Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut skema invertor Genera 200 eps


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

dar ce anume te nemultumeste la acest invertor?cum se comporta in timpul sudurii sau ce?eu te sfatuiesc sa-l lasi asa cum este,nu interveni asupra lui.este un invertor foarte bun,stabil in sarcina,si sudeaza foarte bine cu electrozi bazici.este mult peste unele invertoare "de firma"(gen FORCE de la TELWIN).ce suduri faci cu eL?chiar si cu torta TIG se comporta excelent.VAD CA CINEVA A UMBLAT PE MODULELE HIBRIDE... au fost defecte sau care a fost scopul interventiei?

Link spre comentariu

bineinteles...se poate folosi torta tig cu robinet de gaz pe maner.tipul asta de aparat lucreaza bine cu torta tig,mai ales pentru suduri mai fine care nu necesita amperaj mare deoarece se comporta foarte bine si pe curenti mici(nu intra aiurea in protectie iar curentul se mentine constant cand variaza sarcina,asta masurat pe dummy-load).sunt multe invertoare care fac figuri pe curenti mici ori nu corespunde curentul reglat cu cel debitat.oricum vad ca cineva a umblat pe modulele hibride....cred ca s-au deteriorat ceva rezistente(din cauza lipiturilor) de pe acele module,de aia nu mai functioneaza corect.pe acele module sunt rezistente formate dintr-o pelicula de carbon depusa direct pe circuit.ce scrie pe module(un cod ceva)?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

[...imi cer scuze poza era cu caracter informativ...

Ce informatie poate transmite poza aia neclara, din care nu se intlege nimic?! (hibrid1). Integratul e probabil LM324, hibridul e folosit la mai multe tipuri de invertoare. De ce nu pui poze clare, e greu de imprumutat un aparat daca n-ai?
Link spre comentariu

...ce sint eu nelamurit este de ce mers in gol masor 260v cc pe bornele de masa si cleste? ...

Daca ai masurat atat de mult, inseamna ca ai folosit un aparat digital.Masoara cu un aparat analogic (cu ac), cum e MAVO de exemplu, si mai vorbim (e bine sa ai si o presarcina).Verifica la curenti mici de sarcina cat e de stabil (sarcina rezistiva) si vezi de la ce curent minim pleaca.Poti pune paralel si becuri pe iesire (sa aiba nominal peste tens de mers in gol) si vezi cum se aprind si daca nu palpaie.
Link spre comentariu

Nu functioneaza cum trebuie inverterul ... bucla de reglaj in sarcina nu mai e ce a fost , lucrul pe hibrizi e cu dus si intors , loterie ... masuratoarea la iesire " minte " aparatul , probabil are ceva virfuri ... macar un multimetru cu True RMS ... Ar trebui schimbat hibridul ( hibrizii ) unde s-a umblat , probabil defectul nu era acolo ...

Link spre comentariu

Azi am verificat curentul la mers in gol ,i-am pus doua becuri pe iesire si am masurat de 11,7v min pina la 44,6 v potentiometru la maxim. Am observat o valoare constanta la putere maxima si sudura frumoasa fara intreruperi insa cind am incercat sa reduc din tensiune sa schimbat mersul si grosimea sudurii creste nu mai e la fel de intinsa .Tind sa cred ca potentiometrul e de vina.am vazut ca a fost skimbat ce valoare o fi avut ?Pe placa se vede ca ar fi un potentiometru dublu.Are cineva acest tip de aparat. Multumesc frumos colegilor pentru sfaturi si ideii dar deocamdata nu posed un osciloscop, si intradevar am un multimetru digital cu care masor de aceea am solicitat o skema. As fi recunoscator daca mi-ati indica un servis sau pe cineva priceput sa repare asa ceva in Vrancea. Oare acest invertor poate suda cu electrozi de aluminiu pentru ca eu nu am reusit niciodata ce e drept nu l-am cumparat nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări