iar cum in fabrică schimbul in 1 e plin de șefi și de personal de la ctc , am citit in grabă și am scris in grabă ... dar am citit greșit . Mulțumesc de lămurire !
 2. @sesebe Bună ziua ! Mulțumesc mult !
 3. Bună seara ! Cele patru condensatoare pot fii înlocuite și cu așa modele că în imagine ? Asta evident păstrând valorile capacitate/tensiune . Mulțumesc și multă sănătate ! https://ibb.co/pRSVr0S in link e imaginea și sunt cu polipropilenă .
 4. 1 - How To Diagnose And Fix Everything Electronic 2nd Edition 2 - Troubleshooting And Repairing Consumer Electronics Without A Schematic-3rd-Edition By Homer Davidson Linkuri valabile 14 zile , sper sa va fie de folos https://www.mediafire.com/file/8fvlfczwuejrblt/How_To_Diagnose_And_Fix_Everything_Electronic_2nd_Edition.pdf/file https://www.mediafire.com/file/hnr26leo695n5cw/Troubleshooting_And_Repairing_Consumer_Electronics_Without_A_Schematic-3rd-Edition_By_Homer_Davidson.pdf/file
 5. @sesebe Offtopic ! Bună seara ! Evident că nu sunt depanator , nici nu am susținut că aș fi ! Am citit cartea din imagine până târziu azi noapte și cu doar vreo 3 ore de somn am plecat la lucru dimineața , in parte am înțeles funcționarea blocurilor funcționale dar nu la nivelul colegilor de pe forum , eu vreau să învăț construcția unor montaje și de ce nu și ceva depanare ! Așadar de unde experiența de depanator când eu am spus-o de n'șpe mii de ori ca-s începător in electronică ! Dar poate , cine știe poate îi dau de cap și atunci e ok , e ceva ce am făcut eu , unde mai pun că "depanatorii experimentați" pe care i-am sunat aici în Timișoara , nimeni nu se bagă "că cât , că mâr" că ei repară doar tv , audio , etc. e clar câtă "experiența au" !!! Și până la urmă incercarea moarte n-are O seară bună și multă sănătate ! https://ibb.co/881yyCh
 6. @grosu99Păi primul lucru a fost ce am scris mai sus , asta dacă nu ați citit . Eu cred că îl pot repara , am de schimbat niste condensatoare in carcasă metalică care sunt "caput" , însă nu am așa valori , trebuie să cumpăr într-o după amiază când ies de la lucru unele noi și să fac ceva adaptări deoarece nu cred că se vor potrivi , ca dimensiuni și pini , unul e și scurs . Primul motiv pentru care vreau sa-l repar eu ( chiar dacă ia ceva timp ) este că nimeni nu vrea să-l repare (In Timișoara la cei la care am sunat) Am sunat pe la anunțuri și depanatorii refuză , doar tv , audio , video . Offtopic ! Al doilea motiv e că nu-mi permit un alt osciloscop , iar dacă reușesc să-l repar îmi va da o satisfacție personală că am făcut și eu ceva cum trebuie . Ontopic ! Continui să verific la "rece" componente și apoi am să masor "la cald" să văd cu schema cum fac . Problema e că pe pcb nu-s marcate componente-le și trebuie să "sapi" că să vezi ce și cum desi ciudat e că pe schemă sunt numerotate . Iar dacă reușesc să-l fac , oi găsi o cale de recalibrare ! Multă sănătate !
 7. Bună ziua ! Uitați zona in imagine . https://ibb.co/3ffrzrw
 8. Bună ziua ! Am găsit o parte mică din problemă , zic eu , acest transformator (cred în comutație) avea un șurub sub placa de care e prins desfăcut , avea un joc mare așa că folosind un patent mic am strâns șurubul de sub PCB . Tot la acesta carcasa cu care e acoperit avea lipsă un șurub și cred că și o șaibă , am căutat și am găsit un șurub și o șaibă care sa se potrivească ,le-am strâns bine iar acum nu mai joacă nici pe pcb și nici carcasa ! Am am încercuit cu roșu ce am făcut . Totuși mă întreb cum a "zburat" acel șurub și cum sa restrâns pe PCB ? https://ibb.co/5LxbKFB Mai revin , o zi bună și multă sănătate !
 9. @Mircea Păi tocmai asta am scris mai sus , asta în cazul în care nu ați văzut răspunsul dat mai devreme ! Evident că voi măsura eu , că doar no să vă rog pe dumneavoastră să o faceți în locul meu , trebuie doar să mă uit pe schemă ! O seara buna ! Pentru a se descărca condensatorii ! Nu , nu cred că greșiți !
 10. Păi baronul era mincinos și avea câte o fabulație pentru fiecare așa că ori sunt eu tâmp (cum se zice la noi în Banat) ori ați făcut mișto de mine lucru care nu mă deranjează , însă as vrea macar să știu de ce ? Bună seara ! Tot ce am scris am făcut , toate "procedurile" expuse în topic le-am făcut , nu am mințit nimic , nu am fabulat nimic . Vreau doar ajutor să-mi pot repara osciloscop-ul dacă se mai poate și am nevoie de ajutor atâta tot . De ce trebuie miștocăreală ???eu chiar vorbesc serios aici !
 11. @grosu99 Așa am să fac cum spuneți , mulțumesc @Liviu.Mihaiu Bună seara , interesantă idee , poate dacă nu va deranjează îmi explicați puțin , așa "băbește" ! Vă mulțumesc tuturor pentru , sfaturi , idei și pentru ajutor , vă sunt recunoscător tuturor și vă mulțumesc mult , chiar dacă uneori pot fii enervant ( sunt conștient de asta ) O seară bună și multă sănătate vă doresc , asta contează cel mai mult !
 12. @grosu99 Am să verific mâine după amiază și am să revin cu detalii , cred că sunt mai mulți de tipul ăsta @sesebe Da sunt multe osciloscope performante la vânzare dar nu "încap în buzunarul meu" , credeți că dacă reușesc să-l "resuscitez" ar mai putea fii recalibrat ? @elctropan Bună seara ! Mulțumesc de idee , la dumneavoastră să manifestat la fel ? După ce i-ați înlocuit ați putut să-l refolosiți , ați făcut o recalibrare , modelul era același E0102 ? Vă mulțumesc , o seara buna și multa sănătate !
 13. @Liviu M Bună seara ! Da știu că sunt metode cum am spus empirice , era bine să am o sculă cum au cei de la service-uri de PC care suflă tot praful afară , oricum și praful adunat acolo funcție de umiditate poate cauza scurtcircuite și alte probleme , mulțumesc de sfat . Multă sănătate !
 14. @grosu99 @sesebe Bună seara ! Nu am observat dacă e sau nu sărit capacul , am să-l deschid mâine din nou și am să fac o inspecție vizuală mai atentă , posibil să-mi fii scăpat ceva , vizual nimic nu arată rău , dar dacă sunt componente R.C. duse aia nu pot verifica decât la rece sau la cald măsurând in diverse puncte conform schemei . O am dar nu m-am uitat prea atent încă la ea , trasa e posibil să fie zgomotoasă , am găsit o aplicație pe telefon care e un așa zis generator de semnal , are sinusoidal , triunghiular , dreptunghiular , etc. cu frecventa și amplitudinea reglabile și cum am folosit un cablu mai lung , cu jack stereo la ambele capete posibil să introducă zgomot , focalizarea era la maxim . Sper sa-i pot da de capăt și să-l pot utiliza , cred că am să schimb condensatoare funcție de ce masor . Vă mulțumesc , seara buna și multă sănătate !
 15. Bună seara ! Azi după amiază după ce am ajuns acasă de la lucru , am desfăcut carcasa , am curățat de praf in ambele părți , folosind metode empirice ca aspirator și feon-ul de uscat parul că să zbor grosul , apoi cu o perie de plastic, e curat acum ( evident am descărcat condensatoare cu rezistență prinsa cu patent izolat , nu pe toate ) . Am inspectat vizual , nimic ieșit din comun , l-am conectat la rețea , țiuitul specific , vreo 15 secunde până la apariția trasei pe ecran , am conectat sonda la un generator de semnal ( o aplicație pe tel.) și pe sinusoidal era ... hai să spun ok ( am pus poze ) . L-am lăsat să văd dacă se întâmplă ceva , am ascultat , altceva in afară de un miros specific pe care l-am întâlnit și în amplificatoare românești (greu de descris) l-am oprit și pornit din nou . De această dată un țiuit continuu , nu doar la pornire ci în mod constant , o încălzire semnificativă a carcasei venind din interior și zero "semnal" pe ecran (am pus-o la loc carcasa ) . L-am scos din priză și după vreo 20 de minute l-am pornit și a apărut trasa ... mai greu de controlat acum , menționez că nu am umblat la nici o piesa în afară de descărcarea condensatoarelor . Țiuit doar la început ...greu de reglat , apoi iar încălzire ! Ce sa mai fac , mă disperă ?! Mulțumesc ! https://ibb.co/gDCXQjr https://ibb.co/2Kv2JS7 https://ibb.co/wKc8XXn
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines